Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
Този бут свинския които постна в темата за прехода.GODzillata написа:Фо е "хамони" сигур![]()
Това е Испански деликатес и мислех знае,че се казва хамон/Hamon/.
Та това имах в предвид.Аз колко съм излъхал от тези гъдулки...охооооооо.
Но после мой познат ми каза,че получил симтомите на подагра.
Та по-умерено с хамончето

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Aaaaaa.........демек ХАМ (Ham) - шунка....даже напраО е ХамОнБоун - шунка на кокъл! 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- трапера
- сериозен играч
- Мнения: 1471
- Регистриран на: Пон Апр 09, 2007 10:27 am
- Местоположение: Свилен Славов (Мюнхен-Русе)
Re: Вкусотии в чинии


То не е мойто туй хамони. Шурито си ги купува периодично (оня ококорения). Верно е испански, съхнал11 месеца.
То си е и хамалогия да го дялкаш, да го обрязваш, да го въртиш......
Аз си консумирам те тва-südtirolerspeck

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
Re: Вкусотии в чинии
Доста прилично мезе е този "южно-тиролски шпек". Пробвал съм го и с ниско и високо-октанови напитки.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Ей, още не мога да почна тая диета, глад голям ме е налегнал!
Метнах тривиални неща - свинско с оризец:

...и едно пиленце изпекох в плик, та да има какво да хапвам, докато се пече свинското:


Метнах тривиални неща - свинско с оризец:

...и едно пиленце изпекох в плик, та да има какво да хапвам, докато се пече свинското:


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии

Като зависим от цигарите, а?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
Днес за вечеря имаме:
Сочно агнешко кюфте по гръцки с дзадзики.
Необходими продукти:
За кюфтето:
500 г агнешка кайма
1 ч.л. млян кориандър
1 ч.л. млян кимион
малка шепа пресен магданоз, ситно нарязан
малка шепа прясна мента, ситно нарязана
1 ч.л. сух риган
много сол и пипер
За дзаздики:
200 мл обикновено кисело мляко
1 скилидка чесън, счукана или ситно нарязана
половин краставица, с изрязан център, нарязана
сока от 1 лимон
малка шепа прясна мента, ситно нарязана
сол и пипер
Начин на приготвяне:
За дзадзикито:
1. Смесете всички съставки, разбъркайте добре и охладете до употреба.
Нищо особено.Макар,че купешкото е по-вкусно,аз реших да си го направя сам.

За кюфтаците:
1. Смесете всички съставки в купа и разбъркайте много добре.

2.Уверете се,че всички съставки са равномерно разпределени в каймата.

3.Навийте като наденички и набучете на шишчетата.

4.4. Печете кюфтетата на горещ грил по 4 мин на всяка страна или докато са готови за ядене и кафяви отвън.

Готови за гибел

5. Сервирайте веднага с дзадзикито, салата и нарязан, запечен хляб.
Хляба се пече в момента,вместо салата си врътнах едни задушени зеленчуци,върху които изтисках един лимон и полях със зехтинче.

Ами атака.
Сочно агнешко кюфте по гръцки с дзадзики.
Необходими продукти:
За кюфтето:
500 г агнешка кайма
1 ч.л. млян кориандър
1 ч.л. млян кимион
малка шепа пресен магданоз, ситно нарязан
малка шепа прясна мента, ситно нарязана
1 ч.л. сух риган
много сол и пипер
За дзаздики:
200 мл обикновено кисело мляко
1 скилидка чесън, счукана или ситно нарязана
половин краставица, с изрязан център, нарязана
сока от 1 лимон
малка шепа прясна мента, ситно нарязана
сол и пипер
Начин на приготвяне:
За дзадзикито:
1. Смесете всички съставки, разбъркайте добре и охладете до употреба.
Нищо особено.Макар,че купешкото е по-вкусно,аз реших да си го направя сам.

За кюфтаците:
1. Смесете всички съставки в купа и разбъркайте много добре.

2.Уверете се,че всички съставки са равномерно разпределени в каймата.

3.Навийте като наденички и набучете на шишчетата.

4.4. Печете кюфтетата на горещ грил по 4 мин на всяка страна или докато са готови за ядене и кафяви отвън.

Готови за гибел


5. Сервирайте веднага с дзадзикито, салата и нарязан, запечен хляб.
Хляба се пече в момента,вместо салата си врътнах едни задушени зеленчуци,върху които изтисках един лимон и полях със зехтинче.

Ами атака.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Убре, глеам и ти си на пост и молитва!
Т'ва дзадзики си е баш салата „Снежанка“ отвсякъде.

Т'ва дзадзики си е баш салата „Снежанка“ отвсякъде.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
Винаги на постGODzillata написа:Убре, глеам и ти си на пост и молитва!


Нали затова са зеленчуците


А относно дзадзикито не съм съгласен.
Нашата салатка си е по-хубава,с цедено кисело мляко и...... мммммм.
И това важи,ама го ям само със жирос/Giros/ или ето такива разни яденета.
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: Вкусотии в чинии
Не бях гладен, ама като видях снимките и ... огладнях. 

