Керамоти
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Керамоти
Остна и реджилове да слагам за гурливия сафрид,все пак съм от Варна и малко му разбирам че и доста чепарета за Тасос съм направилNDGZMG написа:Здравей колега,сафрида на чепаре ли го хващаш , или на силиконова рибка.

Ровнах се по назад в снимките и се учудих че и в началото на Август е имало доволно сафрид

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Тази година мисля да го ползвам за стръв,дано да го има и него и някой друг зарган (и морски червей ще си взема) че май говорят за некакви дорадотаMarviN написа:Потвърждавам,
миналата година dobria1 им направи показно на гърците как се лови сафрид.

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- Efimov
- вече хвърля и на тежко
dobria1 написа:Остна и реджилове да слагам за гурливия сафрид,все пак съм от Варна и малко му разбирам че и доста чепарета за Тасос съм направилNDGZMG написа:Здравей колега,сафрида на чепаре ли го хващаш , или на силиконова рибка.![]()
Ровнах се по назад в снимките и се учудих че и в началото на Август е имало доволно сафрид
Така е. Миналата година и в края на юли си хващахме доволно сафрид. ама тая година го няма никакъв, поне до неделя го нямаше. Надявам се вече да е акустирал. Ще споделиш ли с нас на какъв монтаж мислиш да гониш дорадата.
Монтажа,който използвам за дорадо е елементарен и много ефективен.След основната линия , която е плетено влакно (защото не трябва да потъва) монтирам вирбел,след него един метър флурокарбон и кука 1/0.Зарганът се закача под гръбната перка,която е в задната му част,след което го пускаш да си плува.Не затваряш бигела на макарата ,за да не усети дорадото измамата при удара.Наблюдаваш такъма постоянно,когато започне бързо изтегляне на влакното изчакваш 4-5 сек затваряш бигела и засичаш.0бикновенно куката е влязла доста дълбоко,и се започват едни скоци,пируети абе голям кеф.Това е от мен наслука. 

- Efimov
- вече хвърля и на тежко
Благодаря колега. При липсата на плетено влакно или плаващ монофил може ли да се използва щукарска тапа за да държа линията на повърхността или това ще пречи. Другото, което ми идва наум е бомбарда, която също ще държи линията горе, но ще е подвижна и няма да го има съпротивлението както при тапата. Аз мисля да използвам и втора подвижна кука и именно тя да бъде закачена под гръбната перка, а другата някъде по-напред. Другият вариант на който ще пробвам са едни блеснички.NDGZMG написа:Монтажа,който използвам за дорадо е елементарен и много ефективен.След основната линия , която е плетено влакно (защото не трябва да потъва) монтирам вирбел,след него един метър флурокарбон и кука 1/0.Зарганът се закача под гръбната перка,която е в задната му част,след което го пускаш да си плува.Не затваряш бигела на макарата ,за да не усети дорадото измамата при удара.Наблюдаваш такъма постоянно,когато започне бързо изтегляне на влакното изчакваш 4-5 сек затваряш бигела и засичаш.0бикновенно куката е влязла доста дълбоко,и се започват едни скоци,пируети абе голям кеф.Това е от мен наслука.
Може и с монофил,но това е оптималният вариант.В началото го закачах с единица и тройка,но колкото по малко го бодеш по добре.
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
А на каква дистанция да го търсим. И как е по-добре, от плажа или от пристана.
Очаквай го където са пасажите с зарган,като ги видиш да скачат (ако могат дори им се иска да полетят) дорадата са там. 

Здравей колега Добрия,би ли постнал някое чепаре подходящо за гръцко.Благодаря предварително. 

- veselinovk
- новобранец
Вчера пристигнах във Вурвуру- на 7 км от Ормос Панагиас. Минах днес през деня на разузнаване, но нямаше жив рибар на пристанището и видимо присъствие на риби...
В единия от магазините за риба се продаваха и малки, около 50см, кинигос-дорадо, което е сигурен знак , че се е завъртяло...!!!!
След малко ще мръдна да огледам привечер какво се случва...
От утре ги почвам....
Ако има някой в района да свирка....
В единия от магазините за риба се продаваха и малки, около 50см, кинигос-дорадо, което е сигурен знак , че се е завъртяло...!!!!
След малко ще мръдна да огледам привечер какво се случва...
От утре ги почвам....

Ако има някой в района да свирка....
-
- ще става разбирач

Направете други КОНКРЕТНИ подтеми ве хорааааа

Модераторите за това направиха тези подраздели - нека ги разработим, а не да ги омажем още от самото добро начало

Иначе за района на Ормос и Вурвуру човека е колегата pepericos, който живее в Пиргидикия, на 20 км от Агиос Николаос и Ормос Панагиас - той може да даде добри съвети и прясно инфо!
Другото което е - в двете магазинчета на пристана на Ормос рибата се носи от Никити и Солун - така че това не е риба уловена в района!
Моля съобразявайте се и пишете тук САМО ЗА РИБОЛОВ на КЕРАМОТИ !!!
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
Имам две успешни чепарета на Керамоти- едното е със светлозелено ламе- направо убиец когато беше сезона на скумрията, другото е със светли пера от пуйка в комбинация със сребристо ламе- на него има и уловени сафриди и заргани. За съжаление като се опитах да ги снима установих, че във апарата няма карта. Ще кача снимки като я намеря.NDGZMG написа:Здравей колега Добрия,би ли постнал някое чепаре подходящо за гръцко.Благодаря предварително.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Ами защото няма материал за цяла темаs4etovod написа:... защо някой не отвори тема " риболов на Ситония"...

И за какво се палиш толкова,
Все пак си пишем за риболов,
Но ако толкова държиш на мястото - Керамоти,
Аз ще си изтрия поста !
-
- ще става разбирач
Има Жоро, има ...аз бях на Вурвуру и Панагияс, ти беше, колегата и той е там сега, pipericos съм сигурен ще се включва редовно...G.Petkov написа:Ами защото няма материал за цяла тема!
П.С. Подраздела май го нямаше създаден в края на Юни и за това не съм се включил където трябва!
За тва - в тая тема тук дано инфото да е само за Керамоти