Как се прави повод ? - (Забавно четиво)

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Re: Как се прави повод ?

Мнение от Hills »

А аз ви препоръчвам да отидите на очен лакар .
Тези възли на съм ги измислил аз нито вие млади момко.
Във видео клиповете дето съм постнал има достатъчно възли за начинаещи и не само.
Вярно е по бавно стават ама риболова не е състезание.
За тази цел се правят състезания ,но там е друга бира.
На мен пък ми писна да ми обясняват че поводите ми се клатели... :lol:
Клати ти се мозъка на теб .

То и на коча мъдете се клатят , ама не падат !
Тодор Живков — Уикицитат https://bg.wik ... ="nofollow

Ако очният ти каже че си добре иди на психиятър - пък може да ти даде хапчета.

Иначе си ми забавен !
Когато избухна Чернобил в Силистра ти си стоял под дъжда и си хапвал черешки.
Счупи ми се гайгеровият брояч. :lol:
Гайгеров брояч — Уикипедия https://bg.w ... urn false;
Последно промяна от Hills на Пет Авг 14, 2015 2:52 pm, променено общо 2 пъти.
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Къде отиде бе професоре ...
На доктор ли тръгна ?
Ако минеш психото -кажи на доктора ти да се прегледа !
Опа забравих !
На ВИЕ...
Къде отиде ВИЕ може би ???

Куку-руку вафла чудна пълна с течен амоняк ?
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Ясно, но очевидно недостатъчно Ви информирах относно нежеланието си да ви коментирам или бъда коментиран от Вас. Проявявам разбиране към демонстрираната и може би присъща за възрастта Ви слаба памет и неадекватно поведение, което с нищо не променя незаинтересованоста ми, относно вашите коментари. Моля, не се чувствайте длъжен, да ми отговаряте!
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Бихте ли така любезен да си признаете че крайният резултат от двата начина са един и
същ възел. И да преключим спора без жертви. :drinkers:
darkuss
новобранец
новобранец

Мнение от darkuss »

Венелин Радушев написа:
darkuss написа:Благодаря вече знам как се прави повод. Само още се чудя да ли да използвам вирбел както казват някой... Преди мислих че се слага само на дънни въдици...
Задължително вирбел, особено на река. И не, за подвижната плувка, не и в нашите реки.
Ами аз всъщност мисля предимно на язовир да ловя пак ли да слагам вирбел ?
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:smt119 :roll: :? Лелеййй от това по-разклонена и оспамена тема не съм виждал :shock: :smt044
То се почна от повод, па се мина към вирбели, а след това към възли и бързи връзки, после към плувки, от време на време се намесва река и язовир.....
що ли ми се струва, че след още страница две на народа хептен ще му писне от такова празно задаване на въпроси/без най-малкия опит да се ползва търсачката и Чичко Гугъл/ и ще почнат или да се подпи...ат с питащия и да го пращат за зелен хайвер :smt021 , или открито да се базикат с него :smt075 , или па директно да му препоръчат да лови "На дъно" :mrgreen:
Обаче като си представя и тука какво питане ще почне....какво олово: подвижно, неподвижно, пред куката, зад куката, обло, плоско, елиптично...куките какви да са /с лопатка, с халка/, как да се монтира:с пружина, на косъм/ма па какво е това "косъм" :shock: /, хеликоптер, да се ползват ли пружини, кошници, хранилки, .....
А дано някой успее да отговори на всичкото следващо питане :smt103 :smt101 :smt119
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
icefire
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от icefire »

Респект към всички светила отзовали се и писали по тази тема .... НО !!!
Но .. Накрая всеки ще стигне до правилният извод .. А той е , че : antivik е абсолютно прав още в първият си отговор по темата .... Да маа без повод ..! И те това е .
Защото наистина ме изумява как се е стигнало до толкова толерантно отношение и така изчерпателни и ясни отговори !??
Човекът задал въпроса е незнаещ - това добре ! ( никой не се е родил научен ) Но освен незнаещ е нагъл , арогантен и мързелив ... Мързи го да прочете във форума и да поразгледа в нета , иска всичко наготово и на всичкото отгоре се дръвчи....
Колеги , когато ви светне какво точно става се извинете на antivik .. !!!!
Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
darkuss
новобранец
новобранец

Мнение от darkuss »

antivik написа::smt119 :roll: :? Лелеййй от това по-разклонена и оспамена тема не съм виждал :shock: :smt044
То се почна от повод, па се мина към вирбели, а след това към възли и бързи връзки, после към плувки, от време на време се намесва река и язовир.....
що ли ми се струва, че след още страница две на народа хептен ще му писне от такова празно задаване на въпроси/без най-малкия опит да се ползва търсачката и Чичко Гугъл/ и ще почнат или да се подпи...ат с питащия и да го пращат за зелен хайвер :smt021 , или открито да се базикат с него :smt075 , или па директно да му препоръчат да лови "На дъно" :mrgreen:
Обаче като си представя и тука какво питане ще почне....какво олово: подвижно, неподвижно, пред куката, зад куката, обло, плоско, елиптично...куките какви да са /с лопатка, с халка/, как да се монтира:с пружина, на косъм/ма па какво е това "косъм" :shock: /, хеликоптер, да се ползват ли пружини, кошници, хранилки, .....
А дано някой успее да отговори на всичкото следващо питане :smt103 :smt101 :smt119
Ае ти не разбра ли че никой не ти иска глупавите мнения ??! не се напъвай толкова, не си хванал Господ за оная работа... смешник..
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

