БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Мнение от Raven »

Днес взех Maver Smart Dual Band на 0,18 и се чудя дали да използвам шок-лидер. Използвам бомбарди до 20гр. Как мислите?
Влакното го водят устойчиво на солена вода

Изображение
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Raven написа:Днес взех Maver Smart Dual Band на 0,18 и се чудя дали да използвам шок-лидер. Използвам бомбарди до 20гр. Как мислите?
Влакното го водят устойчиво на солена вода

Изображение
Ako са до 20 грама и ако влакното не е старо няма да имаш проблеми,аз съм ползвал такова 0.20 и си мятах бомбарди до 40 грама без проблеми,имал съм късания но по моя вина,оплитане по водач и т.н.
Зарганолог
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Все пак му сложих около 5м. 0,25 Focus Energy... за всеки случай. Малко преля мачовата шпула, дано да не започнат заплитания ако се нареди по-рехаво.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Raven написа:Все пак му сложих около 5м. 0,25 Focus Energy... за всеки случай. Малко преля мачовата шпула, дано да не започнат заплитания ако се нареди по-рехаво.
според мен не ти трябва шок лидер сам ще разбереш колко е ЗДРАВА тази месина ползвал съм я доста,дори и сега я ползвам но на мача,дано рехавото подреждане с бомбарда не ти направи проблем,но щом е попреляла .........плющенето при късане е доста по различно от другите месини :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Raven написа:Все пак му сложих около 5м. 0,25 Focus Energy... за всеки случай. Малко преля мачовата шпула, дано да не започнат заплитания ако се нареди по-рехаво.
И 0.20 Focus Energy да сложиш няма да сгрешиш,с такова мятам до 40 грама без проблеми.
Зарганолог
sharo1

Мнение от sharo1 »

Mi7chell написа:
И 0.20 Focus Energy да сложиш няма да сгрешиш,с такова мятам до 40 грама без проблеми.
Тва 0.20 на Focus Energy е минимум 0.22мм,а 0.25 си е таман 0.28мм-едва ли да имам проблем с късането. :roll:
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

е все пак е шок-лидер, така че и 0,30 да е няма особено значение :)

ПП: Абе много ме мъчат тези оплитания и не мога да разбера къде е причината. На 7-8 метра зад бомбардата при замятане влакното се оплита на кълбета. Мислех че причината е в във възела на лидера, който се удря във върховия водач и спира влакното... махнах лидера, но не се оправи. Влакното е ново и не е на спирала. Макарата реди нормално. Водачите не са от най-тесните... Изобщо, къде да търся причината?
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Аз съм работил с това влакно както и с Red devil . много зависи от макарата ти по точно шпулата ако е с по малък диаметър и по плитка е нормално да оплита. Друго да не би е навита в повече отколкото трябва на шпулата ...
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Raven написа:. Малко преля мачовата шпула, дано да не започнат заплитания ако се нареди по-рехаво.
:wink: :wink: :wink:

май сам си написал :wink: :wink: :wink: причината за проблема
Изображение
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Аз смених шпулата преди риболова, но май отново прекалих с подложеното влакно :)
Прочетох назад в темата за премахването на шайба под шпулата, за да започне да реди на обратен конус. Ще пробвам и това и ще докладвам дали проблема е решен в случай че и на друг му се случва, защото е много неприятно на всеки 20-30 хвърляния да разплиташ едно кълбо месина.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Raven написа:Аз смених шпулата преди риболова, но май отново прекалих с подложеното влакно :)
Прочетох назад в темата за премахването на шайба под шпулата, за да започне да реди на обратен конус. Ще пробвам и това и ще докладвам дали проблема е решен в случай че и на друг му се случва, защото е много неприятно на всеки 20-30 хвърляния да разплиташ едно кълбо месина.
Я кажи каква е тази макара дето ги прави тези номера?
Изображение
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Tubertini Sirio размер 3000 и 4000. Принципно не е лоша макарата...
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Привет! От това Енерджи на Фокус имам отвратителени спомени.Разделихме се още на първия риболов, за има - няма 45мин.От тогава се прежалих да си купувам и по скъпи влакна.И аз се бях надъхал за този жълтя бомбър( ама се замислих кой набор е и се отказах).Преди седмица за първи път пробвах плетено.Потресен съм!Мисля, че това е ще за мен влакното.Както някой беше писал-
"ток ти минава през ръцете".Аз само мога да добвая, че като го ожуля по скалите и го скъсам и по
устата ми минава ток :lol: :lol: Наслука!!!
mixman
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от mixman »

До сега не съм ловил с плетено влакно, но реших да пробвам. След преглед на постовете за момента съм се спрял на Power Pro Moss Green.
Някой има ли наблюдения за това влакно? Диаметър 0.10 на каквъв ще отговаря при монофилните? В момента ползвам монифил 0.18 за основно.
bosen
новобранец
новобранец

Мнение от bosen »

mixman написа:До сега не съм ловил с плетено влакно, но реших да пробвам. След преглед на постовете за момента съм се спрял на Power Pro Moss Green.
Някой има ли наблюдения за това влакно? Диаметър 0.10 на каквъв ще отговаря при монофилните? В момента ползвам монифил 0.18 за основно.
Power Pro е много добро влакно - от опит в речния риболов го казвам. Има и евтини ментета, но това от линка прилича на истинско.
Само че тези диаметри, които са написали на сайта (от линка) са малко....хмммм....Това, което аз ползвам, е с издържливост 10 либри (4,5 кг) и с реален диаметър около 0,16 - 0,17 мм.
Ако намериш 8 либри, мисля че ще е още по-добре за такъм с бомбарда.
(1 либра = 0,450кг)
Само да добавя, че водачите на пръта, както и ролката на макарата трябва да са пригодени за работа с плетени влакна - иначе ще се изпилят.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”