Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от Jack Daniels »

Има, оптимизъм, имааааа - като свърши едното шише, отваряме другото :lol:
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Мистика???

Боже, къде я видя тая мистика бе, човек?:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

stonetales написа:........Боже, къде я видя тая мистика бе, човек?:)
Сори,за да бъда по-точен - суеверие,самовнушения ! :D
stonetales написа:..............Отиващото си „старо” е този „разпад” на света около вас. Пуснете го да си отиде, не реагирайте „заучено”, сякаш вездесъщата „черна котка” отново пресича пътя ви. Пазете се от стария тип реакции и стария тип малки мисли, които са ви водели по стария път.
Много лесно е. Просто потърсете невидимата все още, но нова възможност, която се появява на мястото на отиващото си старо. Тя е Точно там! Вакуум във вашия свят няма. Позволете на новото да дойде, не го „спирайте”, нали самите вие го пожелахте...
Само не е ясно кой е новият път и накъде води той,защото всеки има различно виждане за посоката,докъде иска да стигне,кое за него е"старо" и кое"ново", и отиващия си"разпад" не е ли пък поредното доказателство,че животът е един непрекъснат "омагьосан" кръговрат !? :wink:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Разгеле, Ангеле, скоро ще почнеш и да рапираш! :wink: :D

Ский къФ е сив деня навън, с мисълта за отоплителния сезон кЪ на човек да му е весело? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

GODzillata написа:......Ский къФ е сив деня навън, с мисълта за отоплителния сезон кЪ на човек да му е весело? :roll:
Кире,знаеш ли,че си прав! Я си сипи едно питие, Изображение застани пред горящата камина/може и да е виртуална,важното е питието да е истинско/ и се отдай на сладки спомени,които могат да те върнам във времето на този стар "Джин",при всички положения,може и временно,но ще ти стане весело!!! :wink: :drinkers:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Хех....зорлем сега на стари години да се уча на пороци? :roll: Направо ме тласкаш към битов алкохолизъм! :mrgreen:

А аз не пия, още са ми пресни спомените от последното ми напиване преди...ъъъ...двадесет и няколко години и оттогава съм казал твърдо НЙЕ на алкохола.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

GODzillata написа:Хех....зорлем сега на стари години да се уча на пороци? :roll: Направо ме тласкаш към битов алкохолизъм! :mrgreen:

А аз не пия, още са ми пресни спомените от последното ми напиване преди...ъъъ...двадесет и няколко години и оттогава съм казал твърдо НЙЕ на алкохола.
Какво съвпадение-и аз не пия!? Изображение
Замени алкохола с един хубав,горещ и ароматен чай,ако нямаш ще ти изпратя букет от горски билки! :wink:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Телескоп написа:...
Замени алкохола с един хубав,горещ и ароматен чай,ако нямаш ще ти изпратя букет от горски билки! :wink:

Имам черен и зелен, обичам и липовия.
Първите два ги пия със сметана или мляко, а липовия с лимонец.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Абе и аз пия чай/понякога/, ама не вярвам да ми замени алкохола.
Но като прочетох последните постове още повече се подтиснах - колегите пият чай, пък аз ..., а Икубус и той с неговите мастики, и Jack Daniels също, даже като свърши едната и отваря веднага друга.
И сега - да правим ли преход към трезвеността, и чая, или да си останем там, докъдето сме се докарали ?
Това е един мащабен въпрос!
Отивам да се подкрепя :D !
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ееее, то бива-бива, ама пък да наречете супер успешните ми излети капота.... :rolleyes:

Семестъра ме натиска като дебела таранка малка плувка. Няма време ни за четене, ни за пиене. .. да не говориме за В12
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

