Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Peshkata
новобранец
новобранец

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от Peshkata »

Здравейте колеги,
Вчера с приятелката ми решихме да се разходим до язовира на Калиманци. Бяхме там следобед около 14:00. Аз заметнах фидера, но разбира се нямах големи очаквания. И както си и мислех не клъвна. Моята девойка се въоръжи с един 5 метров телескоп, който не е разпъван от може би 5 години, което предполага много стар такъм...така и беше. Та тя ловеше прилични каракуди около брега. Изтървахме едно малко шаранче...но от мързел да не си разпъна кепа, ще знаем за другия път...поради тая причина заминаха и няколко каракуди. Захраних с останала ми захранка от предния ден (бях на Одринци). Поради бързането и някой други обстоятелства, разполагахме само с бял червей и царевица. Каракудите кълвяха на бял. Общо взето се бях настроил много отрицателно към язовира, но ми се стори най - близо за такъв импровизиран излет и го посетихме. За сега нямам лоши впечатления.
Поздрави от мен!
CATCH AND RELEASE
emko0o0o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от emko0o0o »

Колега специално за калиманци е да споучиш деня когато реши да кълве рибата там :Д .. В събота и аз реших с приятелката ми да направим един излет , малко по раничко от тебе е бяхме на язовира в 9 на далечната страна на стената че беше най завет , равносметката за риболова от 9 до 15 часа е почти капо- една каракуда прелична ооло 700-800 грама на дъно на протеиново топче( събори видицата от стоиката и аз си викам ей ся гепах нещо по голямо :Д на абсолютно всичко пробвах , прожини с захранки , фидер хранилки с монтажи на косъм , царевица топчета , бял торен , земен , че за капак и на плочка кюспе е не споучих на ден , иначе има доста таранки в гьолчето от достоверна информация със сигорност таранките са доста началото ан годината биле пуснати 12 или 13 хиляди бройки аза кой дявол таранки а не шаранчета немога да ти кажа последно миналия септември е пускано шаранцхета ама малко ооло 2000 бройки и до колкото разбрах от пазача почти не е останал рано рано са ги изловили акто са биле на по килограм , иначе рак бол колкото искаш ако се разбереш с пазача дава пуснеш рацхило ние поизкарахме 2-3 килограма ама са дребнички още
Аватар
Peshkata
новобранец
новобранец

Мнение от Peshkata »

Мерси за инфото колега emko0o0o. Мисля някой ден живот и здраве пак да направя един излет там, но ще бъда по - подготвен. ;)
CATCH AND RELEASE
emko0o0o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от emko0o0o »

Колеги нещо за Тутракнци ,или да залагам на Манастир или Преселка
Doncho69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Doncho69 »

Колега утре съм на Тутраканци и ще споделя как е.
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

Днес със сина ми направихме един кратък риболов на Манастир. От 10 до 14;30 с една пръчка на плувка наскубахме около 3кг средни по размер каракуди(около педя).Двете дънни се разписаха с три по-хубави каракуди(по 300-400гр.)на царевица. Шаран за жалост не ни клъвна. Колегата до нас хвана 3 шарковци, двата по около кило и един над 2кг. За изваждането на по-големия лично асистирах с моя кеп :-)
Каракудата кълвеше като луда на близка дистанция( на 9-10м от брега) , но основно на торен.Белият червей не го харесваше нещо.Иначе между каракудите голям тормоз от страна на малките костурчета ( по 5-6см).
Бяхме на северния бряг, пред потопените дървета. Като цяло въпреки няколкото негативни коментара, които прочетох-останахме доволни.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
emko0o0o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от emko0o0o »

Колега и ние днеска заложихме на Манастир отново , отидохме още в 6 сутрента точно до стената до фургона ан пазача бяхме застанали , нещо не улучихме тоя път захранката , просто нямаше в магазина от тая дето ползваме на водоема . Шаран за жалост и ние не успяхме да хванем освен един удар на дънната на косъм с протеиново ама куката беше малко по голяма и се откачи по отпускането на аванса нямаше и кило . Таранка бол колкото искаш и преличен улов на костур около 12-15 см . Предимно на шарен червей вземаше при нас , Надъно на царевица две каракуди по около 500 гр общо взето днеска останах разачарован от риболова , ама в нас е проблема с захранката ;)
Doncho69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Doncho69 »

Абе тоя гьол не го ли зачеркнахте вече.Дето ще му плащам за нищо за тази сума си сложете гориво и на Цоневския.Там съумеш ли да я събереш рибата кефа е по-голям.
Аватар
fozi073
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fozi073 »

Doncho69 написа:Абе тоя гьол не го ли зачеркнахте вече.Дето ще му плащам за нищо за тази сума си сложете гориво и на Цоневския.Там съумеш ли да я събереш рибата кефа е по-голям.
Винаги предпочитам по този начин , но като си посъбера няколко почти капота отивам на платено за повдигане на адреналина :D / поне аз го правя така / .
djeri
новобранец
новобранец

Мнение от djeri »

emko0o0o написа:Колега специално за калиманци е да споучиш деня когато реши да кълве рибата там :Д .. В събота и аз реших с приятелката ми да направим един излет , малко по раничко от тебе е бяхме на язовира в 9 на далечната страна на стената че беше най завет , равносметката за риболова от 9 до 15 часа е почти капо- една каракуда прелична ооло 700-800 грама на дъно на протеиново топче( събори видицата от стоиката и аз си викам ей ся гепах нещо по голямо :Д на абсолютно всичко пробвах , прожини с захранки , фидер хранилки с монтажи на косъм , царевица топчета , бял торен , земен , че за капак и на плочка кюспе е не споучих на ден , иначе има доста таранки в гьолчето от достоверна информация със сигорност таранките са доста началото ан годината биле пуснати 12 или 13 хиляди бройки аза кой дявол таранки а не шаранчета немога да ти кажа последно миналия септември е пускано шаранцхета ама малко ооло 2000 бройки и до колкото разбрах от пазача почти не е останал рано рано са ги изловили акто са биле на по килограм , иначе рак бол колкото искаш ако се разбереш с пазача дава пуснеш рацхило ние поизкарахме 2-3 килограма ама са дребнички още
djeri
новобранец
новобранец

Мнение от djeri »

Вчера ходих до калиманци да пораспитам освен да си изкараш риба е разрешено да си изкарваш и раци по 5 лева на рачило
Dobo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dobo »

Doncho69 написа:Колега утре съм на Тутраканци и ще споделя как е.
Колега,как беше на Тутраканци? Ако си отишъл въобще де :)
Doncho69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Doncho69 »

Колега ходих но останах разочарован.Тоя гьол има две места и половина за риболов.Другото е леща и папур пък и не е много голям,я има 100 на 350 м я няма.И тия риби дето ги публикуват по фейса ги хващат едни момчета явно ся гъсти сбашията и си държат постоянно това място.Иначе рибоци си има ама като се набие в лещата и си до там.
Balakchia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Balakchia »

Здравейте, Колеги
Някакво актуално инфо за Преселка . Отдавна не съм ходил там,но смятам да го посетя.Каква риба излиза в момента?Рака все още ли пречи на риболова там?Каква стръв предпочита там рибата?
emko0o0o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от emko0o0o »

Колеги съвет утре на кой язовир да заложа за дин споучлив излет ;) Благодаря предварително
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”