Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Re: Инфо за р. Струма!
Цека пробвали нашето любимо място при камъка. Има ли някакъв резултат и дали си заслужава да се ходи до там. Аз напипах едно ято скобарчета на пресевната преди Невестино около 500г. и за 3часа в събота извадих 7 и 15-на мрени. На следващия ден брат ми ходи там но само 2 и 5 мренки.
- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Сега се прибрах, бях на същото място. Има добри скобари, най често излизат литровки, но излизат и по кило и двеста - кило и триста. По-късно може да кача и някоя снимка. Сега не мога, защото падна батерията на фотото и няма как да ги прехвърля на компа. Течение почти няма, много е слабо и като задуха срещу течението слаб ветрец, плувката тръгва срещу течението.
Пълно е с кленчета по един пръст, че и по дребни и прецакват риболова. Пръскачи почти няма, те са 100-тина метра по-нагоре. Мястото се е променило доста, вече е по дълбоко и камъка не се показва над повърхността, независимо от ниското ниво на реката. Заклещили са се доста клони в камъка. Зад него и към отсрещния бряг дъното е като сечище. Имаше и доста клони над водата, но един хубав скобар се заби в тях и скъса та се наложи да взема превантивни мерки.
Влязох с плуване, щото не достигам дъното и орязах с едно трионче каквото можах. Останаха доста клони, но са на голяма дълбочина и не можах да ги достигна. Зад камъка дълбочината е десетина сантима над мен, надолу става по-дълбоко. Брега беше обраснал доста и едвам се добрах до него. Явно не дава много риба на това място и затова не ходят колегите там. Ако решиш може да се пробваш, но не тръгвай с „ голямата кошница“, да не се разочароваш. Няма нищо общо с миналите години.
Над пресевната ходих два пъти с племенника. Първия не можахме да ловим там, не си бехме направили резервация.
Но след няколко дни , явно предходните риболова е бил тегав, си бяхме сами. Хванахме по десетина скобарчета, калибар 400 -500 гр, но няма тръпка. Малкия си ги вадеше понякога, без да ползва кепа.

А тези са от последния излет над Бобошево.Тази година излизат по малко, но поне са прилични.

Над пресевната ходих два пъти с племенника. Първия не можахме да ловим там, не си бехме направили резервация.

А тези са от последния излет над Бобошево.Тази година излизат по малко, но поне са прилични.

Днес на Струма при Благоевград хванах 15 скобара, но на фидер. Реката е все същата но водата е по-студена.
скобара е риба проклета

- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Колега, ако имаш възможност, качи някоя снимка, да видя какъв размер излизат. Пък може и да намина някой ден.
Над Невестино реката е много малка.

Риба има много, но се придържа в плитчините и е трудна за риболов.

Най често, тук излизат такъв размер:

По-едрички има под Невестино, но са редки:

Над Невестино реката е много малка.

Риба има много, но се придържа в плитчините и е трудна за риболов.

Най често, тук излизат такъв размер:

По-едрички има под Невестино, но са редки:

около кило бяха всичките но имаше и големи е не над 2 но ................. абе ела и ще видиш вира/бързея е пълен със скобар и никой не го лови
захранка - никаква, само хляб на трохи.
захранка - никаква, само хляб на трохи.
скобара е риба проклета

