Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Re: Качествени чепарета

Мнение от Димо Михалев »

Това за чернокопа на Панчарево или Пожарево ли е?
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Димо много задълба ми се струва,в грешната посока аха ха ха ха
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

lusienn написа:Димо много задълба ми се струва,в грешната посока аха ха ха ха
Ти май не разбираш,че е по-добре да се спреш малко.Не ти ли писна хората да те иронизират, някой дори да те обиждат.Не разбирам как не разбираш,че си много далече от морския риболов.Направил си нещо,хванал си нещо,лошо няма бъди жив и здрав.Ако се беше спрял всички щяха да те подкрепят независимо,какво си постигнал,но ти си решил да се правиш на специалист.На теб с 10 дни в годината на морето всички ти е ясно,ама едно е да ти се иска, друго е да можеш,а съвсем друго е да го направиш.

П.П .Само човек, който не е виждал чернокоп може да върже за него кукa N8. Освен,ако не си решил да ловиш"Бръснарски ножчета".
lusienn

Мнение от lusienn »

На мен ми се струва,че
Май ти не си наясно :lol:

Риболовци.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

lusienn написа:Те едно гейско за чернокопа е трепач.

IMG_20190918_183747.jpg
Сега остана да кажеш,че оня ден си го измислил този комплект ламета. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Аз да питам, Magnuma става ли за чернокоп???
Люси ти не се влючвай,това ще го откриеш след има няма 3-4години
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
noemis
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от noemis »

За чернокоп, без ламета.
Куката е дълга 3 см, а примамката 4,5 см със светеща главичка.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Последно промяна от noemis на Сря Сеп 18, 2019 10:52 pm, променено общо 1 път.
scorpios840405
новобранец
новобранец

Мнение от scorpios840405 »

Те така форума ще го бъде без досадния шоп.Евала за noemis кратко ясно и точно ако щеш харесвай ако щеш не.Човека не досажда с туй колко бил хванал,на коя група вързал на кой подарил ама на кой незнам ко направил къде гъза си ..... Оп извинете олях се ама така ми дойде.
Айде и със здраве
Аватар
rashkoto1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rashkoto1 »

[quote="noemis"]За чернокоп, без ламета.
Куката е дълга 3 см, а примамката 4,5 см със светеща главичка.

Както винаги са супер нещата , които съм виждал , че си поствал(за мое и не само мое сигурно съжаление все по-рядко_)
За ''укротяване'' на ''ластиците'' навиваш светещ(или друг) конец първо и заливаш после ?
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Аватар
st_beer
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от st_beer »

tiho_roev написа: Здравеѝ ! От толкова много спам едва ли някоѝ е забелязал твоето изделие .Много добре се е получило и мисля че ще работи и то доста добре НО КУКИТЕ СА МАЛКИ ЗА ЧЕРНОКОП съответно и материала Направи тези главички на 4 - 5 номер или на 18номер ювела и ще имаш успех ГАРАНТИРАНО .Направи единични броѝки и качи да видим.Успех!
За съжаление наистина тази прекрасна тема доста се нацапа със спам.
Причината да ги направя на нормални куки е ,че миналия сезон (година) се разочаровах много от куките с дълго рамо. На каяка си слагам две въдици на едната имам монтаж за сафрид на другата същия монтаж като цвят и всичко само куките са с дълго рамо за чернокоп. Почваме да ловим и на сафриденото чепаре почват се ловят чернокопи.В този момент пускам и почвам с другата въдица с чернокопено чепаре и не иска да взема тоя гад и ако се излъже някой са единични бройки. Сменям пак въдиците и пак почват се кичат. Наистина пасат ги куките тук там ,но и успеха беше по голям на чепарето с нормалните куки.
Това беше причината да направя пробата на нормални,но ще се вслушам и в твоя съвет и ще направя и на такива с дълго рамо. Относно дължината на материала под куката той не остава толкова колкото е на снимката. Когато кача чепарето на картончето си го подрязвам и скъсявам на около 1 см да стърчи.
Не знам само дали ще имам възможността да ги тествам тая година. За съжаление не живея на морето и ходя на бачкане,а когато почивам все ми се пада гадно време,което не позволява да се влиза и лови с каяка. Все се надявам докато свърши тоя сезон да имам някой ден късмет да половя някоя риба.
Ето как стои и на кука с дълго рамо. Само тестовете ще покажат има ли бъдеше такова чепаре.
Изображение

Ето го и готово за монтаж на въдицата. И дано да си заслужава и има успех.

