Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
С тоя дъжд и тея гръмотевици файда да се открие на лома ще се мисли за реката дано спре до довечера
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега, от гледна точка на дъжда си прав - голяма мътилка ще бъде. Въпреки че имам няколко успешни риболова точно на Лом-а в голямата мътилка, на торен червей. Мин. година пак така с фидер-а на торен излязоха добри каракуди, точно след един дъждplwned написа:С тоя дъжд и тея гръмотевици файда да се открие на лома ще се мисли за реката дано спре до довечера

М/у другото аз се колебая мюу Лом-а и Реката. Намислил съм си едно-две места по Дунав, но утре ще бъде кал до коленете

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
А аз се чудя въобще дали ще успея да вляза там където искам с колата

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз с колата няма да вляза на 100% там където си мисля, но не ми е проблем да мъкна багаж 400-500м
Все пак моя ще е значително по-малко от на някой шаранджия
Вече съм се запасил с манджа и стръв и сега остава само да дойде утре. При всички положения утре жив, умрял съм някъде край вода с опъната въдица, пък ако ще и сняг да вали

Вече съм се запасил с манджа и стръв и сега остава само да дойде утре. При всички положения утре жив, умрял съм някъде край вода с опъната въдица, пък ако ще и сняг да вали

- SBANKOV
- ще става разбирач
Въх пази лачената Либра.kutinchev написа:А аз се чудя въобще дали ще успея да вляза там където искам с колата![]()
Няколко приятелчета са заели позиция на Антимово и вече втори ден хранят рибите и въртят паржоли, инфо за резила ще има в неделя вечерта.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
- potrebitel_666
- новобранец
Колеги, много моля някой, който е на ти с Басарбово и Лома да ме насочи към мелницата на селото. Много ще съм благодарен за малко инфо за местата там и как се стига до тях. Благодаря предварително на всички отзовали се!!! Наслука на откриването и през целия сезон!
наслука през целия сезон колеги!
SBANKOV
Мнение
Публикувано на: 31 Май 2013, 13:30
kutinchev написа:
А аз се чудя въобще дали ще успея да вляза там където искам с колата![]()
Въх пази лачената Либра.
Няма да ходя с Либрата

-
- новобранец
Здравейте.Искам да попитам дали са отворили рибарника в Писанец и също така дали работи язовира в Кара Върбовка? Благодаря предварително.
- djokoriboloveca
- разбира нещата
От страната на мелницата за пшенично брашно няма подходящи места.Местата са от към мелницата за креда и манастира.За мелницата за пшенично брашно минаваш центъра на селото и моста на реката и след четвъртия завой в ляво има табела за хижа "Алпинист",завиваш в ляво и първата пресечка пак в ляво.А за манастира преди моста на реката в ляво и след 500 м.търси място по брега. Но след тези дъждове риболов чак другата седмица.Водата е мътна като боза.И внимавайте пусна се приказка в квартала че винтерджиите които шетат в района на помпена станция Басарбово са се заканили да хвърлят в реката бетонни колове с бодлива тел.potrebitel_666 написа:Колеги, много моля някой, който е на ти с Басарбово и Лома да ме насочи към мелницата на селото. Много ще съм благодарен за малко инфо за местата там и как се стига до тях. Благодаря предварително на всички отзовали се!!! Наслука на откриването и през целия сезон!
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
- potrebitel_666
- новобранец
Благодаря много колега! Наслука кадето и изобщо ако си решил да се разходиш (откриваш) на някаде! Ценна информация! Ще имам едно на ум както за времето така и за слуховете!djokoriboloveca написа:От страната на мелницата за пшенично брашно няма подходящи места.Местата са от към мелницата за креда и манастира.За мелницата за пшенично брашно минаваш центъра на селото и моста на реката и след четвъртия завой в ляво има табела за хижа "Алпинист",завиваш в ляво и първата пресечка пак в ляво.А за манастира преди моста на реката в ляво и след 500 м.търси място по брега. Но след тези дъждове риболов чак другата седмица.Водата е мътна като боза.И внимавайте пусна се приказка в квартала че винтерджиите които шетат в района на помпена станция Басарбово са се заканили да хвърлят в реката бетонни колове с бодлива тел.potrebitel_666 написа:Колеги, много моля някой, който е на ти с Басарбово и Лома да ме насочи към мелницата на селото. Много ще съм благодарен за малко инфо за местата там и как се стига до тях. Благодаря предварително на всички отзовали се!!! Наслука на откриването и през целия сезон!
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Здравейте колеги,
След като Дунавското откриване ми се провали (мястото къде си бях заплюл имаше колеги от снощи, резервата и там заето, а до резервата на резервата не можах да стигна, т. като беше "леко" кал и локви) се позиционирах на Лом-а. Безумно късно ест, някъде към 8 и малко(обикалянето по Дунав отне време) и повечето места бяха заети. Все пак си намерих едни 4-5м м/у две върби - хем на сянка, хем по-бавно течението пък и дълбочко излезе. Единствения кусур беше, че с 3,6 фидер(първо бях с двата фидера, ама с 3,9 се оказа много зорлем работа) трябва по-внимателно да се борави, че иначе клоните на върбите могат фал да направят
Както и да е....та от 8:30 до към 12 и малко успях да измъкна няколко каракуди, размер педя(300-350гр) , които веднага се пускаха обратно във водата, пред неразбиращия поглед на "бай мангаул", позициониран от другата страна на върбата
Не, че съм направил кой знае какво, но за мен важното е, че бях днес до вода и че не съм капо

