Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Жребчево
Модератор: sapuna
Re: Жребчево
В петък вечер отседнахме на Дарданелите(откъм Бургаския път). До 9 сутринта една хубава платика, 2 по 700-800 грама и 2 каракуди по 400-500. Това сутринта около 5. По останалата видима част на брега не личеше някои от колегите да са я заскубали.
После се замъкнахме на Римския мост. Там системата "Който рани шъ фани" работеше доста добре на каракудки.
Като обобщение - пийнахме, хапнахме, ама си останайме с ей-тия две работи.
После се замъкнахме на Римския мост. Там системата "Който рани шъ фани" работеше доста добре на каракудки.
Като обобщение - пийнахме, хапнахме, ама си останайме с ей-тия две работи.
Здравейте,
в неделя /19.06./ ми беше отказано преминаването през стената на язовира и достъп до района на т.нар. "Динамовски бунгала". Същото се случи и с друг колега от Нова Загора. От охраната беше обяснено, че в петък имало събрание и е взето решение да не се допускат рибари от тази страна на язовира, както и че "...работата е заради софиянеца с новите къщи"
Някой има ли представа за какво всъщност става въпрос, както и доколко правомерно е ограничаването на достъпа с цел любителски риболов до огромни територии от язовира.
Поздрав
в неделя /19.06./ ми беше отказано преминаването през стената на язовира и достъп до района на т.нар. "Динамовски бунгала". Същото се случи и с друг колега от Нова Загора. От охраната беше обяснено, че в петък имало събрание и е взето решение да не се допускат рибари от тази страна на язовира, както и че "...работата е заради софиянеца с новите къщи"
Някой има ли представа за какво всъщност става въпрос, както и доколко правомерно е ограничаването на достъпа с цел любителски риболов до огромни територии от язовира.
Поздрав
Събота и неделя бяхме зад новите садки.Преградили са ръкава с въже вързано за скала на другия бряг.Риба имаше доволно от всички видове без платика.На дълбочина около 2до3 метра има пояс от здрави водорасли които направиха мн. труден риболова на дъно.Всяка голяма риба от брега се заплита.Всяко вадене на тъкъм с туфи водорасли.Щуките мързеливи и скрити из тревите , не гонят..Ако спадне още метър и половина риболова може и да е уволствие,което ще се случи скоро защото нивото силно спада.
- krezo_bg
- вече хвърля и на тежко
В неделя с подобаващо преготовление и съответно голям мерак за излет на Жребеца,рано сутринта(04 час.)изфърчахме посока старата ракетна.Разпънахме фидери,дирекни и зачакаме след сравнително добро захранване с царевици сладки и косервирани,жита грухани и не грухани,бели и шарени червеи и както се казва чакане му е майката-ама нъцки дори и маломерна нямаше.Чакахме до 12часа и решихме да сменяме позицията ама къде къде че чак горе на буклуците но не намерихме място поразгледахме кой какво и с какво ама и там работата като че ли беше тегава щото говорих там с едни колеги дошли предната вечер и разпънали род подове на около100тина метра навътре с подобаващо захранване с лодка на шамандура но и двата дена нямаха и един удар.Някъде се беше покрила рибката.Иначе доста лодки покрай и преди дарданелите.И си викаме с колегата че работата май вече ще е на връщане и пътьом се отбихме на Косьовия ръкав.Имаше еднин колега до високото напрежение с доста натежал живарник но с дребна рибка и накрая си я пусна всичката обратно. Изкллючвам дребните червенопери но като цяло завъртяхме едно неделно капо.
Дали заради времето което се промени или пълнолунието(май все нещо ни пречи) ,не знам.
Дали заради времето което се промени или пълнолунието(май все нещо ни пречи) ,не знам.
Здравейте!!! Нов съм във форума но ми е доста интересно да се запозная с различни хора . Искам да попитам за предложения къде може да се иде за 3-4 дни на язовира като идеята ми е да хващам на дънна и на плувки! Ако някой е бил там скоро да сподели мнение !!!
Благодаря предварително!
п.с. Имам намерение да ходя около старата църква !!!
Благодаря предварително!
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Добре дошъл първо !ico_bico написа:Здравейте!!! Нов съм във форума но ми е доста интересно да се запозная с различни хора . Искам да попитам за предложения къде може да се иде за 3-4 дни на язовира като идеята ми е да хващам на дънна и на плувки! Ако някой е бил там скоро да сподели мнение !!!
Благодаря предварително!
Второ в момента по язовира нещата са сложни,никой не може да ти даде сигурна информация,а и ако познаваш Жребеца,трябва да знаеш,че ден с ден не си прилича.А относно Църквата,там мисля,че ще трябва да залагаш само на дъно,не мисля,че при това ниво на водата,ще намериш удобно място за плувка!Късмет все пак ,където и да решиш да отидеш !
MILF - Man, I love fishing !
- StoychevV
- разбира нещата
Вчера бяхме на язовира,първоначално лових на щека на 13 метра дълбочината бе 3-3.50м.Ловиха се дребни платички и червеноперки гол за гол.След обилно захранване вечерта на дистанция около 25ти метър хванах си дълбочина от 5 метра изкарах мача сутринта вкарах няколко топки храна и от 6часа до 9 часа г/у имах слука,платички,морунажи,каракуди и перки+едно бонус шаранче

През нощта язовира спадна с около 4-5см вертикално,мястото където бяхме боровата горичка м/у точка 17 и точка 21 на снимката която прилагам http://gofishing-5.hit.bg/Jrebchevo.jpg

През нощта язовира спадна с около 4-5см вертикално,мястото където бяхме боровата горичка м/у точка 17 и точка 21 на снимката която прилагам http://gofishing-5.hit.bg/Jrebchevo.jpg
- dan10
- фен клуб-скобар
Колеги трябва ми спешно някакво инфо за района на паничерево и по точно около т.н. Цигански ръкав!!! до утре към 10 ми е нужна след това заминавам !! Благодаря предварително 

А колеги някой има ли инфо дали излиза нещо на червената пръст от рода на амур или шаран.Благодаря предварително.
- jean11
- вече хвърля и на тежко
След откриването за четвърти път съм на Косьовия ръкав.Щом ходя,значи все доволно:едри караконджули,перки също някой от тях доста прилични,шаранче 1,200кг.Ама днес голям ядец.Явно и времето и спадането на язовира имат вина.За цял ден 10 перки.Храних,поих...не и не.
Дърпай и не му отпускай!
те тасм с тия нови садк идето ги направиха ме съмнява че няма да е както преди риболова
За Косьовия ръкав, в самия ръкав ли става работата, или в горичката? (Ако не се бъркам, от страната на Паничерево имаше горичка. Иначе снимката на самия ръкав ми е на десктопа)
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Такива и по едри днес на Косьовия и покрай Мантинелата:

Доволно,но за кратко - просто трябва да нацелиш пасажа!

Доволно,но за кратко - просто трябва да нацелиш пасажа!
-
- ще става разбирач
браво бе супер костур