Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболова около Русе
Колега djokoriboloveca, Вие сте един от колегите в подфорума, които най-много уважавам, тъй като често сте ни давал полезна информация, особено за района на Лома край Басарбово и Средна кула. С цялото ми уважение обаче не приемам израза "баламосват". Посочил съм конкретен район и заставам отново зад думите си. Непосочването на конкретно място е право на личен мой избор, разбира се. Мисля че дори и само със снимките от днес съм помогнал на няколко човека с избора дали утре да отидат за риба, или "понеже е мътна водата и излиза само сом" да си стоят в къщиdjokoriboloveca написа:Абе колега jokomo63 кой ще си каже мястото.ще те баламосват , но няма да кажат.

П.С. Колеги, пазете се от слънцето, убийствено е! Ако днес не се бях крил на сянка, сигурно въобще нямаше да ми е до пускане на някакви репортажи

- миро мачтийм
- вече хвърля и на тежко
- dan10
- фен клуб-скобар
Колеги, някой има ли инфо дали има движение на риПките по антимово(големия) ?
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Колега deto_g ,ни най-малко съм искал а те засегна,да както написа винаги съм споделя къде по Лома дава риба защото реката не е моя и не е собственост на никого от нас.През годините съм търпял много критики от приятели защо аджеба казвам за местата където дава риба.Понеже те ги били почистили (или заедно няма значение) и не трябвало да се казва.Исках да кажа че има колеги които за нищо на света не си издават местата.Има една поговорка "Думам ти дъще ,сещай се снахо",още веднъж извинявай ако съм те засегнал с поста си.Има и "колеги" които само дебнат какво споделяме и ако разберат къде са местата елате и вижте.Става месарница,мъкнат риба с баките,няма дребна,няма едра,всичко под ножа с оправданието-че аз съм дал пари за бензин и за билет кога ще ги избия. Познавам хора които знаят места в горното поречие на Лома или така наречените "Смеси" където се събират двата Лома над с. Иваново.Държат си местата,ловят шарана и продават.Не съм от този тип рибари.Пораснал съм на Лома и знам каква риба ловяхме преди и каква има в момента.Помня времето когато реката беше толкова бистра че се виждаше рибата.Винаги съм ходил за риба не заради самата риба,а за да остана сам сред природата,да загърбя поне за малко проблемите които ни затрупват като лавина отвсякъде.Просто една душевна почивка.deto_g написа:Колега djokoriboloveca, Вие сте един от колегите в подфорума, които най-много уважавам, тъй като често сте ни давал полезна информация, особено за района на Лома край Басарбово и Средна кула. С цялото ми уважение обаче не приемам израза "баламосват". Посочил съм конкретен район и заставам отново зад думите си. Непосочването на конкретно място е право на личен мой избор, разбира се. Мисля че дори и само със снимките от днес съм помогнал на няколко човека с избора дали утре да отидат за риба, или "понеже е мътна водата и излиза само сом" да си стоят в къщиdjokoriboloveca написа:Абе колега jokomo63 кой ще си каже мястото.ще те баламосват , но няма да кажат.Пак казвам, пиша това с най-добри чувства към вас
![]()
П.С. Колеги, пазете се от слънцето, убийствено е! Ако днес не се бях крил на сянка, сигурно въобще нямаше да ми е до пускане на някакви репортажи
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Да спрем с тези подмятания, дразнещо е и ще оцапаме темата. Изобщо не си усетил какъв е бил смисъла на думите ми. Не съм акцентирал изобщо върху мътната вода, и не съм казвал, че е невъзможно да хванеш друга риба... До 16-ти нивото на водата се качваше рязко, след това започна постепенно да се стабилизира. Да бистрим темата колко много кълве при рязко покачване на нивото - няма смисъл.deto_g написа:и "понеже е мътна водата и излиза само сом" да си стоят в къщиdjokoriboloveca написа:Абе колега jokomo63 кой ще си каже мястото.ще те баламосват , но няма да кажат.![]()
Поздравления, че сте хванали някоя и друга рибка

-
- новобранец
вчера ходихме с едни приятелчета на чифлика и да ви кажа много добре беше само таранки от 100-350 гр излиза и по големи и шаранчета е имало но ние не можахме да хванем изтървахме 1. За 6-7 часа направихме около 6кг таранка само.
Мерси за инфото колеги, вкарвам главно с лодка монтажите, а щом е забранено.... пък и по инфото което ми дадохте не съм мн. очарован от езерцето. Благодаря на отзовалите се, явно ще пробвам на дунава да излъжа някой шаранSirken написа:batceco ако много искаш да ходиш на Текето по добре бяла риба и щука търси иначе за шарани маи с лодки ги ловят, но както е написал колегата в по-грния пост лодките за разпъване вече са забранени... пък се съмнявам да терсиш 400 грамов Шаро... наслукка

Поздрави

Завърнах се
Хубави снимки с рибки на директния, а мястото изглежда страхотно.
Джоко в тези 2 изречения е смисъла на хобито:
"Винаги съм ходил за риба не заради самата риба,а за да остана сам сред природата,да загърбя поне за малко проблемите които ни затрупват като лавина отвсякъде.Просто една душевна почивка."
Обмислям излет през седмицата, някъде от брега да ми препоръчате да опитам? Силно желателно е да има сянка, ако не, поне условия за забиване на чадър.

Хубави снимки с рибки на директния, а мястото изглежда страхотно.
Джоко в тези 2 изречения е смисъла на хобито:
"Винаги съм ходил за риба не заради самата риба,а за да остана сам сред природата,да загърбя поне за малко проблемите които ни затрупват като лавина отвсякъде.Просто една душевна почивка."

Обмислям излет през седмицата, някъде от брега да ми препоръчате да опитам? Силно желателно е да има сянка, ако не, поне условия за забиване на чадър.
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Здравейте колеги.Приятели на синът ми организират благотворително автошоу на полигон Русе (до Хиподрума).

За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Събота с едно аверче обезкуражени от високия дунав се озовахме на Стълпище... предния ден бяхме видели че рогачките са заляти и всички други места до русе също, а не ни се ходеше на Люляка и се разпънахме на лодкостоянката на плажа на Стълпище.... Целта ни беше сом на червей хвърляхме и на рибка къде за сом къде за бяла риба дефакто само нащо място беше свободно всичко др беше омрежено даже мрежарите ни дадоха 20-30 куки и олова останали по мрежите им от рибарите от предния ден и ни питаха какво правим тук а не сме на протест
както и да е резултата от 5 сутринта до 8 вечерта са 20-30 Попа .... Поздрави

deto_g на това
място имаше ли движение на онези рибки за които аз ходя?
А мястото не е тайна за онези който познават реката.
Поздрави за слуката
Поздрави за слуката
Жорка,не знам за Мартен,но днес бях на Хижа Приста и имаше доста подплясквания на онези рибки за които ти ходиш/и аз от време на време/Само дето водата е в гората и успях да барна само една към кило и 200 на цикадка.Нищо че украсих дърветата за коледа,кефа е голям.suravia написа:deto_g на това
Поздрави за слуката
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
-
- вече хвърля и на тежко
suravia написа: място имаше ли движение на онези рибки за които аз ходя?
Поздрави за слуката

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Днес на Дунав пълно капо. Даже и попчетата не щат да кълват. За сметка на това си поиграх и дръпнах 30-40 облеза. След това ги върнах в реката. Не знам кога ще свърши това нямане. Водата ту се вдига, ту спада ,лятото ще си отиде, а не мога да направя един риболов като хората.
Клега ,Рохас ако искаш добър риболов за сега само облез или мрежи около Мартен с мрежи. Успех