След като Дунавското откриване ми се провали (мястото къде си бях заплюл имаше колеги от снощи, резервата и там заето, а до резервата на резервата не можах да стигна, т. като беше "леко" кал и локви) се позиционирах на Лом-а. Безумно късно ест, някъде към 8 и малко(обикалянето по Дунав отне време) и повечето места бяха заети. Все пак си намерих едни 4-5м м/у две върби - хем на сянка, хем по-бавно течението пък и дълбочко излезе. Единствения кусур беше, че с 3,6 фидер(първо бях с двата фидера, ама с 3,9 се оказа много зорлем работа) трябва по-внимателно да се борави, че иначе клоните на върбите могат фал да направят

Както и да е....та от 8:30 до към 12 и малко успях да измъкна няколко каракуди, размер педя(300-350гр) , които веднага се пускаха обратно във водата, пред неразбиращия поглед на "бай мангаул", позициониран от другата страна на върбата

Не, че съм направил кой знае какво, но за мен важното е, че бях днес до вода и че не съм капо

Много як цвят е Лома.
Аз днеска бях между Бръшлян и ********* незнам кое е другото село. По една дига с камъни до някакви "тръби". Беше пълна манифестация, колегите залостили местата още от вчера. Луд късмет и видяхме една пролука. Брега е каменен и дълбок.
1 сомче около 2кг извадих, и 1 изтървах. На колегата му скъса повода и после извади една вретенарка. Всичко на грозд торен. Държахме и за шаран и на рибка (попче,таранка), но без успех. На фидера само попчета.
Извади се един шаран 5,5кг. от едни колеги до нас. Това е от мен.

Аз днеска бях между Бръшлян и ********* незнам кое е другото село. По една дига с камъни до някакви "тръби". Беше пълна манифестация, колегите залостили местата още от вчера. Луд късмет и видяхме една пролука. Брега е каменен и дълбок.
1 сомче около 2кг извадих, и 1 изтървах. На колегата му скъса повода и после извади една вретенарка. Всичко на грозд торен. Държахме и за шаран и на рибка (попче,таранка), но без успех. На фидера само попчета.
Извади се един шаран 5,5кг. от едни колеги до нас. Това е от мен.
-
- вече хвърля и на тежко
С berbat82 открихме вчера на Сандрово. Съотношението комари на кв.м беше същото като това на китайци в шанхайски пазар
Иначе ловихме на фидер, предимно на бял червей, но и на торен дава. Откъм кълване не можеш да се оплачеш, динамика има. Мястото обаче беше много тясно, едни клони над нас... мъка голяма беше, ама всичко по-читаво вече беше заето като пристигнахме. В крайна сметка като за първи риболов след забраната никак не е лошо. Рибата - дунавска разна: таранки, косати, облез и разбира се попове колкото искаш. Ей и някоя снимка:

абе яловяа работа колеги за 30 4аса 1 мряна 2 кила и това е е..ах и откриване....