Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Бат Любо тея са изпитани на спининг в дълбочини до 7-8 метра,нямат грешка,за дълъг прът и клатене не съм ги ползвал,там вече и играта е друга.Трябва да си взема един дълъг прът,ама искам 9-ка,а те хубавите много скъпи,до тогава може и да взема,ама трябва и за други чипарета да мисля вече.Инъче с удоволствие бих те черпил бира щото ти си им майстор на дългия прътliubak написа:Ице задобряваш и ти ,добри са . Но от опит на Вълноломът / ти знаеш/ шаркара на перото от бърне -изкуствено или истинско най е дашно в повечето случаи за Варна. Браво дерзай. И стига с тази заргана , ела да си пробвами чеперетата с мен като дойде грацата. Който загуби черпи една бира .
![]()

Зарганолог
За прътът си прав, аз с моя =манчо= издишам вече. Трудно е за някои, но за мен ще е кеф да загубя от младите. Просто се чудя, правите по-добри чепарета от мен, а не упорствате в опитите да я търсите рибата.Mi7chell написа:Бат Любо тея са изпитани на спининг в дълбочини до 7-8 метра,нямат грешка,за дълъг прът и клатене не съм ги ползвал,там вече и играта е друга.Трябва да си взема един дълъг прът,ама искам 9-ка,а те хубавите много скъпи,до тогава може и да взема,ама трябва и за други чипарета да мисля вече.Инъче с удоволствие бих те черпил бира щото ти си им майстор на дългия прът.
Ице супер са бре,само остава и да дойдат и рибоците,ама не триабва ли и за карагьоза да понаправим някое чипаре?
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Първо за гюмюша направете бре,
с него се почва годината.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Я да пусна едно въпросче че да се подискутира малко от по опитните рибари!!КИРО написа:Добрия почна да задобрява май - ама дали ще лови
Ще си каже като му дойде времето.

Кое чепаре работи по добре? това което е натоварено повече(има повече примамка по куката) или по постното което ниама много?

- КИРО
- Обратна връзка:
Скрий куката с перушина,
и ще се чудиш после, що баш при теб не кълве.
пак се връщаме в началото на темата май

ами не съм много дърт ама не мога да ги виждам тез малките кукиКИРО написа:Първо за гюмюша направете бре,

пък и не съм много вещ там

- КИРО
- Обратна връзка:
Те тука с 10 номер се лови бре Мите,
слагай " лупите " и нямаш проблеми даже и с 12-ките.
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/5WZUgUknAeE&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/5WZUgUknAeE&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
слагай " лупите " и нямаш проблеми даже и с 12-ките.
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/5WZUgUknAeE&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/5WZUgUknAeE&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
И с меджитът.КИРО написа:Първо за гюмюша направете бре,с него се почва годината.

Аз за гюмюша, хамсията и грацата из ползвам N: 12-11 , пък на него съм хващал и хариб и чернокоп и сардина и меджит , дори и скорпид. Но това е на клатене с 9 м. прът на Вълноломът. През есента вече преминавам на N: 10-9 при по-големият сафрид и каквото друго захапи. Но видът на пълнежа към куката /коса, ламета, перушина и т.н./ се различава при чипарета за риболов от лодка и риболов на клатене от брега. Сиреч, на едното място дава а на другото е мотика.
Митак най-интересното,е че и Хариба много налита на това.Лятото на морска гара лових с едно розово с 10-ти номер кука,и я късах.Колегите ме питат с какво ламе съм.Казвам им с розово,а те се смеятdobria1 написа:Ице супер са бре,само остава и да дойдат и рибоците,ама не триабва ли и за карагьоза да понаправим някое чипаре?

Зарганолог
ами май наистина се връщаме но е само за да не прекаляват с натоварването на кукитеКИРО написа:Скрий куката с перушина,
преди доста време показах ето тази снимка

И с удоволствие го пробвах и за хариб и за чернокоп и ефекта беше нулев и за двата вида риби

И аз съм чувал,че не е добре да е много натруфено,първите ми 2-3 чипарета бяха доста натруфени,и нямах добри резултати,след това се посъветвах с познат и ми каза да слагам по малко ламе и резултатите не закъсняха.
Зарганолог
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз вече съм почти готов за пролетта
Навързани и готови за лакиране

Лакирани

Малко мъниста

Това са няколко отцелели от миналата година Новите ще ви покажа по нататък

А това е инструмента на майстора

Навързани и готови за лакиране

Лакирани

Малко мъниста

Това са няколко отцелели от миналата година Новите ще ви покажа по нататък

А това е инструмента на майстора

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
От къде мога да си купя тези перошини зелените?
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Зеленото си го купих от един рибарски магазин.Братята китайци са го пакетирали и за левче сигурно ще излязат поне 2000 куки че и нагоре.Е ако се използва както трябва.Аз досега съм вързал над 200 и почти не си личи от къде съм взимал.А в турция се предлага на големи снопове ама цена немога да ти кажа