Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Колеги,къде е каята?
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Колеги,къде е каята?
Колега , ти може да се окажеш един много , много ценен човек.Срещу къщичката , предполагам че говорим за една и съща къщичка, преди няколко години един познат ни показа една плоча на която имаше огромни лихнуси. Тогава обаче нямах GPS и не съм маркирала мястото. Много пъти сме търсили тази плоча , но без успех. На Камчия и Пaлеца имам запаметени в GPS много добри точки , но тази плоча за която говоря наистина имаше впечатляващи лихнуси , а аз определено не се впечатлявам лесно. И аз се нядявам , да се засечем там.joromercedes написа:Там е предпочитаното и от мен место. Предните години около 24 май даваше отличен и в големи количества лихнус и кая , а тази година все още няма. Надявам се тази седмица при добро време да се срещнем там. Аз обикновено спирам не на Палеца , а срещу къщичката , където беше даляна.
Късмет на всички!
не четете ве ей
, миналата седмица бях писал , че съм стрелял попчета с харпун , дъното беше зарито с тях , после пробвах с въдица от лодката - не яде
( Мириус ) , после като ги чистихме се оказа че имат хайвер
...всичко закъсня тая година ...тъй , че очаквайте и скорошни срещи с калкана
- туй пък го писах по повод "Масовия " ви улов на калкан на първата тазгодишна среща

Koлега Булти, говорех за лихнус на Камчия.Лихнуса си хвърли хайвера още края на март, сронгила също вече си е хвърлил хайвера.А при този риболов на граца не ми остава нищо друго освен да проверя за кая.Е ако и на Камчия няма риба не ми остава нищо друго освен да се погмуркам малко и аз- за миди, рапани и някой заблуден кефал.
Късмет!
Късмет!
- joromercedes
- научил се да хвърля
Колега А. С. точно за тази плоча става дума - с лихнусите , но тази година по необясними за мен причини все още рибата не кълве.
Кога за последно пробва колега?joromercedes написа:Колега А. С. точно за тази плоча става дума - с лихнусите , но тази година по необясними за мен причини все още рибата не кълве.
- joromercedes
- научил се да хвърля
На 23.05. пробвах -няма , а по- навътре на същото место даде добър сафрид. Късмет следващата събота и неделя.
Късмет и от мен , колежке
!

Благодаря за пожеленията и ако не ми се провалят плановете за събота и неделя ще дам инфо. Въпросът е да сме на море и да се забавляваме. Пожелавам ви го и на вас.
- joromercedes
- научил се да хвърля
http://weather.bg/bg/indnew1.php?glaven ... tori=varna това доста помага ....
Има риба на Камчия, колегаA. C. написа:Koлега Булти, говорех за лихнус на Камчия.Лихнуса си хвърли хайвера още края на март, сронгила също вече си е хвърлил хайвера.А при този риболов на граца не ми остава нищо друго освен да проверя за кая.Е ако и на Камчия няма риба не ми остава нищо друго освен да се погмуркам малко и аз- за миди, рапани и някой заблуден кефал.
Късмет!

п.с. килограмите са ориентировъчни, на око малко повече от половин 25 л. кофа от фасаген

Поздаравления колега !rebel_ написа:Има риба на Камчия, колегаДнес, т.е вчера, двамата с ортака направихме 10-12 кила лихнус основно, а.... и 3 граци
. Това от 7.00ч. до към 11.30ч. срещу 1-я нос северно от устието и не много навътре.
Ето това очаквам да чуя от доста време. За съжаление ми излезе ангажимент за събота, но в неделя съм на мястото.
...и да не ви стигне солта!
(така пожелават старите рибари)