колеги, как е риболова на река Струма край Сандански..всяка информация ще ми е от полза, за което благодаря предварително. Весели празници на всички и наслука!
-
- новобранец
Някой да има инфо за струма до Пастух?
Приятелите са розите на живота : откъсвай ги внимателно и се пази от бодлите.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
А на моста на Мурсалево някои ходил ли е да каже как е там?
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Днес отново на същото място при Бело поле излизаха доста добри скобари не ги снимах но бяха над 1,5кг. На мястото на което ловя нямаше никой докато не мина една кола с колеги и видя как вадя един скобар. Не ме разбирайте погрешно не ми пречи никой стига и на мен да не ми се пречи но някои хора нямат мярка. Както и да е спирам с ходенето за риба събота и неделя, тогава дали с риба или без риба просто за мен не си заслужава да търпя простотии. Закачих десетина скобара, но извадих 5-6 /които си плуват свободно/ защото ми се скъсаха нервите.
Та ето го и мястото, ако някой иска да си напълни фризера нека го посети. Просто искам да се напълни с хора да скубят скобари, викат, хвърлят камъни, парашути, мрежи, бомби, да пуснат Цеца на касетофона във някоя жигула, да ми викат и от долу и отгоре „тука нали няма да ти преча" абе да стане панаир, да заприлича на всичко мило и родно. Рибите са най активни, учудващо за мен, точно на обяд и този път като по часовник в 11.30 се почна, но както разбирате и свърши бързо. Иначе кълве два три часа доста активно и после или издребняват или се прореждат.И вира и бързея над него е пълен със скобар кълве и на леко и на фидер. Размерите на рибите варират, но преобладават тези над килограм.
Та ето го и мястото, ако някой иска да си напълни фризера нека го посети. Просто искам да се напълни с хора да скубят скобари, викат, хвърлят камъни, парашути, мрежи, бомби, да пуснат Цеца на касетофона във някоя жигула, да ми викат и от долу и отгоре „тука нали няма да ти преча" абе да стане панаир, да заприлича на всичко мило и родно. Рибите са най активни, учудващо за мен, точно на обяд и този път като по часовник в 11.30 се почна, но както разбирате и свърши бързо. Иначе кълве два три часа доста активно и после или издребняват или се прореждат.И вира и бързея над него е пълен със скобар кълве и на леко и на фидер. Размерите на рибите варират, но преобладават тези над килограм.
- Прикачени файлове
-
- 2.jpg (47.47 KiB) Преглеждано 1551 пъти
-
- 1.jpg (32.09 KiB) Преглеждано 1551 пъти
скобара е риба проклета

Реката още от гръцката граница е "безрибно" малка...........,при това маловодие ако продължаваме да ловим,просто не виждам догодина/да не говорим след това /какво ще се лови....
От Керкини не очаквайте да се получи някаква миграция на риба към НАС...........,ако до този момент не сте забелязали ,че това е съдбата на тази наши река ,ако така се продължава
п.п.По Тошово време имаше забрана в такъв момент на маловодие..............Моля ви оставете малко риба на "колегите"да половят риба след някой и друг месец на тройчица......

п.п.По Тошово време имаше забрана в такъв момент на маловодие..............Моля ви оставете малко риба на "колегите"да половят риба след някой и друг месец на тройчица......

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- научил се да хвърля
Някой да е ходил на реката в пернишко? Да даде някво инфо 

ето и от днес още толкова изтървах, но нищо
- Прикачени файлове
-
- 3.jpg (85.03 KiB) Преглеждано 1424 пъти
скобара е риба проклета

- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Някой има ли по пресна информация, щото май нещата са се променили от 29.09. Браво на pojara28, а къде ги хвана тези хубавци ако не си пазиш мястото в дълбока тайна. 

1 Мястото че не е тайна не е, горе даже го бях снимал.
2 Нещата наистина са се променили водата е още по-студена. Пасажа който лових до скоро или не е на същото място или не се храни така активно. Вчера закачих само два скобара отново прилични на единия скъса а др. се откачи. Не знам, когато ги вадих бяха като парцали, а и кълванетата са плахи. Една от причините, сигурно е, че заради ниската вода "Благоевградските корморани" са вече много.
Тези не би ги спряла никаква забрана заради маловодието.
2 Нещата наистина са се променили водата е още по-студена. Пасажа който лових до скоро или не е на същото място или не се храни така активно. Вчера закачих само два скобара отново прилични на единия скъса а др. се откачи. Не знам, когато ги вадих бяха като парцали, а и кълванетата са плахи. Една от причините, сигурно е, че заради ниската вода "Благоевградските корморани" са вече много.
Тези не би ги спряла никаква забрана заради маловодието.
скобара е риба проклета

аз в четвъртък бях там.Реката е много паднала течение почти никакво скобари никакви - нито играеха нито някои закачи скобар.Играеха много морунажи излезнаха 5-6 и 10-тина кленчета и толкова мрени