Овчарица топлото-студеното,всичко за водоема

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Re: Овчарица топлото-студеното,всичко за водоема

Мнение от S.Koychev »

Егати и мрежите :twisted: , а аз чакам на моста да изкарам някои риба .Изобщо има ли смисъл петък -събота да ходя ?
Ribarche
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

Здравейте колеги ,интересува ме дали в момента излизат хищници на Топлото и по-специално Бяла риба
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitiogt »

pampasa написа:Здравейте колеги ,интересува ме дали в момента излизат хищници на Топлото и по-специално Бяла риба
ДА, Излиза бяла риба на уклей ( по-малък) , ама и късмет си трее :!:
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitiogt »

Рибата понякога е супер, но понякога мирише на батак . Едни и същи риби по вид , размер , място и време на улов имат различни вкусови качества . Имал съм много такива случаи . Някой друг има ли такива наблюдения или само при мен се наблюдава този феномен ?
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Аватар
k_kuk
новобранец
новобранец

Мнение от k_kuk »

k_kuk написа:колеги на 10-11 февр. направихме нощен риболов на топлото,встрани от садките.. местото - хубаво,изпробвано( ловили сме трофеини екземпляри).. НО този пьт само каракуда чукаше и некви дребни сомчета... общо взето гола-вода!! И язьк за 400 км отиване и врьщане.. на всичкото отгоре,на сутринта кучи студ,всичко замрьзна !! Рибетата в кофата станаха като ледени близалки,само опашките им стьрчаха .. ГЛЕДАМ / -6 градуса,/ и една мьгла студена не си е работа... Имаше некви хора,спаха на стената,тея как изкараха незнам?! Мислех си че като се разведели малко ще ги видя замрьзнали по перилата.. :smt064
Прикачени файлове
Изобр010.jpg
Изобр010.jpg (45.35 KiB) Преглеждано 1588 пъти
Изобр009.jpg
Изобр009.jpg (65.93 KiB) Преглеждано 1588 пъти
Изобр006.jpg
Изобр006.jpg (74.83 KiB) Преглеждано 1588 пъти
ivailo nedev
новобранец
новобранец

Мнение от ivailo nedev »

ЗДР те колеги смятаме да заложим на сигурно и да пробваме на овчарица малко повече път но там поне риба има.Ако някой може да каже нещо повече за язовира не съм ходил досега там от доста време се каним но дойде времето и за там.Тука около Варна скоро риба няма да има чак на пролет благодаря предварително ако някой може да каже нещо повече за Овчарица и най вече как се плаща с билет ли е и къде горе долу може да се застане по това време там още веднъж благодаря предварително.
munci
новобранец
новобранец

Мнение от munci »

Колега nedev за последно бях там на 13.02 !
Ако имаш високо проходим автомомибил имаш голям избор на места!
При положение че си с обикновен автомобил имаш честно казано две места за избор , а именно 1 . с.Радецки поска ТЕЦ Марица изток 2 преди да стигнеш теца има пожарна и път който води до /топлото/,2. Продължаваш още няколко стотин метра напред завиваш на ляво отиваш на стената ,където си намираш място ,желателно в началото и хвърляш през парапета на стената.При положение че си със по проходим автомобил може да минеш през с.Бял кладенец по следния маршрут:Влизаш в селото по път от с.Млекарево ,в началото на селото има малък мост - завиваш точно пн.реди него в ляво и караш докато излезеш от селото след това поемаш по СРЕДНИЯ черен път и стигаш до водоема,след това по пътя около него си и збираш място ! Запомни има три черни пътя поеми по средния иначе долния /от ляво/ изглежда измамно по добър!Това колега от мен желая на слука!
А иначе пътя до въпросните села ще си го провериш в интернет!!
ivailo nedev
новобранец
новобранец

Мнение от ivailo nedev »

благодаря колега за отговора,но неможах да разбера как се плаща на овчарица или е само с билет.
Аватар
androalex
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от androalex »

Ами колега , плаща се на стената или охраната минава с нивата по ръкава, ама там сега май нямаш работа. Таксата е 10 лв. на 24 часа , 3 бр. въдици, 3 кила риба или една голяма. Преди да тръгнеш следи форумите и най-вече carp.bg
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

Колеги има ли някой инфо какво е положението с риболова в момента -мисля да ходя тези дни да похвърлям силикони :oops: за някоя Бяла риба :wink: Също ,ще ми е от полза - колко градуса е водата горе-долу :)
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от evgeniboy »

Колеги дайте инфо за моментното състояние.... Пък и някой от Пловдив ако иска да направим съвместен излет да пише на ЛС или на телефон 0878262332 , ние сме двама и ще ходим тези дни, но само през седмицата (събота и неделя работя)

П.С. Понеже не съм ходил там още не разбрах само от темата - стената и моста едно и също ли е. Понеже разбрах от един пост по-нагоре как се стига до стената, но не и до моста? И кое от двете места е за предпочитане по това време на годината?
BOROVIN
новобранец
новобранец

Мнение от BOROVIN »

evgeniboy написа:.... стената и моста едно и също ли е?...
Едно и също са.
evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от evgeniboy »

BOROVIN написа:
evgeniboy написа:.... стената и моста едно и също ли е?...
Едно и също са.
Благодаря!!!
skitalec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skitalec »

Колеги нужна ми е актуална информация относно риболовът на яз. "Овчарица" в момента, тъй като утре мислим с приятели да го посетим. Това ще е първият ни излет за 2011г. и ще попътуваме доста. Относно местата за риболов и методите има доста в темата, която следя с интерес. В действителност не тръгвам с голяма кошница, за едрите риби обитаващи водоема, тъй като едва ли сега им е времето, но в риболвът надеждата и постоянството са най- важните фактори, след добрата информираност разбира се. Благодаря предварително на всички!!!
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

skitalec написа:Колеги нужна ми е актуална информация
Мои познати през събота и неделя са поспортували с добра каракуда в края на моста/трета-четвърта лампа/ на спирала и повдигач на едната кука, а другата без. Имам инфо и за наличието на толупи в този район, но са нямали удар :wink: . На слука и да споделиш какво сте направили.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”