G.Petkov написа: И сега - да правим ли преход към трезвеността, и чая, или да си останем там, докъдето сме се докарали ?
Момента е крайно неподходящ за таквизи начинания, виж напролет като захапим марулите ще направим по някоя разтоварваща - и от едене и от пиене -диета. Тогава му е времето да разберем какво е трезвеност и има ли почва у нас :D
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Оле-ле!То,че осмърдяхме "света"с песимизъм,е едно на ръка,ама кой дяволски ум сътвори таз гнъсна идея за трезвеността:?:Една цяла година съм бил трезвеник,това беше през годината,в която си карах теоретико-практическия стаж в Ловешкия окръжен съд в края на тоталитаризма,но това беше поради други причини,че шест от седем вечери в седмицата бях зает с тренировки, стига ми за два-три живота,бе,изобщо мерси,дръжте си зловредната идея настрани,тази идея и особено практическия й аспект с чайчетата,е крайно опасна за моето здраве.Ще ми обърка енергиите,ще ме накара да заобичам тази държава,да се откажа от символ-вероюто си,че всички занимаващи се с политика,са маскари и долни мискини и мястото им е ако не в геената огнена,то е в едно убаво ТКЗС,където цял живот ще копат от сутрин до вечер с тъпи мотики километрични ниви "от тук до хоризонта"и после обратно,до пълна трансформация на телата им в мръсна енергия,която да бъде натикана в космическия кенеф нейде си. :mrgreen:Майне камераден,зольдатен унд официрен /ни съ хилете ,че ранга ми в системата ни, се равнява на бригаден генерал,ма раптя кат мръсен кашик от сутрин до вечер/,жулете си питието,най-демократично кой каквото му най аресва /колко нящо съм изпил,докат се определя!/,ходете за риба и живейте напук на Саймънчо Дянков.Като много си прехвърля нормата и мен почва да ме люшка мистиката на нашия "партиен другар" Стоунчо,та посреднощ се събуждам с непреодолим сърбеж на тайно мозъчно място,представям си оня плакат с мустакатия червеноармеец с насочен срещу мен показалец и ме пита :"Ти е.а ли днес ?И пи ли мастика ?Кога ходи за риба ?".Иначе и аз си представям Пътя,че и Кръстопътя,ама навсякъде в крайпътните храсти има неща от материалния живот,не мога да се извися над тях и си сядам на задника,пия кафе сутринта,ама на обяд бира /от около месец съм на "Шуменско"/,после след обяд пак кафе и работя за .... на,ако знам вече за кво,щото имам още 15 несигурни години до несигурната пенцийка...Добра вечер,пийнвайте,рано е за лягане...Venseremos :!: :drinkers:
lusienn

Мнение от lusienn »

:arrow: :D http://www.sharebg.org/thumbs/092c4515b ... fb5d8.jpeg :arrow: Помните ли това..?

-Да отидеш до телевизора и да го включиш от копчето на стабилизатора.

-Да поставиш игличката на грамофона точно там, където започва новото парче.

-Да върнеш бурканчетата от кисело мляко и бутилките от олио в магазина.

-Да си оставиш ключа под изтривалката, когато излизаш.

-Да пишеш писма на руско другарче.

-Да идеш на градска баня.

-Да носиш лентите във фотото да ти ги проявяват и после да чакаш да си вземеш снимките, за да ги видиш за пръв път.

-Да позвъниш на съседката в неделя сутрин с молба да ти услужи с чаша захар, понеже магазинът не работи, а после в знак на благодарност да й занесеш 3-4 парчета кекс.

-Да си оплетеш блуза по образец от списание Бурда.

-Да бързаш да се прибереш, защото ще ти "звъннат".

-Да отидеш на сладкарница и да ти налеят от кранчето една от шест.

-Да вариш прясното мляко след като го купиш, защото ще вкисне.

-Да отключваш с ключа, както ти е на врата.

"На ти две лукчета, че нямам да ти върна."

-Да събираш салфетки и станиоли от шоколадови яйца.

-Да си абониран за Дъга, Славейче, Пламъче, Мурзилка, Веселые картинки, Космос, Паралели, Септемврийче…

-Да се качиш в асансьора, да дръпнеш решетката и след това да пуснеш монетка 1 стотинка, за да тръгне.

-Да сложиш индиго м/у два листа и да напишеш доклад по биология в 2 екземпляра.

-Да влезеш в детската градина и да видиш всичките деца облечени в сини или червени престилки и шорти под тях, на ситни или едри квадратчета, тип " голям пипит".

-Да пушиш в самолет.

-Да пиеш кафе смляно лично от теб с ръчна кафемелачка.

-Да се вълнуваш, когато "пуснат" нещо в магазина.

-Да имаш да пишеш домашно и да отидеш в читалнята да търсиш материали, защото няма Гугъл.

-Да си разменяте подаръци в училище за Нова година – старателно надписани книги и грамофонни плочи.

-Да свириш от балкона на детето да се прибира за вечеря, а не защото е тъмно или страшно.

-Да ходиш до "Домашни потреби" за тиган, до "Плод-зеленчук" за чушки и домати, до "Млад техник" за детски играчки, до "Битовия комбинат" за …

-Да си купуваш плочи с музика.

-Да сменяш ремъка на касетофона.

-Да бъркаш нескафе със захар и лъжичка докато направи пяна, за да стане фрапе.

