Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Здравейте колеги, обмислям да направя излет около с.Пастух. Ще съм благодарен ако помогнете с нова информация за състоянието на реката, за рибното разнообразие в този участък, и на какво най - много да наблегна. Благодаря предварително!
инфо от Земен реката мн малка и мн бистра уж 3 дена валело а се 1 капка не беше паднала а иначе и риба немаше само праскачи.
- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Реката е много малка и бистра. В бързеите няма и до колене. Ето и някоя снимка от днес:
При с.Невестино:

При с. Търновлаг:

При с.Невестино:

При с. Търновлаг:

- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Реката е малка и бистра не само от това , че няма дъжд, а и от това че всички напоителни канали от с.Ръждавица до Конявски мост са пълни до горе. Там сигурно се изтича половин Струма и се очаква да забранят реболова поради маловодие в Струма, както направиха преди няколко години. Дано завали та да напои земята и да промине и реката.
- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Днес, след обяд направих едно излетче до Бобошево. Реката малко е качила в сравнение с предния път когато ходих там, но е кристално бистра. Скобара кълве предимно привечер, най-добре на троха. Аз ловя само на бял червей и хванах няколко, но един колега на троха направо ги разби. Трофейни екземпляри нямаше, но излизаха прилични - 0,8 - 1 кг.

-
- фен клуб-скобар
От вчера на обяд ,до днес на обяд на Железница хванахме доволно мряни с един приятел.
Понеже е по надолу и понеже не съм ходил скоро там ,на мен ми се видя добро нивото.
Имаше колеги ,които търсеха скобара на хляб ,ама мен ме мързеше .
Риболствахме само на фидер.
През нощта излизат и морунажи на бял червей ,ама дребни ,по 23-25 см.
Понеже е по надолу и понеже не съм ходил скоро там ,на мен ми се видя добро нивото.
Имаше колеги ,които търсеха скобара на хляб ,ама мен ме мързеше .
Риболствахме само на фидер.
През нощта излизат и морунажи на бял червей ,ама дребни ,по 23-25 см.
В четвъртък и петък бях в Невестино и Четирци. По слаб риболов за последните години не бях правил.Отървах капото с няколко мренки но за това време на годината си е повече от слабо.Замислям се какво е положението около Земен?Ако някой има инфо нека сподели.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Зле , много злеtoni_75 написа:...Замислям се какво е положението около Земен?...

Секси , през ноща риболова не беше ли забраненsaksi написа:...През нощта излизат и морунажи на бял червей ,ама дребни ,по 23-25 см.

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Скоро не бях ходил на Струма. При Благоевград реката е много малка. Бях на Бело поле но нямаше никакъв резултат. Изключвам дребните мрени които веднага ги събрах на захранката. По едрите мрени излизаха на двойка бял. Нямаше и помен от скобар. Опитвах и на троха но нищо не знам просто къде отиде тая риба от там. Не знам защо ви го казвам това но съм разочарован от неглежирането на редица проблеми по тая река и най-вече от безхаберието на много хора................................................................. То не бяха корморани то не бяха бракониери то не бяха "художествени" опити, а уж има риболовци, а уж има общество, а уж има хора
не сме народ а мърша
не сме народ а мърша
скобара е риба проклета

-
- фен клуб-скобар
Павел Иванов написа:Зле , много злеtoni_75 написа:...Замислям се какво е положението около Земен?...![]()
Секси , през ноща риболова не беше ли забраненsaksi написа:...През нощта излизат и морунажи на бял червей ,ама дребни ,по 23-25 см.
А ,аз си спах,ама тоя лудия дето беше с мен, си лови цяла нощ.
Не че я спазвам тая забрана де,просто ми се спеше ,ако бяха по големи морунажи ,и аз сигурно щях да ловя.
-
- фен клуб-скобар
Преди три дни на Търновлаг излиха добри мренки на плувка на бял.toni_75 написа:В четвъртък и петък бях в Невестино и Четирци. По слаб риболов за последните години не бях правил.Отървах капото с няколко мренки но за това време на годината си е повече от слабо.Замислям се какво е положението около Земен?Ако някой има инфо нека сподели.
- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Днес, след обяд ходих до Бобошево. Реката е малка и бистра. Толкова слаб риболов не бях правил от години. Излиза по някоя риба, но като цяло е много зле положението по реката.

- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Днес, след обяд ходих на разузнаване по реката, в търсене на големите скобари. Водата е много малко, а пък за рибата да не говорим. На хубави места, където миналата година беше пълно с всякаква риба, не можах да видя нито едно рибе.
с. Пастух над моста:

и под моста:

вира Куклата:

гр. Бобошево над стария мост:

и след моста:

с. Пастух над моста:

и под моста:

вира Куклата:

гр. Бобошево над стария мост:

и след моста:

-
- научил се да хвърля
Как е положението по Бобошево и по точно на правото преди Бобошево?
Кълве ли скобара как е реката? Ако може да ми кажете местенце за палатка преди Бобошево ще съм ви много благодарен
.
Кълве ли скобара как е реката? Ако може да ми кажете местенце за палатка преди Бобошево ще съм ви много благодарен