Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
plwned
новобранец
новобранец

Re: Риболова около Русе

Мнение от plwned »

С тоя дъжд и тея гръмотевици файда да се открие на лома ще се мисли за реката дано спре до довечера
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

plwned написа:С тоя дъжд и тея гръмотевици файда да се открие на лома ще се мисли за реката дано спре до довечера
Колега, от гледна точка на дъжда си прав - голяма мътилка ще бъде. Въпреки че имам няколко успешни риболова точно на Лом-а в голямата мътилка, на торен червей. Мин. година пак така с фидер-а на торен излязоха добри каракуди, точно след един дъжд :)
М/у другото аз се колебая мюу Лом-а и Реката. Намислил съм си едно-две места по Дунав, но утре ще бъде кал до коленете :D :D Въпреки това, ако до довечера спре да вали сериозно ще се замисля за там - голям мерак ми е да опуна двата фидера в Голямата Река :D
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

А аз се чудя въобще дали ще успея да вляза там където искам с колата :roll: :?
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Аз с колата няма да вляза на 100% там където си мисля, но не ми е проблем да мъкна багаж 400-500м :) Все пак моя ще е значително по-малко от на някой шаранджия ;)
Вече съм се запасил с манджа и стръв и сега остава само да дойде утре. При всички положения утре жив, умрял съм някъде край вода с опъната въдица, пък ако ще и сняг да вали :D
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

kutinchev написа:А аз се чудя въобще дали ще успея да вляза там където искам с колата :roll: :?
Въх пази лачената Либра.
Няколко приятелчета са заели позиция на Антимово и вече втори ден хранят рибите и въртят паржоли, инфо за резила ще има в неделя вечерта.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Аватар
potrebitel_666
новобранец
новобранец

Мнение от potrebitel_666 »

Колеги, много моля някой, който е на ти с Басарбово и Лома да ме насочи към мелницата на селото. Много ще съм благодарен за малко инфо за местата там и как се стига до тях. Благодаря предварително на всички отзовали се!!! Наслука на откриването и през целия сезон!
fisherrs
новобранец
новобранец

Мнение от fisherrs »

наслука през целия сезон колеги!
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

SBANKOV
Мнение
Публикувано на: 31 Май 2013, 13:30
kutinchev написа:

А аз се чудя въобще дали ще успея да вляза там където искам с колата :roll: :?

Въх пази лачената Либра.

Няма да ходя с Либрата :) Там дето ще ходим, клоните се разтварят от предния капак на колата :D :D :D Ще дам инфо утре вечер. Айде и НАСЛУКА! И по-малко алкохол :) :drinkers:
ra4ko_ruse
новобранец
новобранец

Мнение от ra4ko_ruse »

Здравейте.Искам да попитам дали са отворили рибарника в Писанец и също така дали работи язовира в Кара Върбовка? Благодаря предварително.
Аватар
djokoriboloveca
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от djokoriboloveca »

potrebitel_666 написа:Колеги, много моля някой, който е на ти с Басарбово и Лома да ме насочи към мелницата на селото. Много ще съм благодарен за малко инфо за местата там и как се стига до тях. Благодаря предварително на всички отзовали се!!! Наслука на откриването и през целия сезон!
От страната на мелницата за пшенично брашно няма подходящи места.Местата са от към мелницата за креда и манастира.За мелницата за пшенично брашно минаваш центъра на селото и моста на реката и след четвъртия завой в ляво има табела за хижа "Алпинист",завиваш в ляво и първата пресечка пак в ляво.А за манастира преди моста на реката в ляво и след 500 м.търси място по брега. Но след тези дъждове риболов чак другата седмица.Водата е мътна като боза.И внимавайте пусна се приказка в квартала че винтерджиите които шетат в района на помпена станция Басарбово са се заканили да хвърлят в реката бетонни колове с бодлива тел.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Аватар
potrebitel_666
новобранец
новобранец

Мнение от potrebitel_666 »

djokoriboloveca написа:
potrebitel_666 написа:Колеги, много моля някой, който е на ти с Басарбово и Лома да ме насочи към мелницата на селото. Много ще съм благодарен за малко инфо за местата там и как се стига до тях. Благодаря предварително на всички отзовали се!!! Наслука на откриването и през целия сезон!
От страната на мелницата за пшенично брашно няма подходящи места.Местата са от към мелницата за креда и манастира.За мелницата за пшенично брашно минаваш центъра на селото и моста на реката и след четвъртия завой в ляво има табела за хижа "Алпинист",завиваш в ляво и първата пресечка пак в ляво.А за манастира преди моста на реката в ляво и след 500 м.търси място по брега. Но след тези дъждове риболов чак другата седмица.Водата е мътна като боза.И внимавайте пусна се приказка в квартала че винтерджиите които шетат в района на помпена станция Басарбово са се заканили да хвърлят в реката бетонни колове с бодлива тел.
Благодаря много колега! Наслука кадето и изобщо ако си решил да се разходиш (откриваш) на някаде! Ценна информация! Ще имам едно на ум както за времето така и за слуховете!
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Здравейте колеги,
След като Дунавското откриване ми се провали (мястото къде си бях заплюл имаше колеги от снощи, резервата и там заето, а до резервата на резервата не можах да стигна, т. като беше "леко" кал и локви) се позиционирах на Лом-а. Безумно късно ест, някъде към 8 и малко(обикалянето по Дунав отне време) и повечето места бяха заети. Все пак си намерих едни 4-5м м/у две върби - хем на сянка, хем по-бавно течението пък и дълбочко излезе. Единствения кусур беше, че с 3,6 фидер(първо бях с двата фидера, ама с 3,9 се оказа много зорлем работа) трябва по-внимателно да се борави, че иначе клоните на върбите могат фал да направят :)
Както и да е....та от 8:30 до към 12 и малко успях да измъкна няколко каракуди, размер педя(300-350гр) , които веднага се пускаха обратно във водата, пред неразбиращия поглед на "бай мангаул", позициониран от другата страна на върбата :D :D
Не, че съм направил кой знае какво, но за мен важното е, че бях днес до вода и че не съм капо :D :D
33309 33310
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Много як цвят е Лома. :D
Аз днеска бях между Бръшлян и ********* незнам кое е другото село. По една дига с камъни до някакви "тръби". Беше пълна манифестация, колегите залостили местата още от вчера. Луд късмет и видяхме една пролука. Брега е каменен и дълбок.
1 сомче около 2кг извадих, и 1 изтървах. На колегата му скъса повода и после извади една вретенарка. Всичко на грозд торен. Държахме и за шаран и на рибка (попче,таранка), но без успех. На фидера само попчета.
Извади се един шаран 5,5кг. от едни колеги до нас. Това е от мен.
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

С berbat82 открихме вчера на Сандрово. Съотношението комари на кв.м беше същото като това на китайци в шанхайски пазар :lol: Иначе ловихме на фидер, предимно на бял червей, но и на торен дава. Откъм кълване не можеш да се оплачеш, динамика има. Мястото обаче беше много тясно, едни клони над нас... мъка голяма беше, ама всичко по-читаво вече беше заето като пристигнахме. В крайна сметка като за първи риболов след забраната никак не е лошо. Рибата - дунавска разна: таранки, косати, облез и разбира се попове колкото искаш. Ей и някоя снимка:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Majestik
новобранец
новобранец

Мнение от Majestik »

абе яловяа работа колеги за 30 4аса 1 мряна 2 кила и това е е..ах и откриване....
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”