Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
-
- новобранец
Re: Има ли гъбари?
В една гора влизо до Каваците ,Созопол. Обаче не ги взех защото никога не съм брал манатарки и ме е страх! Бяха четири гъби, тази която скъсах е най-малката.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Димо,
Ами питай и яж, бре !
Много хубави гъби.
А есенно време няма и червейчета, защото е завършил цикъла на размножаване на мухичките !
Аз съм намирал манатарки, най-късно в началото на м.октомври.
Но, явно в югоизточна България климатът е по-мек.
Ами питай и яж, бре !

Много хубави гъби.
А есенно време няма и червейчета, защото е завършил цикъла на размножаване на мухичките !

Аз съм намирал манатарки, най-късно в началото на м.октомври.
Но, явно в югоизточна България климатът е по-мек.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Благодаря ! 

-
- новобранец
Днес отидох и ги скъсах,ши ги ям.
Едната я оставих защото ми се видя стара. По навътре открих още две доста големи но взех едната,друтлгата също беше застаряла,шапката не беше твърда като другите.
Открих и някакъв двойник червенеещ и веднага посинява,и една гъба която виждам за първи път.

Едната я оставих защото ми се видя стара. По навътре открих още две доста големи но взех едната,друтлгата също беше застаряла,шапката не беше твърда като другите.
Открих и някакъв двойник червенеещ и веднага посинява,и една гъба която виждам за първи път.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последно промяна от Димо М. на Пон Ное 15, 2021 5:07 pm, променено общо 1 път.
Аз пък, от днес получих информация от берковско, чербориво насаждение, 500м.н.в. , един авер набрал в неделя към пет кила обикновена манатарка. Иначе аз приключих сезона в събота с към три кила рижинка. Предната събота забелязах един гъбар се мотаеше около една борова горичка с пълен плик, та след седмица ми се отвори възможност да проверя мястото. Оказа се доста дашно на масловка и рижинка. Беше доста брано, но пак набрах половин плик рижинки.
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Гъбата от първата снимка е Пъстра копринка. Четирите манатарки, които си взел принципно изглеждат наред, но категорично НЕ ти препоръчвам да вземаш решение, дали да ядеш някакви гъби на база определяне по снимка из някакви форуми/фейсбук от хора, които не познаваш. Ако искаш да береш гъби - попрочети малко литература и намери някой, който наистина разбира, за да ти обясни това-онова.Димо М. написа:Днес отидох и ги скъсах,ши ги ям.![]()

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
-
- новобранец
Редактирах поста че снимките са излезнали по обратен ред,двойника е на втората снимка!
-
- Модератор
И що така инкогнито се проявяваш ?Димо М. написа: .......
-
- новобранец
В какъв смисъл инкогнито?dantho.mihov написа:И що така инкогнито се проявяваш ?Димо М. написа: .......
Ако имаш впредвид името,казвам се Димо Миров.
-
- Модератор
Е, сега вече мога да те приветствам с Добре дошъл !Димо М. написа: .... ,казвам се Димо Миров.
Докато събирах тези:

Срещнах за първи път зелена мухоморка
Днес бях с ограничено време за любимото ми хоби-риболов, та затова отскочих за два часа до близката гора 
-
- новобранец
Днес ходих пак в същата гора,намерих две манатарки и една сърнела. Намерих и една много едра манатарка но беше стара,беше почнала да омеква. Иначе беше пълно с разни други гъби,имаше много мухоморки (зелена и бяла).
Трябва да внимаваш много, че сега е сезона на отровните!
-
- новобранец
Да има много отровни,особено мухоморки.Мilena написа:Трябва да внимаваш много, че сега е сезона на отровните!
Някой знае ли тези какви са,просто от любопитство?
Снимките са от преди две седмици край едни млади борове,тези дребните червени ги снимах днес.
ОТРОВНИ! На 100%Димо М. написа:Да има много отровни,особено мухоморки.Мilena написа:Трябва да внимаваш много, че сега е сезона на отровните!
Някой знае ли тези какви са,просто от любопитство?
Снимките са от преди две седмици край едни млади борове,тези дребните червени ги снимах днес.