darkuss написа:
antivik написа::smt119 :roll: :? Лелеййй от това по-разклонена и оспамена тема не съм виждал :shock: :smt044
Ае ти не разбра ли че никой не ти иска глупавите мнения ??! не се напъвай толкова, не си хванал Господ за оная работа... смешник..
Рядко пиша подобни постове но...ти си рядко , тъпо парче и нагло и неблагодарно и мързеливо. Продължавай в същия дух и съвсем скоро ще пускаш теми на които никой няма да ти отговори. Мързи те даже да вникнеш в това което са ти написали тези хора. Нямам думи...
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

hshopov написа:
darkuss написа:
Рядко пиша подобни постове но...ти си рядко , тъпо парче и нагло и неблагодарно и мързеливо. Продължавай в същия дух и съвсем скоро ще пускаш теми на които никой няма да ти отговори. Мързи те даже да вникнеш в това което са ти написали тези хора. Нямам думи...
Не си познал. Много колеги ще му отговорят, с разбиране и подобаващо. Особено ако името на новата му тема е: "Колко ли съм рядко , тъпо парче".
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Тук си прав bethoven а аз не мога да вдяна...а бе 5 реда тема се написа. Стойностни колеги до кавга опряха...а бе как не се чукна малко в главата тоя човек... :rolleyes:
Последно промяна от hshopov на Съб Авг 15, 2015 9:14 am, променено общо 1 път.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Bethoven написа:
hshopov написа:
darkuss написа: Рядко пиша подобни постове но...ти си рядко , тъпо парче и нагло и неблагодарно и мързеливо. Продължавай в същия дух и съвсем скоро ще пускаш теми на които никой няма да ти отговори. Мързи те даже да вникнеш в това което са ти написали тези хора. Нямам думи...
Не си познал. Много колеги ще му отговорят, с разбиране и подобаващо. Особено ако името на новата му тема е: "Колко ли съм рядко , тъпо парче".
За другите назнам, но след последният му отговор едва ли ще тръгна да се пъна да пиша нещо/каквото и да било/, че като си представя и там какво питане и разпитване ще започне....па и не ми се търси мнението тук :? ...кога погалиш егото на някого, кога му се вържеш на гайдата да му рипаш по свирката, си му най-милия и драгия, по-по-баш-най..., а ако пък, па опазил те Господ вземеш да му покажеш някоя грешка :shock: и веднага от питащ и незнаещ новак се превръща в зъбещ се многознайко. :wink: :mrgreen:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

hshopov написа:Четири страници тема за един повод...аз съм в шах!
И в три от тях едни хора не могат да разберат каква е разликата между два възела....
Дори почти навиха и Венелин, че били еднакви :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

chirusa_bg написа:
hshopov написа:Четири страници тема за един повод...аз съм в шах!
И в три от тях едни хора не могат да разберат каква е разликата между два възела....
Дори почти навиха и Венелин, че били еднакви :lol:
Нали си модератор...действай! Темата е за ключ отдавна! :drinkers: П.П. Не е въпроса във възлите или това със или без повод(ловил съм и по двата начина и съм хващал),а в това,че някои хора трябва да си размърдат мозъка и да си направят изводи и то правилни!
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Здравейте на всички рибари !
Днес е ГОЛЯМА БОГОРОДИЦА .
Според мен темата е много малка даже . :lol:
Питащият може да се окаже заклет рибар с друга регистрация в този сайт.

Примка с възел осморка на тръба .
Възел осморка съм го постнал на видео как се прави.
Тук нагледно ще покажа с едно уплатнение за печка тип камина.
Понеже е дебело да се види от всички със зрителни проблеми -кьорбангьози.
Премятаме примаката през дръжката на риболовният кеп и прекарваме единичният шнур през
примката. После затягаме !
Изображение

Изображение

Получава се ето този възел !
Пред тръбата имамаме две въжета и зад нея две .
Същото се получава ,когато примката се наниже на единичното въже !
След затягане пак става същото!!!
Накрая на въжето може да си вържите яхтата,колата,агнето и тн.
В случая обаче го ползваме за повод ,когато е корда и вързваме кукичка .
Накрая на влакното може да се върже и тежест когато е за дъно и тн.
Много от рибарите не ползват възел осморка а обикновен двоен възел за примка.
Аз имам цяла книга с възли така че мога да напълна поне 100 страници с възли точно тук.
Отделих малко време за да снимам възела отпред и отзад на тръбата.
Затова смятам ПРОФЕСОРА се е объркал нещо .
Ето няма кукичка има корда само и вирбела ти е дръжката на кепа.
Това се получава при двата начина -абсолютно еднакъв възел на 100%
Изображение

Питащият може да попита напримерно-Как се правят поводи за щука ??? :lol:
Там отидоха още пет страници - :drinkers: от мен само !
Така е човека пита и това е позволено все още във форума . :lol:
Определено има чувсто за хумор- имаш една бира от мен. :drinkers
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ !!!
А поводи за щука се правят трудно... :lol:
Последно промяна от Hills на Съб Авг 15, 2015 2:15 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”