Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Сливен и региона- къде,как и на какво!
Модератор: Paublo_Eskobar
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Сливен и региона- къде,как и на какво!
Снощи на реката, между 16 и 20 часа, десетина каракуди по 300-400 гр, десетина костура по педя и малко отгоре и едно сомче около килце, което отиде да расте. Каракудата вземаше на всичко, след предварително и регулярно подаване на храна, костурите на земен, сомчето също. Всичко е уловено на плувка. 

СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Здравейте колеги,
имам един въпрос към Биг Фиш. Каква стръв използваш за плувките по реката и местните езера ,че аз вече направих два излета без резултат,а тази година дори една каракуда не съм закачил !!!
имам един въпрос към Биг Фиш. Каква стръв използваш за плувките по реката и местните езера ,че аз вече направих два излета без резултат,а тази година дори една каракуда не съм закачил !!!

- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Царевица, грухана пшеница, земен червей и рани комбинации - царевица с бял, с два бели, с три бели, жито с бял...проба му е майката. Но зависи и къде я търсиш. По дупките никакви червеи, заради слънчаците.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Вчера влошаването на времето ме надъха,че може да излъжа някоя шука.Е да , ама НЕ.Въртяхме двама човека около 2часа и половина първо на Мечкарево дупката,после и на Сливенската,но резултат нулев....
MILF - Man, I love fishing !
Колега, отивай на самуиловската дупка да вартиш,защото от лични наблюдения там има най-много щука от сливенските околия. Най-ефикасния метод е на рибка ,но с вартене също би трябва да стане. Дори бих те насочил точно къде да мяташ>> като идваш от асфалтирания път към дупката и се качиш на циментовото мостче,точно отсреща в центъра на дупката има образувало се полуостровче ,около което се държи щуката порати растителността .. НАСЛУКА !
- stamicha
- вече хвърля и на тежко
здравей те колеги!! с моя малкия направихме излет на самоиловската дупка(багера).резултат -перки,костур,уклей и една мряна-стръв бял и жито.страхотен рън на дъното но него видяхме
наслука.

-
- кандидат преподавател
Крушаре -свинарниците ,с Роската подремахме 2 часа,дребни кефалчета и червенопери 

Привет колеги,някой правил ли е скоро излет около прасковените градини до Гавраилово.Някакво инфо имате ли за там.
Привет колеги, и аз да споделя - в петък (19.08) на Луда Камчия - помпената станция-гърбавици и едри върхари. Много е обрасло и местата за риболов са малко.
Поздрави и наслука
Поздрави и наслука

- stamicha
- вече хвърля и на тежко
Здравей те колеги!Вчера(26.08) решихме с родата да направим излет някъде че отдавна не бяхме ходили заедно
пък и да си спретнем едно наше състезание.Речено сторено и запрашихме към Жребеца.Кацнахме на мястото към 6.00
така не бях го виждал скоро тоя язовир.Захранихме и ги почнахме стана голям купон ама никой не се сети една снимка да направи за което много съжалявам времето беше разкошно с лек ветрец и малки вълнички.Излизаха бабушкииии ейтакоз нещо скоро несъм хващал(много съжалявам че немога дасе похваля с някоя снимка)едри платики и добри каракуди.Основно взимаше на жито едрите платики на царевица.Мястото е срещу Дарданелите .Водата падна с около 4 пръста до към 16.30.Дано съм бил полезен с инфото наслука>>

Здравейте!
Някой има ли информация къде в момента кълве край Сливен? Как е положението на Самуиловска, Мечкаревска,Сливенска и Крушарска дупка?
Благодаря предварително.
Някой има ли информация къде в момента кълве край Сливен? Как е положението на Самуиловска, Мечкаревска,Сливенска и Крушарска дупка?
Благодаря предварително.
В Самуилово на голямата/старата дупка за риба не знам ама на дънната закачих едно въженце което беше опънат по ширината на цялата дупка.Ето снимка горе долу къде беше:

Не можахме да го извадим цялото щото се скъса от някъде ама си помислихме че е мрежа или пак нещо такова (бракониерско), вие ще кажете какво може да е било.

Не можахме да го извадим цялото щото се скъса от някъде ама си помислихме че е мрежа или пак нещо такова (бракониерско), вие ще кажете какво може да е било.
днес в Николаево при Бай Митьо отидох късничко, и до 5 часа резултата беше около килограм каракуда, на бял,царевичка и земен. днес извадиха 2 шарана като последния беше около 3-те килограма- на плувка,имаше колеги които хващаха и на дъно амурчета.
- smoky
- научил се да хвърля
Какви са условията за риболов
при бай Митьо сега?

-
- ще става разбирач
Здравей колега,
условията са пълен смях, измислят се на място според човека!
Официалните условия са : риболова е разрешен само събота, неделя и други празнични дни, 5 лева на пръчка и си взимаш безплатно 2 риби (шаран и амур, ако си хванеш
), каракудата е безплатна.
И сега започва селяндурщината, нямаш право да ловиш с щека, защото местните се сърдели(кои са местните и защо се сърдят така и не разбрах), ако закачиш риба по-голяма от 5 килограма започва мърморене, че няма да я даде защото била пълна с хайвер и т. н.
Освен това се събират едни селски компаниики, които цял ден се провикват през водоема.
В общи линии не е мястото където можеш да си хванеш някоя риба и да релаксираш. Като се вземе в предвид, че класните риби се броят на пръстите на едната ръка, не си заслужава нервите които ще похабиш.
Поздрави!
условията са пълен смях, измислят се на място според човека!

Официалните условия са : риболова е разрешен само събота, неделя и други празнични дни, 5 лева на пръчка и си взимаш безплатно 2 риби (шаран и амур, ако си хванеш

И сега започва селяндурщината, нямаш право да ловиш с щека, защото местните се сърдели(кои са местните и защо се сърдят така и не разбрах), ако закачиш риба по-голяма от 5 килограма започва мърморене, че няма да я даде защото била пълна с хайвер и т. н.
Освен това се събират едни селски компаниики, които цял ден се провикват през водоема.
В общи линии не е мястото където можеш да си хванеш някоя риба и да релаксираш. Като се вземе в предвид, че класните риби се броят на пръстите на едната ръка, не си заслужава нервите които ще похабиш.
Поздрави!
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !