Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2014
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Зарган 2014
Ако ще си мерим зарганите, казвайте - ей сега ще ви разваля настроението 

Има една тънка граница между риболова и това да стоиш на брега като идиот!
- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
Някой да се похвали дали излиза по някоя епизодична заргана по крайбрежието, за да почват пробите.
В тези горещини нещо за кефалови не ми се обикалят буните, но за дълги риби бих и ще гледам да подобрявам рекордите за черноморското крайбрежие.
В тези горещини нещо за кефалови не ми се обикалят буните, но за дълги риби бих и ще гледам да подобрявам рекордите за черноморското крайбрежие.
-
- научил се да хвърля
Според мен сезонът наближава.biserkehayov написа:Някой да се похвали дали излиза по някоя епизодична заргана по крайбрежието, за да почват пробите.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ади де - кво чакаш ????Galata написа:Ако ще си мерим зарганите, казвайте - ей сега ще ви разваля настроението

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- новобранец
И 700грама. аре стига сте се изхвърляли моля ви,хващали били и по големи докато не видя не вярвам.по големи в океанаvesofr написа:Над 60см. зарган ще хванеш на кукуво лято.В големите книги ясно е написано,че зарганът в ЧЕРНО МОРЕ достига до 60см.
Бог създаде хората.Полковник Самуел Колт ги направи равни
КИРО написа:Туй твоето щом е огромно,туй долу какво е?????Гошко написа:Айде колеги, тази е от предната седмица, една беше, но огромна.

- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
Вчера на Дружба след 18,00 ч започнахме проби за зарган или платерина. Окозо се че преди това е имало угощение на семейство делфини и рибата не пипаше червея.
Къпахме го до 20,45 ч. Малко след като съветвах колегата sardinata да не си тръгва закачих първата ми за сезона, но почти до тетрапода скъса долната кука. След упорит труд гепих тази и официално открих сезона за себе си.
Поствам снимката специално за sardinata, който не повярва в себе си. По мое мнение, ако се бяхме сетили и пробвали на плувка, щеше да има по-добър резултат.
Рибата е нормална около 40см.
Къпахме го до 20,45 ч. Малко след като съветвах колегата sardinata да не си тръгва закачих първата ми за сезона, но почти до тетрапода скъса долната кука. След упорит труд гепих тази и официално открих сезона за себе си.
Поствам снимката специално за sardinata, който не повярва в себе си. По мое мнение, ако се бяхме сетили и пробвали на плувка, щеше да има по-добър резултат.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- разбира нещата
Поздравления за сефтето!
Според мен зарган вече ще се появява, но в единични бройки.
Тази година, на база личен опит, ще започна да "бомбардирам" не по-рано от 25 август!
Водата е още много топла, а морето гъмжи от дребна риба: гюмуш, хамсия и новоизлюпени,с които се храни заргана.
Не съм забелязал
и струпвания на уви, също обект на хранене на тая риба.Затова заргана, следвайки хранителната си верига, е пръснат и далеч от брега.
Разбира се, който иска, нека да прави проби !
Надявам се скоро и тая "тема" да стане и активна, и атрактивна!

Според мен зарган вече ще се появява, но в единични бройки.

Тази година, на база личен опит, ще започна да "бомбардирам" не по-рано от 25 август!

Водата е още много топла, а морето гъмжи от дребна риба: гюмуш, хамсия и новоизлюпени,с които се храни заргана.
Не съм забелязал

Разбира се, който иска, нека да прави проби !

Надявам се скоро и тая "тема" да стане и активна, и атрактивна!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
- kiselq
- новобранец
- Обратна връзка:
Вчера на Поморие имаше колега който ловеше на бомбарда имаше едно зарганче от сутринта, но после не е имало удар.
В Гърция някой знае ли на какво ловят заргана?
В Гърция някой знае ли на какво ловят заргана?
Вчера(неделя) между Шабла и Тюленово четири заргани на бобарда от 18 до 19ч.
- sardina
- научил се да хвърля
.......поствам снимката специално за sardinata, който не повярва в себе си. По мое мнение, ако се бяхме сетили и пробвали на плувка, щеше да има по-добър резултат.
Рибата е нормална около 40см.[/quote]
Браво, Бисо! Добре, че си снимал, щото като ви знам какви сте гавраджии с Милен, наистина мислех , че се гъбаркате с мене.

Браво, Бисо! Добре, че си снимал, щото като ви знам какви сте гавраджии с Милен, наистина мислех , че се гъбаркате с мене.
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
-
- научил се да хвърля

колеги малко помощ

тези рибки са горе долу със същото разположение на перките и форма и всичко като при заргана, само че човките им са малко по къси. ловени са в индийски океан. ръста ми е 195 за справка към техния размер
зарган ли е или някакво друго океанско жУвотно
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
Жувотното има многоу подвидове и вариации,та все зарган е да го ева,от гръчко ни внасят всякакви и ги уважаваме...
http://en.wikipedia.org/wiki/Flat_needlefish" onclick="window.open(this.href);return false;hunte написа:[img]...зарган ли е или някакво друго океанско жУвотно
зарган
http://en.wikipedia.org/wiki/Garfish" onclick="window.open(this.href);return false;