Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от naskobo »

chokoboy написа:
DJONI RINGO написа:Чоко кое му е БРАВОСА за това ,че ме обижда като хамалин или ,за това че се е престрашил да надигне глас против мен?
Требва да се чете в кавички бравоса,ама много бързаме.
:lol: Чоко е Балзак на художествения пост и смисъла на посланията му се крие дълбоко в контекста, докато Марто- цензура не прощава липсата на кавички....
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Основният й състав според мен е зелена троха и ситно нарязани водорасли. В устата на всеки уловен скобар е пълно със зеленища от тази храна
Ми като ти е скъпа - що не си направиш.
Преди време като гледах малавийски цихлиди, берях от нишковидните водорасли на стълибичките на втория бараж. Сушах ги на тънак слой на хартия на слънце и зимата рибите ги нагъваха с апетит.
Можеш да пробваш, но вече сухата маса трябва и да се смели за да даде плъност и миризма.
:roll:
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

naskobo написа:
chokoboy написа:
DJONI RINGO написа:Чоко кое му е БРАВОСА за това ,че ме обижда като хамалин или ,за това че се е престрашил да надигне глас против мен?
Требва да се чете в кавички бравоса,ама много бързаме.
:lol: Чоко е Балзак на художествения пост и смисъла на посланията му се крие дълбоко в контекста, докато Марто- цензура не прощава липсата на кавички....

Насе-пусни един репортаж от твойте излети през тая година-нема нужда от анализация само кой какво казал.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

AlbinoTrout написа:Основният й състав според мен е зелена троха и ситно нарязани водорасли. В устата на всеки уловен скобар е пълно със зеленища от тази храна
Ми като ти е скъпа - що не си направиш.
Преди време като гледах малавийски цихлиди, берях от нишковидните водорасли на стълибичките на втория бараж. Сушах ги на тънак слой на хартия на слънце и зимата рибите ги нагъваха с апетит.
Можеш да пробваш, но вече сухата маса трябва и да се смели за да даде плъност и миризма.
:roll:
Ако намеря някой, който да ме светне на риболова със зелено водорасло, много бързо ще забравя за всички речни захранки. В западните ни съседки много успешно практикуват целогодишно риболов на "алга", а в България е много слабо изучен и рядко срещан.
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

По принцип аз съм правил манджа за амури с царевица и водорасли и
даже сработи ужасно добре,но това е друга тема:)Чоко братчед нема грижи;)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

Veleka написа: Ако намеря някой, който да ме светне на риболова със зелено водорасло, много бързо ще забравя за всички речни захранки. В западните ни съседки много успешно практикуват целогодишно риболов на "алга", а в България е много слабо изучен и рядко срещан.
Два жокера от мене

Връзването на куките

и как се слага водораслото

Има и филми с Гицата пак за риболов на водорасло но ме мързи да ги търся.
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Ако намеря някой, който да ме светне на риболова със зелено водорасло, много бързо ще забравя за всички речни захранки. В западните ни съседки много успешно практикуват целогодишно риболов на "алга", а в България е много слабо изучен и рядко срещан.[/quote]
Ми да ти кажа водораслото не е светая светих.Кат неще ,неще.Но има моменти когато работи в пъти по-добре от трохата.Според мен зеленището е практично да се използва тоя сезон когато рибата е групирана,няма нужда да я събираш с храна.Просто има много риби и остава само да го презентираш правилно.Опита ми не е голям,ма не виждам какво требва да те отваря некой.Мойта информация по темата накратко/не претендирам за изчерпателност и точност/Требва да се вози чисто /над дъното/ по-добре с кука с ухо /за да може като избуташ влакното обратно през ухото да защипеш водораслото/.Сърбите ловят с две куки една под друга идеята е че закрепват по здраво тъй като там се мята много навътре,другото е че с две куки има по-малко фитки.Береш си зелено и ги почваш е сега като се съберат на тунело /изпробвано и работи/.Береш си на място над вира на тунела в бързака има по камъните,за тея дето минават през Перник на моста за бензиностанцията при крепоста /кракра/ има доволно.
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Колегата ме е изпреварил.С филмчетата е супер.Наслука!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Това ще го пробвам при първа възможност, благодарност за инфото.

Опасявам се, че от системата с двете куки остава само да се увеличи големината на куките и да се махне водораслото, всъщност може и да стои за прикритие :mrgreen:
rosakat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rosakat »

Ето как го прави и световния номер 1 Горан Радович – Гица /// 22-ра минута ..21:58

[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/eXrwsrevoWM#t=1321?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/eXrwsrevoWM#t=1321?version=3&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Ще ги цепим на ЛЕБ. Насе, видех сърбите си носят по 10тина шишчета, има едни малки барбекюта, дали на тунело да не си носиме зимъска за миризма :)
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

Благодаря Ви колеги относно споделената информация за риболова на водорасло. Изтеглил съм си на РС всички публикувани клипчета и филмчета в социалната мрежа. Гледал съм десетки пъти всяко едно от тях. Македонците дават най-изчерпателна информация за този специфичен риболов. Много е важен видът и цветът на водораслото за различните сезони. Аз съм опитвал многократно да приложа техният метод на риболов, но без никакъв успех. Досега съм уловил само едно кленче около 200 гр.
45324
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

topsoft написа:Ще ги цепим на ЛЕБ. Насе, видех сърбите си носят по 10тина шишчета, има едни малки барбекюта, дали на тунело да не си носиме зимъска за миризма :)
Бях по Дрина 1996-98, веднага след войната. Не шишчета, сърбите въртят агнета и прасенца на Дрина, която е въшлива от скобар. Там видях как изглежда скобар -3 кг :shock: А местата са по 4-500 м, докато тук, а мръднеш от дървото, а минаваш към вестник "ПОглед"
Последно промяна от naskobo на Вто Ное 04, 2014 2:37 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

Един нагледен пример за това, как македонците са се научили да ловят скобари без захранка :)
http://www.youtube.com/watch?v=pxMuT1_liV8" onclick="window.open(this.href);return false;
45324
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

topsoft написа:Ще ги цепим на ЛЕБ. Насе, видех сърбите си носят по 10тина шишчета, има едни малки барбекюта, дали на тунело да не си носиме зимъска за миризма :)
баце то ако не носиш вино и скара зимата на тунело хаха ебал съм ти и рибите ... кво се наприх там с едни авери от цела България ..... некоя ще се сетат ако видат :D :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”