- трапера
- сериозен играч
- Мнения: 1471
- Регистриран на: Пон Апр 09, 2007 10:27 am
- Местоположение: Свилен Славов (Мюнхен-Русе)
Re: Вкусотии в чинии
Уууу, зеленчука е трепач, особено царевичката!
Ягнешкото как беше?? Кюфтаците изглеждат апетитни, ама и аз не съм му баш фен. Най го уважавам на пещ и на супичка!
Аз снощи, подбуден от ориза на Киро, си метнах една тавичка-ориз със свинско и праз + морков за разкош.
Мръвката се задушава предварително, аз го направих с бира и бутер. След това се слага ориза и зеленчука в тавата, отгоре месото, ръсват се подправките (Вегета и черно пиперче) и по познатата схема 3:1 вода. Печем на 230-250 градуса до готовност.



Бон апети!
Ягнешкото как беше?? Кюфтаците изглеждат апетитни, ама и аз не съм му баш фен. Най го уважавам на пещ и на супичка!
Аз снощи, подбуден от ориза на Киро, си метнах една тавичка-ориз със свинско и праз + морков за разкош.
Мръвката се задушава предварително, аз го направих с бира и бутер. След това се слага ориза и зеленчука в тавата, отгоре месото, ръсват се подправките (Вегета и черно пиперче) и по познатата схема 3:1 вода. Печем на 230-250 градуса до готовност.



Бон апети!
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
Баце какво да ти кажем за агнешкото.....
Подариха ми 10кг агнешко месо,разбирай кайма,плешка,пържоли и т.н.
Много "марково" уж месо и сакам не сакам ще трябва да го изям,защото така трябвало
.
Инак,за това с ориза какво да ти кажа,закърмен със това ястие и го любим повече от Мама
.
То пиперче,то оризче....аве пак почвам да се дразня
Гледай каква хубава кухня си имаме,а не можем да я продаваме пфффф.
Подариха ми 10кг агнешко месо,разбирай кайма,плешка,пържоли и т.н.
Много "марково" уж месо и сакам не сакам ще трябва да го изям,защото така трябвало

Инак,за това с ориза какво да ти кажа,закърмен със това ястие и го любим повече от Мама

То пиперче,то оризче....аве пак почвам да се дразня

Гледай каква хубава кухня си имаме,а не можем да я продаваме пфффф.
-
- сериозен играч
- Мнения: 1580
- Регистриран на: Вто Май 24, 2011 5:04 pm
- Местоположение: Бургас
Re: Вкусотии в чинии
Като гледам тези мръвки дето ги готвите и ако ги хапвате,скоро няма да ви хване кантара!!! 
А пък бяхте на диета
доколкото разбрах за след празниците 

А пък бяхте на диета


- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
Днес по-традиция е ден за суши
Две години вече от както съм във Швеция,и съм се побъркал на тема суши.
Незнам как съм живял без суши преди
Обядвахме в кръга за хранене на един търговски център.
Има кухня от къде ли не,но бугарско няма
Гръцко,азиатско,индийско,италианско и кебапи разни.


Тако бар.Също много ме радва.

Прехвалените пици "Hut",какъв игнор съм им дал не е истина.

Това ми е любимото суши,едно от най-доброто в цяла Швеция.

Поръчах си едно голямо суши.

Но преди да се заема с него лашнах две купички от любимата ми супа.
Прилича малко на нещо пресечено и не много апетитно.....но как си я сърбам с удоволствие.
И понеже тенджерката с нея си е на самообслужване се редя по-два пъти

И понеже съществува възможност да остана леко гладен,си поръчах и един Пат тай за баланс,за всеки случаи.

Та тъй,добре хапнах,сега съм се изпънал на софата и си наблюдавам как спокойно си трупа снежец и ми е едно густо....пък мързеливо да не ви говоря.

Две години вече от както съм във Швеция,и съм се побъркал на тема суши.
Незнам как съм живял без суши преди

Обядвахме в кръга за хранене на един търговски център.
Има кухня от къде ли не,но бугарско няма

Гръцко,азиатско,индийско,италианско и кебапи разни.


Тако бар.Също много ме радва.

Прехвалените пици "Hut",какъв игнор съм им дал не е истина.

Това ми е любимото суши,едно от най-доброто в цяла Швеция.

Поръчах си едно голямо суши.

Но преди да се заема с него лашнах две купички от любимата ми супа.
Прилича малко на нещо пресечено и не много апетитно.....но как си я сърбам с удоволствие.
И понеже тенджерката с нея си е на самообслужване се редя по-два пъти


И понеже съществува възможност да остана леко гладен,си поръчах и един Пат тай за баланс,за всеки случаи.

Та тъй,добре хапнах,сега съм се изпънал на софата и си наблюдавам как спокойно си трупа снежец и ми е едно густо....пък мързеливо да не ви говоря.