Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от prodigy666 »

незнам през 80 те ама тая година летот си беше есктра мн мн риба .... като цяло зимата не се лови толко колко се фащат случайно на 2-3 места от 1 вир и е въпрос кой ще иде по рано ... тая зима пак ще спите там на тунело при дървото всички дано стане огромна зимата че не ми се мисли колко самосвала че се искарат
akira
фен клуб-скобар

Мнение от akira »

Другари, някакво впечатление от подхранките. За мен тотално напразно си давам парите, скобара грам не се интересува от нея. При вас така ли се получава или само при мен. Района на Невестино.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

akira написа:Другари, някакво впечатление от подхранките. За мен тотално напразно си давам парите, скобара грам не се интересува от нея. При вас така ли се получава или само при мен. Района на Невестино.
Не си купувай тогава! Поредния бисер от твойта зелена риболовна душичка:D да спомена само с Акира сме приятели:D
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

DJONI RINGO написа:.... да спомена само с Акира сме приятели:D
Тогава му предай урок № 1 :wink:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
akira
фен клуб-скобар

Мнение от akira »

Това с хляба е ясно, аз питам има ли ефект другата храна, при мен йок. Ще си ги целя само с хлебна каша и подходяща подправка за сезона.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

akira написа:Това с хляба е ясно, аз питам има ли ефект другата храна, при мен йок. Ще си ги целя само с хлебна каша и подходяща подправка за сезона.
Марти аз от 1000 излета с захранка само 2-3 помна яки веднъж събрах на гумите целата мрена на виро и фанахме по 1 кофа 2ма човека и последно преди 2 месеца на зелена вода скобари със специална захрнака обаче + леб отделно ! ама летото захранки не ползваме както и ти си казал :drinkers: зависи си от водата има ефект единствено от скъпите маджи според мен другите са некви трици за гълъби :D
Даите са малко инфо кво става има ли ги нема ли ги траете си одите си на топ местото :D (да се ***) на тоя кенеф се едно си на вливането на бистрица :D :D
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

akira написа: Ще си ги целя само с хлебна каша и подходяща подправка за сезона.
Не си гледал/слушал внимателно, Марто да те върне на поправителен :roll:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Днес от 12.30 ч. до 17.30 ч. под фабриката в Невестино извадих три броя скобари и 2 мренки. Първия скобар беше над 1 кг. а другите два еднакви около 800 г. Само хляб за подхранка но на плътна топка да пада на дъното по метода на Венци 72. Покрай отсрешния бряг така играеха скобарите все едно хвърляш големи камъни. Колеги над мен пускаха покрай другия бряг но риба не клъвна. Реката беше повече от сура, нивото високо и към 16.00 ч. започна да избистря. Хора много под новия мост и под прага направо събор.Преди да отида под фабриката се разходих да огледам между двата прага, докато обикалях видях хваната само една риба, а това беше за около 20 мин. Нямам инфо дали са се ловили там риби. Наслука!!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

naskobo написа:
akira написа: Ще си ги целя само с хлебна каша и подходяща подправка за сезона.
Не си гледал/слушал внимателно, Марто да те върне на поправителен :roll:
Наско правих му десет кила на 0 -от това по голям урок няма! Храна е общократно бре момчета-хляб,купечка и т.н! Каша щял да хвърля,не събирала храната рибите,бил хванал един скобар само той от цялата река-ти хептен си с рогата напред! Започвай да се образоваш веднага! Акирко :DПодправка вика ебати -съставка се казва Еньо:D Сложи им шарена сол и малко паприка :D :D :D

akira
фен клуб-скобар

Мнение от akira »

ей Грингото ,я не се хвали напразно .Кажи на тия ора кога беше наскоро и какво се случи последните 5 излета заедно . А за подхранката при мен е обратното -лятото ги събира , зимъска цък .
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

akira написа:ей Грингото ,я не се хвали напразно .Кажи на тия ора кога беше наскоро и какво се случи последните 5 излета заедно . А за подхранката при мен е обратното -лятото ги събира , зимъска цък .
Не бъркай хората-един път хвана 5 скобара аз 0,като аз хванах около 40 мрени;) айде да не разказвам тука кво ти се е случвало щот си слабичък и крехък! Учи се и давай дупе:) слагай снимки и актуално инфо за момчетата и може би ще ти уредя некой съвместен риболов с некой пичаги от тука-добре ,че бях да те запозная лично и с Чо Велека :) Сега напусни веднага :D

Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

akira написа:Другари, някакво впечатление от подхранките. За мен тотално напразно си давам парите, скобара грам не се интересува от нея. При вас така ли се получава или само при мен. Района на Невестино.
Здравей колега. Повечето риболовци, които целогодишно посещават река Струма ще ти отговорят, че тайната на резултатния риболов се крие във фините монтажи и хляба. Действително хлябът е незаменима захранка и стръв през всеки един сезон, а начинът му на приготвяне е подробно описан в темата от Марти и Венци72. Отдавна отмина времето, когато лятно време и есента на реката се ходеше с един пакет варено жито или кускус и едно бурканче с тесто.
На въпросът ти работят ли готовите захранки на река Струма, ще ти споделя моите скромни наблюдения. За разлика от много други колеги не си позволявам да тръгна за Струма без хляб, готова захранка и бял червей. Тук веднага отварям една скоба и споделям, че готовите захранки концентрират и задържат риби на хранителното петно най-добре през топлата част на годината. Ето и три различни захранки, които по мои наблюдения работят много добре на река Струма от месец Юни до края на Октомври.

На тази фидер захранка се получава много красив шарен риболов
396x396_9291ec7f477e896a7aef11b36c690b7b.jpg
396x396_9291ec7f477e896a7aef11b36c690b7b.jpg (21.21 KiB) Преглеждано 743 пъти
Това е захранката, която използвам най-често на реката. Съставена е от едро смлени семена,лепило, зелени, червени трохи и навърта по-едрите риби. Към нея винаги добавям трохи от пресен хляб и бял червей. По мое мнение работи по-добре от речните захранки на Ван Ден Енде. Речна захранка на същата марка се предлага и в опаковка от 2,5 кг. с аромат на сирене, но няма нищо общо с тази
_________________4e0c1b6d5bcaf.jpg
_________________4e0c1b6d5bcaf.jpg (96.67 KiB) Преглеждано 743 пъти
А това е върхът на сладоледа. Нищо по-добро от този феномен на Мило не съм ползвал в риболова на скобар. За съжаление тази храна е много скъпа и рядко си я позволявам. Основният й състав според мен е зелена троха и ситно нарязани водорасли. В устата на всеки уловен скобар е пълно със зеленища от тази храна
download (1)-500x500.jpeg
download (1)-500x500.jpeg (65.08 KiB) Преглеждано 743 пъти
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Savetta-та не е ли с аромат на сирене?
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

topsoft написа:Savetta-та не е ли с аромат на сирене?
Kаведаното мирише на сирене. Саветата мирише на сладкарница.
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

DJONI RINGO написа:Чоко кое му е БРАВОСА за това ,че ме обижда като хамалин или ,за това че се е престрашил да надигне глас против мен?
Требва да се чете в кавички бравоса,ама много бързаме.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”