Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Тук са по 8€,та не мое се докоснем до тях!KRASSI написа:И само да се отОчниме ... СПИНИНГА и ДЖИГИНГА във всичките си разновидности НЯМЯТ нищо общо с траУлинга
И внимавай ... пак имам цигари за два дни - пичка ти Материна![]()
![]()

Последно промяна от Troli Rapala на Съб Ное 24, 2018 9:05 pm, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Нали помниш първото Състезание на Тролинг,което беше спечелено на Джигинг?
Оказа се,че от 200лодки всеки имаше различно мнение ”Що е тролинг?” и треаше Троли да ви оправя бакиите?
Същото ми се случи и на първото Състезание на Тролинг с каяци,биха ме с костури на Спининг,но поне фанах 3-тото място с щука на Тролинг с гребане!
Та точно за туй Мнооого държа на Правилата,щот без тях е Хаос и Цирк по Балкански!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Казах ви,какво си мисля за вас и чакам отговор на въпроса:”Каква ви е Целта,като сте тръгнали за сом?” или ви е все тая и няма сериозна причина?

- Don4o_62
- учете се от него
Троли,стига си повтарял като папагал битки,екшъни,и на кой ще го сложиш и т.н. алабалиски мисли, ами вземи се в ръце и почни да обесняваш монтажи за кльонк,дълбочини и дължини на пускане на воблери и още неща дето ги знаеш и хората могат да научат нещо от теб,понеже знаят че разбираш и им е интересно,ако ме разбираш де кво ти пишем....иначе ако е ала бала кой на кой ще го сложи,Ристьо като вкара 1
няколко пъти, битката си я загубил,виртуално
и масовката ще ви чете само простотийте,Другари
дайте нещо по смислено по риболов на кльонк

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Според мен първото най-важно в риболова на сом,независимо дали е на тролинг или кльонк е да им знаеш Местата за Хранене!
Знаеш ли ги Местата на даден гьол,вече опираме до Опита и Тактиката на всеки, как да го привлече!
Една от основните тактики на Ди Красио например е да отива с кльонка на даденото Място в точно определено време,сутрин или вечер защото тогава са най-активни и ако не му се получи,изчаква Мястото да отпочине за ден-два или повече!
Това знам от него,ако бъркам моля да ме поправи!
Разказвал съм как след една почти 3-часова битка,Огромен сом ми се откачи и на следващия ден цъфна Ди Красио и скива сома на сонара,върна се след час и му кльонка малко,та доста ме разтрепери! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Предимството на тролинга е,че можеш да обходиш много бързо всички Места за хранене,които знаеш и да намериш нови по случайност и с късмет!С кльонка си по-ограничен и можеш да покриеш само даден участък от гьола,но по-концентрирано защото звука събира повече сомове и увеличава многократно шансовете за успех!
Другото основно за Мястото е,че дребните и едрите сомове не са заедно на даденото Място!Мястото може да е едно и по различно време там да има дребаци или един-два Едри!
Специално при 112-ката смятам,че звездите са били подредени правилно специално за Ди Красио,защото подозирам че не е имал представа и знания за Местата на Тича!
Чел съм поне 10пъти неговия разказ до най-малката подробност и може би се е ориентирал за Мястото по Телето и Левака?
До тогава немаше такова риболовно чудовище на хоризонта-Ди Красио пълен анонимник!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Мястото където можеш да хванеш Голям сом,според моя опит е Мястото на хранене,а не точно определено място заради релефа!Да с кльонка можеш да провокираш Големеца в дупката в която си почива,но това е рядък случай и не можеш да разчиташ само на тази тактика!
Случката с Троли и Стоманко доказва,че Големия сом може да си стои в определен район със седмици и дори и да го изпуснеш,пак може да бъде уловен!
Тези случки за Знания за сома,да разбереш повече за това как се държи и какви са хишническите му истинкти!
Най-много се научава от чуждия опит,защото сам не можеш да имаш всички варианти и случки на даденото Място!Наблюдавал съм и други,които са успели на същото Място да хващат или изпускат Голям!Мястото дава резултат най-много на стъмване или следобед,но през Юли е рано сутринта! 

