Овчарица топлото-студеното,всичко за водоема

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Овчарица топлото-студеното,всичко за водоема

Мнение от drebens »

Веднага ти отговарям.
Около Перник и София на всички водоем се плаща по 7-8-10лв на пръчка,а ловиш настинки само.Теца е магия която и аз открих чрез форума,на мен излета ми излиза доста повече от на теб,но не това е най важното,важна е тръпката,в никой друг водоем няма такива амури и шарани в Бг,аз толстолопи избягвам,въпреки че брат ми хвана миналата година един около 50 кг.А на моста не ходя,никога не съм опитвал.А за хората е нормално,всеки има място под слънцето,и на всеки му се ходи,друго е че си слагат въдиците на по голямо разстояние.
За Богров,да,добре е,но там ти се лови 5-6 часа,но риболова е толкова масов че писва,можеш да ги ловиш и на 0,20 и на 0,40 но писва.
Todorin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Todorin »

Хайде и аз да се включа за Овчарица. Напълно подкрепям колегите с негативно мнение за язовира. В събота след 10 часов риболов там трима души имаме една случайна бяла риба и окло 2кг уклей. Хората си разпънали мрежите около садките и сменят нивото на водата дръстично през няколко часа, което според мен играя също огромна роля на риболова. Около разрешения бряг коловози по пътя до кръста дълбоки и кал до уши, а няма да ви кажа за какви колечества боклуци по брега и за каква смрад става въпрос. Казвам ви колеги тия хора си правят сериозно майтап с изтрадалия български риболовец. Да не се заричам много ама от тук нататък трябва с въже да ме вържат че да отида да риболовствам на тоя водоем. За мен той минава в графа ПЕЧАЛБАРСКИ. Това си е мое мнение. :roll:
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

S.Koychev написа:Те нека си пускат мрежи :D
Ако не беше този с лодката и мрежите щеше да си видиш спиралата ама в шестък :mrgreen: :twisted: Та колеги в петък по целият мост от 4часа сутринта до 19часа имаше извадени само няколко маломерни каракудки. В 13часа събраха с лодката около 1000м. мрежи като целият район около садките и пожарната беше затворен, също така и маше мрежи на около 100м от каналите. В тях нямаше почти никаква риба. В 17часа започна ново разпъване като този път мрежите бяха опънати от и около садките до хангара.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
skitalec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skitalec »

Кофти работа е това. Мислех с приятели да плануваме излет в края на март месец, но като гледам как се движат нещата, май ще го отложим. Все пак 350 км. си е доста път за да завърти човек валат и то на водоем, който е пословичен с рибното си богатство. Жалко ще бъде ако тендецията се запази.
mitaka_dimitrov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mitaka_dimitrov »

:ANAL: колега той добре, че си я поиска иначе...А за каракудите е точно така, но кълвяха до обяд, след това само уклей. Общо взето пълен смях откъм риболов. Мрежите си казаха думата.
tinkovetc
новобранец
новобранец

Мнение от tinkovetc »

здравиете колеги следя тимата с голям интерес и ще ви кажа и моето мниние.
От година на година на ТЕЦа става по-зле и зле .Все по често чета мнения от рода на стената
човек до човек и.... нищо .Или от 50 човека 1-2 толупа и това е
мрежите ако има как ще ги напускат върху въдиците не им стига студеното ами и на топлото.
10лв не са много но и каво получаваш на стената гъчканак и нерви докато намериш място а отсреща кал до колене и мръсотия .За маломерната риба ги приветствам ама това 3кг ... хем 10лв хем 3кг по другите платени водоеми за 10лв поне това го няма(поне тези на които съм ходил) .И нещо друго ми прави впечатление по голяма част от трофеините риби са хванати на места на който не всеки може да ходи само с връзки.И като ги гледа някой който не знае и си вика отивам и ги почвам да ама не .И все пак успех всеки който е решилда си пробва късмета на ТЕЦа
Асен
новобранец
новобранец

Мнение от Асен »

Що се отнася за боклуците около водоема - то тях май ние си ги правим!!!!! На моста хората са поставили доста кошчета, нали? И пак има боклуци-в буквалния смисъл на думата!!! На никого няма да коства кой знае какво усилие да си събере отпадъците след себе си и да ги изхвърли след 1-2-5-10 км. по пътя в някои от контейнерите за смет. Да ама не! По лесно е да се изакаме. " Нали съм дал 10лв". Да ме извиняват колегите, ама ако всеки си събере боклука след себе си няма да има воня!!!! И не само за този водоем.
uzov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от uzov »

Наистина нещата на този водоем стават все по-трагични особено последните две години. Имам доста излети там, както много риби така и много капота, но определено повече нямам намерение да стъпя там. На моста съм ходил само веднъж и със сигурност това ми беше най-омразния риболовен излет - това там не е риболов, а публично извращение с човешката личност. За първи скендер мога да кажа, че е същата трагедия - ако извадиш късмет може и да не разпънат мрежи пред теб или в непосредствена близост. Единствено остава риболова по ръкава, но тази мизерия, на която се излагаш, за да чакаш някой трофей би отвратила всеки :evil: :evil: :evil:

На колегите, които все още имат желанието да преследват трофея на живота си на това омрежено сметище пожелавам успех. Аз лично ще го търся другаде :D
Всеки се ражда човек , но не всеки остава такъв до края!!!
didopoli
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от didopoli »

Колеги,вярно за боклуците ние си ги правим и повечето неща са верни,но задавате ли си въпроса колко риба се е изнесла нелегално оттам.През лятото по ръкава как се крият рибите в сазлъка....колко хора правят курсове да изпразнят "живарниците".Всичко е навързано там,хората които изнасят риба се знаят с охраната и т.н.Лично съм виждал такива хора и охраната минават и все едно че не виждат.Вярно малко ги поизпъдиха някои,но раради един-двама си изпатиха много и невинни хора.Ама така е и там ги има "чорбаждиите".....!Успехи на всички
Изображение
Където качеството е от значение!
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

Лошото е , че неможем да знаем на 100% имат или нямат право да пускат мрежи в топлото. Ако нямат, сме си в правото като ги видим да се обадим на ИАРА(или 112) та да видим тогава сеира :twisted:
Изображение
Незнанието не е извинение.
Аватар
k_kuk
новобранец
новобранец

Мнение от k_kuk »

СЪГЛАСЕН... :smt023 :smt023 :smt023
Аватар
M54
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от M54 »

Колеги съгласен съм с всичко изписано за там до сега,но тези трофей които ги има там не ми излизат от главата
А ЗА ВСИЧКАТА ТАЯ МИЗЕРИЯ САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ :twisted:
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Някой ноясно ли е с какъв статут е водоема и какви са тези с мрежите/ договор за аренда, право за извършване на стопанска дейност или.../? Защо от ИАРА казват, че на топлото незаконно се събира такса и би трябвало там да се лови само с билет?
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

ivelin_1976 написа:Някой ноясно ли е с какъв статут е водоема и какви са тези с мрежите/ договор за аренда, право за извършване на стопанска дейност или.../? Защо от ИАРА казват, че на топлото незаконно се събира такса и би трябвало там да се лови само с билет?

http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135606420
обекта е за аква култури-демек за промишлен рибилов :evil:
qkomie
новобранец
новобранец

Мнение от qkomie »

Имат право да пускат мрежи както на студеното така и на топлото :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”