Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум


Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15108
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Има ли гъбари?
А гъби има и в полето,

Тези не ги ям.
Само за статистиката !
Даже при тези температури, може да излязат и нови гъби.
Ще проверя към края на седмицата !
Тези не ги ям.
Само за статистиката !

Даже при тези температури, може да излязат и нови гъби.
Ще проверя към края на седмицата !
- баш_майстора
- сериозен играч
- Мнения: 2163
- Регистриран на: Пон Ное 24, 2008 8:59 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Има ли гъбари?
И аз ходих днес, но освен тия три мухоморки друго не намерих.



Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15108
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Има ли гъбари?
Хубава снимка !
Много отдавна не съм се качвал на Витоша.
Ако има лифт - може !
Но пеш - не !
Коленните стави вече скърцат и си ги пазя за манатарките !

Много отдавна не съм се качвал на Витоша.
Ако има лифт - може !
Но пеш - не !

Коленните стави вече скърцат и си ги пазя за манатарките !

- Martin Mihailov
- учете се от него
- Мнения: 5047
- Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm
Re: Има ли гъбари?
Червената мухоморка е наи опаснабаш_майстора написа:И аз ходих днес, но освен тия три мухоморки друго не намерих.![]()
![]()
![]()


- kukukuka
- кандидат преподавател
- Мнения: 2613
- Регистриран на: Чет Окт 11, 2012 3:42 pm
- Местоположение: Варна
Re: Има ли гъбари?
не си опитвал зелена




"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15108
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Има ли гъбари?
Много ми харесаха кладниците задушени в масло,
Затова минах отново и досъбрах това, което бе останало или наново тръгнало !

Имаше - за едно малко тиганче !

Изядох ги с удоволствие !
Сега съм любопитен, дали след дъжда и топлото време ще излязат отново гъби ?
Затова минах отново и досъбрах това, което бе останало или наново тръгнало !

Имаше - за едно малко тиганче !

Изядох ги с удоволствие !

Сега съм любопитен, дали след дъжда и топлото време ще излязат отново гъби ?

- баш_майстора
- сериозен играч
- Мнения: 2163
- Регистриран на: Пон Ное 24, 2008 8:59 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Има ли гъбари?
Дай GPS координати на пънчето и ти гарантирам, че няма да излязат! 

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15108
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Има ли гъбари?
На полето има гъби, не са от моите, ама ги има !

Пораснали са след студовете, не са премръзнали !
А това е натюрморт !
Туршия от ноемврийски рижики.
Екстра качество !
Това е втората чинийка !

Жестоко мезе !
Имам и още бурканчета !

Пораснали са след студовете, не са премръзнали !
А това е натюрморт !

Туршия от ноемврийски рижики.
Екстра качество !

Това е втората чинийка !

Жестоко мезе !

Имам и още бурканчета !
Re: Има ли гъбари?
.....аъъъъ, това си е много добро..G.Petkov написа:
А това е натюрморт !![]()
Туршия от ноемврийски рижики.
Екстра качество !![]()
Това е втората чинийка !![]()
Жестоко мезе !
Имам и още бурканчета !

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m


Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
- баш_майстора
- сериозен играч
- Мнения: 2163
- Регистриран на: Пон Ное 24, 2008 8:59 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Има ли гъбари?
Дай нещо за ядене, тва гюбре друг да го яде...
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Re: Има ли гъбари?
Последен гъбинг за 2021
Кладниците пак са нависоко, но този път ..
Пънчушкии
Влага - в изобилие
.. но този път кладниците са в торбата
За десерт - пасти с крем
Весело посрещане на Новата 2021 година 1Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- баш_майстора
- сериозен играч
- Мнения: 2163
- Регистриран на: Пон Ное 24, 2008 8:59 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Има ли гъбари?
Днес па одих и не открих ни една гъба. Инженера май нещо ме гъбарка за местата...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15108
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Има ли гъбари?
yco написа: ..давай рецептата...
Не мога !

Не знам как се правят.
С човека имаме договор аз да нося гъбите, той да ги маринова и да делим по братски !

Ама ще го питам, може и да си каже !

Re: Има ли гъбари?
Рецептата е от мастер- шеф Диканаров.
..!?
Измивате и сварявате гъбите, като наливате вода до една трета от пълната тенджера с гъби. Варите 10 минути със сол на ваш вкус! Прецеждате гъбите през гивгир и ги омесвате с черен пипер, магданоз, копър, зелен лук, зелен чесън и чеснови скилидки нарязани на филийки,- дафинов лист на парченца. Пълните бурканчетата със сместа на 3/4 и доливате с марината направена от оцет/ по възможност домашен ябълков/ и гъбния бульон в съотношение 1:1! На гърлото на бурканчето наливате 2 мм зехтин! Затваряте с капачка и обръщате няколко пъти всяко бурканче, за да се хомогенизира и го оставяте да престои 3-4 дни в хладилника, след това се консумира....!
Ч.Н.Г
- живи и здрави, и много гъби, много буркани, много узо,ракия, бира и бяло вино!?




Измивате и сварявате гъбите, като наливате вода до една трета от пълната тенджера с гъби. Варите 10 минути със сол на ваш вкус! Прецеждате гъбите през гивгир и ги омесвате с черен пипер, магданоз, копър, зелен лук, зелен чесън и чеснови скилидки нарязани на филийки,- дафинов лист на парченца. Пълните бурканчетата със сместа на 3/4 и доливате с марината направена от оцет/ по възможност домашен ябълков/ и гъбния бульон в съотношение 1:1! На гърлото на бурканчето наливате 2 мм зехтин! Затваряте с капачка и обръщате няколко пъти всяко бурканче, за да се хомогенизира и го оставяте да престои 3-4 дни в хладилника, след това се консумира....!
Ч.Н.Г



Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!