-Да играеш на криеница, стражари и апаши и пътни знаци. Да играеш на ръбче /без да мине никаква кола покрай теб/.

-Да звъниш на вратата на някоя бабичка и да тичаш да се скриеш.

-Да си дадеш чорапогащника на 'ловим бримки'.

-Да си вариш домашна кола-маска.

-Да хвърляш яйца от балкона върху неприятелите си.

-Да гледаш на черно-бял телевизор "Студио Х" всяка събота, след 23.30 часа.

-Да скачаш на ластик на улицата пред блока.

-Да участваш в Ленински съботник.

-Да гледаш в неделя сутрин "Бързи, смели, сръчни".

-Да познаваш мириса на "Кореком".

Да цъкаш пред величието на новия Москвич.

-Да се съберете родата на копане или бране на царевица или грозде.

-Да печеш чушки на чушкопек на терасата и да се питате с приятелката ти от 2 етаж коя колко има още да пече.

-Най-големият магазин, който си виждал да са централните хали.

-Да разлистваш Некерман и да му се взираш с влажни очи.

-Да си правиш захарна вода за косата, вместо гел.

-Да се подредите всички от семейството за банани на Нова Година и да се правите, че не се познавате.

-Да си шиеш разни дрехи, когато те поканят на сватба, банкет или друго събитие, за да си по-модерен.

-Да си боядисваш дъвката с магданоз в зелено.

-Да се състезаваш с другарчетата за най-бърза подредба на кубчето на Рубик.

-Да събираш лайка, мащерка, други билки и кестени за чавдарско поръчение през лятото.

-Да те гледат кисели продавачки, а ти да се отнасяш с тях като с богини.

-Да имаш уокмен и за да не му се изхабят батериите, да въртиш касетата на химикал/молив.

-Да си мечтаеш за "ходеща кукла" от СССР. Или за Луноход...

-Да отидеш на истинско изпращане на войник.

-Да чакаш с нетърпение Дядо Мраз на Нова година, да се чудиш какво ще ти донесе и още преди да е дошъл, да откриеш подаръка в гардероба, прилежно скрит из дрехите.

-Да се возиш в автобуса с билетче от 6 стотинки.

-Да купуваш бира и да вдигаш всяка бутилка, за да провериш дали няма утайка, като избираш само зелени или само кафяви бутилки.

-Да носиш пръстенчета, направени от обвивката на бонбони Лакта.

-Да си опечеш филийка на печка с дърва или на котлона, вместо на тостер.

-Да увиваш чужда книга, взета назаем, с вестникарска хартия, за да не се повреди.

-Да влезеш в супера, а там да има само сол и оцет.

-Да стоите до тъмно с децата на вън и да си разказвате страшни истории за извънземни. След това се изпращате взаимно, защото си умирате от страх.

-Да звъниш на телефон 177, предшественик на чатрумовете. Включваш се в конферентен разговор с още n на брой хора, ако някой ти допадне - разменяте си телефоните и си звъните.

-Да заминеш на море с руло тоалетна хартия в багажа.

-Всеки възрастен, познат или не, да може да ти плесне един зад врата или да ти издърпа ухото, ако си направил нещо нередно, а майка ти не само няма да се възмути, че някой е пипнал безценното и чадо, което се държи като диване, ами и ще им благодари и после сама ще ти плесне един зад врата и ще ти издърпа ушите…

-Да си купиш половинка хляб за 15 ст.

-Преди филмите да има преглед със сериозен чичко, който да ти обясни какво ще видиш и как трябва да го разбереш.

-Да ядеш луканка по празници.

-Да си носиш стотинките в кожено портмоненце на врата.

-Да си прибираш ключа на връв под блузата, за да не ти го снимат от самолет и после да влязат у вас.

-Да слушаш всеки следобед нивото на река Дунав в сантиметри.

-Да нямаш видео, да слушаш филма, преразказан от приятел, който го е чул от приятел, а после да го преразкажеш толкова подробно и цветно на друг, все едно си го видял сам.

-Да идеш в чужбина точно след падането на режима и всичко, което да можеш да напишеш в картичката до близките да е 'Тук магазините са пълни!', от което майка ти да умре от срам.

-Майка ти да донесе огромен чувал със соц дамски превръзки, на които лепилото не им държи даже предпазната лента, и вкъщи да настъпи небивала веселба, защото сте три жени, а лигнинът е неудобна работа.

-Да има само два канала на телевизията: Първа програма - работи от сутринта до 12, завършва с химна; Втора програма - работи от 5 следобяд до 9-10 вечерта.

