РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
daka_rs
новобранец
новобранец

Re: РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)

Мнение от daka_rs »

да колега съгласен сам,аз за това винаги сменям местата и не ги повтарям,смисал оставям поне две седмици и тогава посещавам отново тях места.А хубавото по тея места е ,че не се посещават много понеже в тея села са по възрастни хората и ходят на близо а те са по далечко поне 1 час ходене докато се стигне до тях а пат за кола няма
VRABCHO1974
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re:

Мнение от VRABCHO1974 »

sapuna написа:Определено няма да има плакийка! :wink: Млечната царевица-за пица,сухата на свинете!
на велека кълве на царевица и доста успешно на свинска гранула тук предимно се лови на гранула
Човек е жив докато куфара с такъми е по голям от аптечката
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Re: Re:

Мнение от Trias »

VRABCHO1974 написа:
sapuna написа:Определено няма да има плакийка! :wink: Млечната царевица-за пица,сухата на свинете!
на велека кълве на царевица и доста успешно на свинска гранула тук предимно се лови на гранула

...но един ден преди риболова трябва да се иде на мястото и да се захрани примерно с два чорапа натъпкани догоре със свински гранули , за да може да се разчита на гранулата, като стръв за риболов на другия ден, освен това по-вероятно е да се изловят лупавците в реката на които местните им викат речни кефали , ама не са !
пп Прегледах Ви фотоалбума и поне доколкото се вижда от двете снимки на Велека улова Ви май вярно се състои предимно от вида Речен кефал или Клен , но уловен на спинингови примамки -воблери и блесни ! Понеже сте местен , бихте ли пуснали нещо , като Лупавец , който да сте уловили на гранула ? Щото има разлика между вида Rutilus frisii и вида Leuciscus cephalus !
Последно промяна от Trias на Вто Ное 27, 2012 10:40 pm, променено общо 1 път.
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

какво е това лупавец?Има ли друго име?
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

vdo написа:какво е това лупавец?Има ли друго име?
Вижте по-отгоре , при промяната на мнението ми съм го написал .
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

Е то така си се казвало,за пръв път го чувам. Гуглето показва ,че е в червената книга и е почти изчезнала популацията му.
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

vdo написа:Е то така си се казвало,за пръв път го чувам. Гуглето показва ,че е в червената книга и е почти изчезнала популацията му.
А стига бе ! :rolleyes: В река Велека е преобладаващ вид , даже го бройкат за морунаш :)
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

Въобще не знам,аз за пръв път го чувам ,а това беше първия резултат от търсенето : http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=r ... qwk_fiWsJQ
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Не е редно от този риболовен форум , да те пратя директно в аналога му ! Прочети това :

http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 32&t=25476

Едно нещо е сигурно :arrow: в реките Велека , Караагач и Резовска не съществува вида Белица :drinkers: Това е общото наименование на рибите с което пичовете риболовци и курортистите назовават видовете риби , когато не става за плаж :roll:...а в момента разполагам с опцията да си изтрия мнението , но нека да си остане . Поздрави :D
VRABCHO1974
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Re:

Мнение от VRABCHO1974 »

Trias написа:
VRABCHO1974 написа:

...но един ден преди риболова трябва да се иде на мястото и да се захрани примерно с два чорапа натъпкани догоре със свински гранули , за да може да се разчита на гранулата, като стръв за риболов на другия ден, освен това по-вероятно е да се изловят лупавците в реката на които местните им викат речни кефали , ама не са !
пп Прегледах Ви фотоалбума и поне доколкото се вижда от двете снимки на Велека улова Ви май вярно се състои предимно от вида Речен кефал или Клен , но уловен на спинингови примамки -воблери и блесни ! Понеже сте местен , бихте ли пуснали нещо , като Лупавец , който да сте уловили на гранула ? Щото има разлика между вида Rutilus frisii и вида Leuciscus cephalus !
много съм зает и предимно крада по малко време и най удачния начин на бързо разпускане е със воблер за клен иначе ходя на Резово където риба има във изобилие а за чорапчетата не е вярно просто хвърляш две шепи гранула и закачаш на куката и чакаш след половин час почва със предимно дребни после по големи не нямам снимки на речния лупавец и незнам на кое точно викат лупавец поради простата причина че ако събера трима рибари ще имам три различни риби според мненията им
dgeto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dgeto »

Как мислите, кой повод е по-добър за страхливия кефал 0.14 флуорокарбон или 0.12 обикновен?
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Чак па страхлив! :D Сега почва да яде като за световно,по голям е и аз компромиси с по тънки от 0,14-0,145 не правя! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
VRABCHO1974
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от VRABCHO1974 »

sapuna написа:Чак па страхлив! :D Сега почва да яде като за световно,по голям е и аз компромиси с по тънки от 0,14-0,145 не правя! ;)
и аз ловя със 0,18 на телескоп не се оплаквам но телескопа е със ластик и помага от време на време
Аватар
vastak
новобранец
новобранец

Мнение от vastak »

Колеги, къде в София, мога да си закупя змиорки за стръв?
Трябва да се спре продажбата на мрежи и всичко бракониерско със закон!
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

vastak написа:Колеги, къде в София, мога да си закупя змиорки за стръв?
Змиорки за стръв едва ли някъде се продават ,но виюни и щипоци има , освен каракудките и вида Псевдоразбора парва !
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”