-
- сериозен играч
На теория имаш СРЕДЕН 3+
. Ма тва е от тролинга. Важни са местата на хранене САМО в часовете на хранене.
В тези часове може да се лови на тролинг и ако са достатъчно дълбоко рибите и на кльонк. През останалото време се лови на кльонк а на тролинг само си гориш бензина ( с изключение ако рибите са на до около 5м дъно)
Та тролинга строго зависи от хранещите се риби а при кльонка това не е задължително
. Често на кльонк се лови точно когато рибите не се хранят активно.
За предимство на тролинга пред кльонка съм скептичен щот доста съм чувал за по 1 ремарке сомове на кльонк за ден ма на тролинг таквоз чудо - ни съм видел, ни чул
Иначе така ми харесваш повече - ако продължаваш така не знам с кой ще си пия ракията вечер
Яко си я закъсал щом пишеш а не ловиш през викенда на кренвирши
За практиката ще съм снизходителен .... не ща да те оценявам

В тези часове може да се лови на тролинг и ако са достатъчно дълбоко рибите и на кльонк. През останалото време се лови на кльонк а на тролинг само си гориш бензина ( с изключение ако рибите са на до около 5м дъно)
Та тролинга строго зависи от хранещите се риби а при кльонка това не е задължително

За предимство на тролинга пред кльонка съм скептичен щот доста съм чувал за по 1 ремарке сомове на кльонк за ден ма на тролинг таквоз чудо - ни съм видел, ни чул

Иначе така ми харесваш повече - ако продължаваш така не знам с кой ще си пия ракията вечер

Яко си я закъсал щом пишеш а не ловиш през викенда на кренвирши

За практиката ще съм снизходителен .... не ща да те оценявам

Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
умира сам в реалноста !
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Без лодка,не ми е кеф да маам с часове силикони,воблери или кремвирши по Сена,а и нямам конкуренция!
Виж,ако видя некой да извади сом ще полудея и нема да мръднем от реката!
Извода от клипа с кремвиршите е колко важно е Мястото,хвърлят под ресторанта,та ще изчакам слънчево време хвърляйки на кремвирш и силикон точно на това Място,че за сега през уикендите само вали!
Аз викам да обсъдим Големите,каквото знаем за тях защото са по-редки,а за това си има причини!
Колко стотарки си виждал на сонара,щот аз за 15години съм засичал един на Жребеца?

-
- сериозен играч
Най-просто казано е, че за да станат 100тарки трябва да успеят поне 30г да избегнат кво ли не ... мрежи ..сари ... токове ..рибари.... та само единици успяват ....или ако удрят да го напранят на някой с червени прашки 

умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
- Don4o_62
- учете се от него
баси и сериозната тема дето станаKRASSI написа:
Иначе така ми харесваш повече - ако продължаваш така не знам с кой ще си пия ракията вечер![]()

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- сериозен играч
Тролка. много пъти съм ти казвал, че тая приказка "Видя сома на сонара и почна да му кльонка" е пълна глупостTroli Rapala написа:Разказвал съм как след една почти 3-часова битка,Огромен сом ми се откачи и на следващия ден цъфна Ди Красио и скива сома на сонара,върна се след час и му кльонка малко,та доста ме разтрепери!
Просто го бях вдигал тоя пустиняк много преди да ти удари ( ако е бил тои де ) ма е доста хитър.
Искаше ми се да го изгърмим с Тролчо онази вечер но имаше шаранджии и щеше да стане скандал - иначе за него отидохме с таз посока като той беше основното, но се наложи да минем директно на десерта.
Ехх...... кво ли щеше да е сега да козируваш на Тролчо сутрин, обед и вечер

умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Една от лисиците е бил Ди Красио,много е хитър и с две 70-ки през рамо подскача в тъмното и дим да го няма!Don4o_62 написа:...и само лисиците ме прескачахата си носех огледало и вечер се гледах и си виках а наздраве
![]()

Последно промяна от Troli Rapala на Пон Ное 26, 2018 9:34 am, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да,Големите сомове там са професори и е факт,че рядко се хващат над 2метра!На мен ми счупи две макари,за един уикенд,а на Гената от Казънлък дет кльонкаше с по 6 въдици,три на плувка и три в отвес,два пъти Някой идва и му удря адски злобно,къса и си заминава с баятия такъм!KRASSI написа: Просто го бях вдигал тоя пустиняк много преди да ти удари ( ако е бил тои де ) ма е доста хитър.

-
- сериозен играч
Да така беше .. ма през това време Донча се ослушваше за Вулка дет вие горе на баира а я му отмъкнах петлите от двора ....КАПИШTroli Rapala написа:Една от лисиците е бил Ди Красио,много е хитър и с две 70-ки през рамо подскача в тъмното и дим да го няма!![]()
![]()

умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !