Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Цонево ?
Модератор: Paublo_Eskobar
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Re: Какво кълве на яз.Цонево ?
Здравейте колеги.Искам да посетя яз.Цонево,а никога не съм бил там за риба.Ще ловя предимно с телескоп 7 м.
Интересуваме от къде има удобни места за директен,и от към кое село да подходя към водоема.
Интересуваме от къде има удобни места за директен,и от към кое село да подходя към водоема.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Всички места около Чудните скали и мостовете до тях са удобни за риболов с директен. Има подходящата дълбочина за целта. Избери си някое с по малко подводна растителност, за да не ти пречат водораслите на риболова. Места има и под село Аспарухово, като се минава през самото село и там трябва да питаш някой от местните как да стигнеш до язовира. Аз не съм ходил от около месец и не мога да кажа какво е положението с водораслите в момента. Успех!
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Благодаря колега за бързия и изчерпателен отговор,дано слуката винаги е с теб.Koleff написа:Всички места около Чудните скали и мостовете до тях са удобни за риболов с директен. Има подходящата дълбочина за целта. Избери си някое с по малко подводна растителност, за да не ти пречат водораслите на риболова. Места има и под село Аспарухово, като се минава през самото село и там трябва да питаш някой от местните как да стигнеш до язовира. Аз не съм ходил от около месец и не мога да кажа какво е положението с водораслите в момента. Успех!
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Под гробищата на с. Аспарухово има два хубави ръкава,особно ако има вятър...Потърси ги в мапса...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Колеги какво излиза най-често на язовира и на какво да се лови ? Не съм ходил никога там , но смятам да го посетя с преспиване. Ще ми трябва билет за там май ?
Всяко хоби е за удоволствие 

-
- вече хвърля и на тежко
Дет` са вика "сичко излиза" колега. Намери си дълбоко място, 5-7 метра, захрани добре, може и да не е скъпа захранката, като дохранваш на 5-10 минути със една две стиски захранка, и като работиш финни такъми ще имаш винаги успех. Приготви си и кеп за изненадите. Наслука!limon_84 написа:Колеги какво излиза най-често на язовира и на какво да се лови ? Не съм ходил никога там , но смятам да го посетя с преспиване. Ще ми трябва билет за там май ?

вчера бях на язовира ,след чудните скали на отбивката дет е табелата.риболов имаше но не беше интензивен.ловях на бял червеи и 7 метров телескоп .излизахаха предимно платики и таранки и тук таме някоя огромна баба.хванах и много шаранчета от 50 гр. до 500гр всички върнати обратно да растат естествено,но на 7 метровия с тез по големите шарание са изкефих,така че излета го пиша към успешните.имаше и няколко много качествени таранки.тва е от мен и успехи на всички.
Вчера на Цонево много платика средна и дребна и чат пат някоя бабушка постоянно хранене ,стръв няколко бели.
Вчера на Цонево на първия ръкав след гробищата на Ченге риболов почти никакъв на плувка почти не буташе само излизаха дребни платики на пружина.Реших да нощувам там защото изхвърлих сума ти и захранка ,жито,царевица една кофа с надежда сутринта да има нещо но излязоха само 2 огромни бабушки около полувин кило и после прикапа леко дъждец и хайде към вкъщи разочарован.Чух между другото че на втория ръкав дет му викат МЕЧИ ДОЛ че вземали прилични таранки
Колега днеска кадето си бил ти изкарах на торен 8 прилични таранки и тук-там по 200-300г костури на директен само на торен бяха си доста борбени риби много го харесвам този див водоем замислям се вече дали не съм правен на този язовирvalio5 написа:Вчера на Цонево на първия ръкав след гробищата на Ченге риболов почти никакъв на плувка почти не буташе само излизаха дребни платики на пружина.Реших да нощувам там защото изхвърлих сума ти и захранка ,жито,царевица една кофа с надежда сутринта да има нещо но излязоха само 2 огромни бабушки около полувин кило и после прикапа леко дъждец и хайде към вкъщи разочарован.Чух между другото че на втория ръкав дет му викат МЕЧИ ДОЛ че вземали прилични таранки

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Днес на Цонево като за първи път на този язовир е добре. Около 20 платики, един скобар ,един уклей и много дребни платички които плуват наволя. Платиките бяха добри размери,а някой от тях много добри. Всичко което си заслужаваше си го взех.Риболувах само на фидер защото на плувка не буташе или бяха прекалено малки. Колегата ги мъчи до последно на плувка ,но не се хвана нищо което да си заслужава вземането.Бяхме на километър от Добромир.Това е от мен. НАСЛУКА
В събота(07.09.) сутринта водих двама на екскурзия да видят Чудните скали.Горките не са държали пръчка в ръцете,ама добре се представиха.Бяхме с-у скалите,малко вдясно.Надърпаха хубави платички и бабушки на директните.Излезе и едно скобарче.На мача също излязоха риби,но не можеха много-много да боравят с него.На фидера взех само две тлъсти "баби" и една що годе добра платика,ама и не му отделих достатъчно внимание на този риболов,понеже бях помощен персонал-кой оплел,кой скъсал...Абе имаше си го риболова.Риболовстващите останаха доволни.Аз тоже 

Вчера ходих в дясно от Погребите-беше голяма мъка.От към 6.15 до 12.00 часа имах една малка червеноперка и 10 слънчака.Пробвах на блесна,но бързо се отказах заради закачките от растителността.Имах и един удар на дънната която бързо изтървах.Имаше доста колеги около мен,при които положението беше същото.Като се прибирах минах през Дебелец да видя как е там.Разговярах с един човек който каза , че за два дена почти нищо не е изкарал.Другия път май ще отида на Добромир или Ченге, а пък да видим там какво ще става. НАСЛУКА на всички колеги !!! 

В неделя под гробищата на с.Струя много силен риболов на платика и таранка на дъно на пружина и стръв торен и много отвратен от историите на едни ако мога да нарека рибари как хващали преди няколко дни шаранчета по 500 грама и колко вкусни биле.Това е реалноста