-Да си "дежурен" до вратата на класната стая и да викаш "Клас стани! Клас мирно!"

-Да си простират съседите от първите етажи прането на онези простори, дето бяха поставени пред всеки блок. Гащи, чорапи, гащи, чорапи, потник.

-Да си купиш еспадрили и да им слагаш подметки при обущаря.
-Да се прибереш вечер и ако вашите ги няма, да тръгнеш да ги търсиш в съседите, ако не ги намериш, да ги изчакаш у тях.

-Да оставиш колата пред блока с ключа на контакта и пълна с бензин и на сутринта тя си е пак там.

-Да крадем списанието "Жената днес" и да правим фунийки за пушката и да играем на войници а вечерта като се приберем мама чака с точилката че,сме съсипали списанието.

**Някои от нас са видели тези неща и сме живяли това детство,втори само са чували за тях а трети дори нямат представа.**
Сподели
996
(0) коментара5 преглеждания

"Преди да се роди едно бебе попитало Бог- "Боже, къде ме пращаш, страх ме е,аз там никой не познавам"..."Бъди спокойно, мило, ще ти дам ангел хранител, който ще те пази" ...."А как ще го разбирам...." "Той ще те научи на всичко, което ти е нужно"...... " А как се казва моят ангел-хранител, Дядо Боже?"......." Не е важно как се казва - рекъл Бог- но ти ще го наричаш МАМА".........

Сподели
5000
(0) коментара1859 преглеждания

ДЕСЕТ ЗАПОВЕДИ ЗА РОДИТЕЛИ

от Януш Корчак

• Не очаквай детето ти да бъде като теб или да бъде такова, каквото ти искаш. Помогни му да стане не като теб, а да бъде себе си.

• Не изисквай от детето си да плати за всичко, което ти си направил за него. Ти си му дал живот, как може да ти се отблагодари? То ще даде живот на друг, той - на трети и така - това е необратимият закон на благодарността.

• Не си изливай своите обиди върху детето, за да не ядеш на стари години горчив хляб. Понеже каквото посееш, това и ще поникне.

• Не се отнасяй към неговите проблеми високомерно. Всекиму е даден живот според силите и бъди сигурен, че неговият живот не е по-малко тежък, отколкото твоят, а може би дори е по-тежък, тъй като то няма опит.

• Не го унижавай!

• Не забравяй, че най-важните срещи за човека са срещите с неговите деца. Обръщай им повече внимание - никога не можем да знаем, кого срещаме в детето си.

• Не се измъчвай, че не можеш да направиш нещо за детето си. Измъчвай се, ако можеш, но не го правиш. Помни, че за детето е направено малко, ако не е направено всичко.

• Детето не е тиранин, който завладява целия ти живот, не е само плод на плътта и кръвта. Това е скъпоценна чаша, която Животът ти е дал да пазиш и да развиваш творческия огън в него. Това е разкрепостената любов на майката и бащата, които отглеждат не "нашето" или "своето" дете, а душа, която им е дадена на съхранение.

• Умей да обичаш чуждото дете. Никога не прави на чуждото дете това, което не би искал да правят на твоето.

• Обичай детето си и когато то е неталантливо, неудачник, когато е вече възрастен човек. Общувайки с него, радвай се, защото детето е празник, докато е с теб.

Сподели
1928
(0) коментара1142 преглеждания
Имам 100 причини да си тръгна , а аз търся една за да остана ..

Сподели
596
(2) коментара684 преглеждания
"Щастливци са онези, които мечтаят и са готови да платят цената, за да превърнат мечтите си в реалност."

Сподели
692
(4) коментара337 преглеждания
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

Lusko, да не си набарал някоя халюциогенна гъба :shock:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

chirusa_bg написа: .. да не говориме за В12
Чируз,
Не говорим за В 12 в твое отсътствие, защото си определен за фаворит.
Но някоя нова снимка или коментар ще дойдат добре в схоластичната ни и трезвена, вече тема.
Предложението на Jack Daniels го приемам с две ръце, много обичам да отлагам нерешими проблеми, пък те там някъде, ще се решат от само себе си. Засега си поркаме и няма да спираме.
А Инкубус определено излиза от фазата на песимизма, поста му е пълен с оптимизъм и пълно прекършване на всякакви опити за трезвеност.
Гледам, че се появиха и нови, дълги постове.
Това е щото прехода е безкраен и има място за всички!
Ще се обадя и аз някой ден, ама сега набирам сили :D !
Наздраве на автора и писателите!
Заключено

Обратно към “Разни”