Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от snop »

Има ли някой близо до русе? Ако пожелая да ходя за сом да бучкам някой ще има ли да ми покаже основните моменти!?
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

snop написа:Има ли някой близо до русе? Ако пожелая да ходя за сом да бучкам някой ще има ли да ми покаже основните моменти!?
Малко ако мога да бъда полезен.
http://www.ribibg.com/index.php?p=get_a ... cle_id=347
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snop »

Да Благодаря ти ринго аз исках в друго да ми помогнете да напрая 2-3-4-5 риболова с някого с ладката му да преценя за мене ли е и дали да ловя с лодка или от брега...Благодаря ти все пак а разходите ще са за моя сметка!
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Тука влизаме в една много огромна тема. Тръгнал си обаче от най-правилният старт. Имаш ли само едно вдигане и разклащане на пръчката от сом, която държиш в очакване на удара, а сърцето ти ще хвръкне, забравяш всякакви други риболови. После започва напасване на нещата от към лодки и двигатели, като задължително подменяш през две години към по мощно и се псуваш, че не си послушал някой преди теб. Филма е пълен и красив. Прецени дали искаш да го изгледаш във всичките му серии. На слука!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

yankosan написа: https://youtu.be/oDZPoaulaUU
А бе,как не тъ е срам да си даваш пръта на друг? :shock: :evil: Ти ако при тоя сом се изморяваш,треа да се запишеш на фитнес? :shock: :mrgreen: А макарата ти е пълен боклук,само кат и чух тенекиения драг и паднах от коня! :mrgreen: Нямаш Браво от мен за това,че си даде пръта! :evil: :twisted: Не си боец,а лигльо! :mrgreen: :drinkers:
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snop »

Ринго именно това искам! аз от години съм забравил другите риболови освен на сом! и искам да изкача стълбицата! Ще ми е много приятно поздрави !
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа:Троли, това с метрите го забелязях веднага, но си викам.... и затова ползувам двата лъча едновременно.
И ти не си наясно Батко,кое за какво е при сонарите! :shock: :mrgreen: :drinkers: Когато сома е на 27метра вляво от теб и ти го показва като линия до стръвтта,после се чудите що нема удър? :roll: :mrgreen: Щот не е под лодката,а на 27метра вляво! :drinkers: Някой загря ли какво искам да кажа? :mrgreen: :drinkers:
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snop »

Или тролката да ме вземе ама като ми види такъмите... и ще ме изхвърли от лодката!
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Може и сам да избягаш,кат му видиш неговите такъми :fishing12: :lol:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

https://www.youtube.com/watch?v=ALwcEz2bY0U&t=7s
Ей нещо към 15 кг от миналата седмица)
Васе, вдигаше ги онази алуминка дет я хареса на езерото още пролетта!
Аватар
Shark Hooks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shark Hooks »

Ей тоя пич ма спука от смях . :lol:
[youtube]https://www.youtube.com/watch? ... [/youtube]
Велик ! :lol:
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Troli Rapala написа:А бе,как не тъ е срам да си даваш пръта на друг? :shock: :evil: Ти ако при тоя сом се изморяваш,треа да се запишеш на фитнес? :shock: :mrgreen: А макарата ти е пълен боклук,само кат и чух тенекиения драг и паднах от коня! :mrgreen: Нямаш Браво от мен за това,че си даде пръта! :evil: :twisted: Не си боец,а лигльо! :mrgreen: :drinkers:
Кво мрънкаш пак бе Троли :lol: Мда за пет минути направо каталясах :lol: Тоз човек го взимам с мен отвреме на време и все не му връзва,нека усети малко тръпката.А макарата сам я хвалеше като я взех преди време :roll: :D
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

yankosan написа: Мда за пет минути направо каталясах :lol: Тоз човек го взимам с мен отвреме на време и все не му връзва,нека усети малко тръпката.А макарата сам я хвалеше като я взех преди време :roll: :D
Научете се да спазвате основните принципи и правила в риболова! :idea: Остави човека да го вади от началото до края,като си изморен или не ти се занимава! :wink: Това което правиш е да се изредите на една мацка,пардон-сомица,неколко човека! :mrgreen: Аре малко по-мъжкарско поведение,моля-моля! :drinkers: Каква е макарата,че не се сещам? :roll: Много тенекиено дрънчи драга и не ми вдъхва доверие за Голем,но може и да си пресилил линията и от там да е дрънченето? :roll: Дай данни за линията и макарата! :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

ЛИБЕРТЕ:fishing10: "Основно правило при сонара"-Проф.Троли! :wink: :drinkers:
Има едно нещо от което зависи качеството на всеки сонар и това е Сондата-трансдуцера!Избора на сонда се прави по три основни характеристики-Мощност,КилоХерци и Ъгъл на лъча!Мощните сонари започват от 500вата RMS=4000вата Пикова!Например при Фуруно най-слабия е 600=4800вата!Това е Мощност на сондата да открива рибата!Основната честота на излъчваните сигнали е 200кХц,като при Фуруно е 193кХц!Всички други честоти имат допълнителна функция,но Основната се извършва от 200кХц!Третия изключително важен параметър на Сондата е Ъгълът под който се излъчва-приема сигнала!Колкото е по-малък,толкова лъчът е по-концентриран и съответно Вижда в повече!Най-скъпата сонда е с 6градуса на излъчване при 200кХ,а стандартните са с 20-30градуса,тоест при тях мощността не е толкова концентрирана!Например сонда от 1000вата RMS е по-мощна два пъти спрямо 500вата,но заради по-малкия ъгъл=концентрация на лъча и коефициента 8на Пиовата мощност Вижда рибите 25пъти по-добре,а не само двойно колкото е разликата в мощноста при RMS! :drinkers:
Общо взето е това!Например 83кХц се използва за ориентация по хоризонтала и за това не е подходящ за реална картина при кльонкане!Единствения лъч който ви трябва за реална картина е 200кХц с малък ъгъл на сондата-според модела сонар!Сондата на 200кХц ,мощноста и ъгъла са това което ще ви помогне в риболова,всичко останало са екстри и допълнителни функции-нищо повече! :wink: :drinkers:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

..Щот не е под лодката,а на 27метра вляво!....

Ако е на 27м вляво от лодката, моят софтуер няма да го покаже на екрана. Това е невъзможно. Нито на теория, нито на практика. Вижда се много ясно, как сома влиза в конуса, приближава стръвта, изследва я и после налапва, или слиза надолу и встрани. Не сънуваш, споко. Просто софтуера ти е скапан.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”