Изображение
Hobie Mirage Outback
lusienn

Мнение от lusienn »

Тая кука,ми изпадна от Емо,
Купил ги за някой,кво като е номер
8,вързал съм му я подарък.
Ако не хване,трябва да е събитие.
Само трябва да я пусне под лодката,
Да разклати при чернокопите,и
Ги е заковал.
IMG_20190918_181426.jpg
IMG_20190919_090711.jpg
Има номер 8 и къси,тия са дълги.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

Люси,понеже ти си най-големия специалист в чепарета може ли да те питам нещо?Отивам на почивка на морето и гледам едни хора ловят сафрид от брега.Имам опит в спинингов риболов, обаче тези хора хвърлят от едни скали високи около 10м.Въпроса ми е,какво чепаре да сложа,номер на кука,дебелина на бидема,делебина на майката?Понеже съм новобранец във форума реших теб да попитам!
Аватар
radoadvokat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radoadvokat »

lusienn написа: Само трябва да я пусне под лодката,
Да разклати при чернокопите,и
Ги е заковал.
Колега това, което разбрах, е че си феномен, който прави феноменални чепарета. Ти не си цар ти си бог.
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

st_beer написа:
tiho_roev написа: Здравеѝ ! От толкова много спам едва ли някоѝ е забелязал твоето изделие .Много добре се е получило и мисля че ще работи и то доста добре НО КУКИТЕ СА МАЛКИ ЗА ЧЕРНОКОП съответно и материала Направи тези главички на 4 - 5 номер или на 18номер ювела и ще имаш успех ГАРАНТИРАНО .Направи единични броѝки и качи да видим.Успех!
За съжаление наистина тази прекрасна тема доста се нацапа със спам.
Причината да ги направя на нормални куки е ,че миналия сезон (година) се разочаровах много от куките с дълго рамо. На каяка си слагам две въдици на едната имам монтаж за сафрид на другата същия монтаж като цвят и всичко само куките са с дълго рамо за чернокоп. Почваме да ловим и на сафриденото чепаре почват се ловят чернокопи.В този момент пускам и почвам с другата въдица с чернокопено чепаре и не иска да взема тоя гад и ако се излъже някой са единични бройки. Сменям пак въдиците и пак почват се кичат. Наистина пасат ги куките тук там ,но и успеха беше по голям на чепарето с нормалните куки.
Това беше причината да направя пробата на нормални,но ще се вслушам и в твоя съвет и ще направя и на такива с дълго рамо. Относно дължината на материала под куката той не остава толкова колкото е на снимката. Когато кача чепарето на картончето си го подрязвам и скъсявам на около 1 см да стърчи.
Не знам само дали ще имам възможността да ги тествам тая година. За съжаление не живея на морето и ходя на бачкане,а когато почивам все ми се пада гадно време,което не позволява да се влиза и лови с каяка. Все се надявам докато свърши тоя сезон да имам някой ден късмет да половя някоя риба.
Ето как стои и на кука с дълго рамо. Само тестовете ще покажат има ли бъдеше такова чепаре.
Изображение

Ето го и готово за монтаж на въдицата. И дано да си заслужава и има успех.

Изображение

Гледам че си се постарал но аз бих намалил малко главичката и увеличил материала Има готови такива главички отхапани обаче са за други по големи риби
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
lusienn

Мнение от lusienn »

Димо Михалев написа:Люси,понеже ти си най-големия специалист в чепарета може ли да те питам нещо?Отивам на почивка на морето и гледам едни хора ловят сафрид от брега.Имам опит в спинингов риболов, обаче тези хора хвърлят от едни скали високи около 10м.Въпроса ми е,какво чепаре да сложа,номер на кука,дебелина на бидема,делебина на майката?Понеже съм новобранец във форума реших теб да попитам!
Кво като си новобранец,
Нали беше капацитет хе хе.
Аз от брега и лодката ловя с едни
Чепарета,нямам отделни.
В момента е кал от сафрид,но
Е навътре държи 16 метър.
Днес се чух с мои приятел,
Беше вчера на Перла,казва така
От 8 до 12 16 кг за двама,
И на шарено и на бърнето,
Като синджирите са на често
Десет куки десет риби.