Какво кълве на яз.Сопот?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Какво кълве на яз.Сопот?

Мнение от ivan_tsochev »

Страхотен риболов стана днес. Сутринта в 5.00 ч . цъфнахме на залива на немеца, но- греда. 5-6 коли, каравана, палатки, даже имаше скована маса и пейки под орехчето и бяха окупирали целия залив с въдици. Газ обратно нагоре и на пирамидата. Там риболова започна добре с няколко бабушки и таранки, но в7.30-8.00 спря да кълве и само инцидентни костурчета и таранчици се обаждаха. Тази работа не ми се понрави особено, след като обядвахме се преместих на малкия канал и там си направих кефа. Мой личен рекорд - 11 платики в размера 25-35 см, доста фитки, една се откачи преди да успея да я изтегля. Тя беше най-голямата по законите на Мърфи. Нямах и кепче и ставаше шоу при ваденето. Всичките платики дое дна съм ги хванал на топче хляб, подадено на самото дъно. Малко ме озадачи това да къл;ве на хляб, но все ми е тая, важното е, че кълвеше. Докато се анвъртаха тези едрите платики всичката останала риба (каракуди, костури, бабушки) изчезна. Отдавам го на факта, че едрите платики гонят останалия дребосък. Снимки няма този път, че батериите на апарата не бяха заредени за жалост.
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

:D Важното е че си хванал. :D
Риба къща няма.
stankojoan
новобранец
новобранец

Мнение от stankojoan »

:supz:
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Давам прясна информация.Вчера се прибрах от нощувка на сопот.Лагера ми беше точно под тъй наречената "Пирамида" :lol: .В 3 следобед бяхме вече на линия и всичката цигания беше разпъната.Към 6 влязох с лодката да хвана някое рибенце за хапване че глад голям.Влязох след върбите по навътре,2 часа нищо,и се усещаше че май ще се хапва само сиренце и доматки :lol: .Малко преди да се прибера в лагера реших да пробвам за 30 мин във върбите.Та спасих капото с 3 малки платички.Вечерта голям студ и влага ,а ИАРА правеше нощна проверка на язовира.Сутринта в 5 втори дубал,този път с лодката до върбите връзване.Изсипах цяла кофа 10 кг жито.Събрах сигурно дребосъка на целия залив,малки платички на всяко вхърляне/на бял червей.Доста поумръзва хвърляш дърпаш,пускаш.По късно смених на царевица.Нямах пипане до към 11.Явно трябваше да ги понапече малко.Хващаха се предимно платики по 600 гр до 1 кг.Оточнявам стръв само царевица.Имам и 1 закачен шаран към 3 кг и един амур предполагам ,който така и не можах да изкарам.Още при засичането дирекно разви 25 м и се хакна в храсталака :D .Дори не направих опит да го спра не виждах смисъл.Най - големия гаф , който можеше да се случи на връщане с лодката живарника се разпори на някаква драка и всичката риба която си бях заделил плува във вода обратно,не ме е яд за рибата ,колкото за живарника :( .Равносметка добър излет.Много студ вечер , много жега през деня + добър риболов.Снимки няма ,защото нямаше какво да снимам :D .Ами поздрави от мен и наслука до другата седмица :axe:
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

Менка, пробвал ли си платиките на кус-кус. Аз миналия уикенд ги лових само на хляб. Но един приятел ме светна за кус-кус. На царевица не съм ги мъчил. Живот и здраве през уикенда пак съм там.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

ivan_tsochev написа:Менка, пробвал ли си платиките на кус-кус. Аз миналия уикенд ги лових само на хляб. Но един приятел ме светна за кус-кус. На царевица не съм ги мъчил. Живот и здраве през уикенда пак съм там.
Ами носех само бял червей,жито и царевица.Платиките бяха с уникални размери,сигорно защото се хващаха на царевица.Малко на брой но пък размера оправдаваше.Мисля че не много умесно кус-кус-а .Малките платички ще кълват на нея.Ще издам още една информация.Говорих с човека който държи напояващите системи в района и каза че до 3 дена ще пуснат язовира за източване.И горе драстично ще спадне нивото и рибата ще се дръпне към вилата на немеца,но за момента все още е горе :wink:
ulian-dimitrov
новобранец
новобранец

Мнение от ulian-dimitrov »

И от мен малко информация.Днес на яз.Сопот капо.До обяд откъм Голяма Желязна под вилата с голямата ограда колегата хвана една хубава каракуда и няколко декоративни платики.После отидохме да се разходим нагоре към барата но и там мъка тук там по някоя дребна рибка.
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

Това, че ще започват да го точат не е мн добра новина. Льбимите ми места около пирамидата ще останат без вода, но какво да се прави. На залива на немеца е перфектно място, но почти никога свободно.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Ще бъда кратък и ясен.Просто не можах да се сдържа и отидох за 3 часа днес.Резултата е 2 шарана от който единия много приличен вие преценете сами килограмите.Няма да спомена мястото ,защото смятам да мога да застана там и утре и други ден като ходя.Ето го красавеца от днес
Изображение
Шарана се групирал там и се надявам да не мърда поне 2-3 седмици.Язовира вече е пуснат за източване :wink:
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Евала Менка, страхотна риба, браво!

п.с. Много ти е арна лодката :)
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

topsoft написа:... Много ти е арна лодката :)
И майстора, а и рибата, също :D !
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

topsoft написа:Евала Менка, страхотна риба, браво!

п.с. Много ти е арна лодката :)

Недей се бъзика,де да беше моя.Там на гребната база от тези модели са спрени 2-3 такива :D Аз съм с гумена лодка не :wink:
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

Менка много ли е спаднал от понеделник, когато беше ходил последния път, или още не се усеща източването. Аз в събота мисля да отивам за платики пак.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

ivan_tsochev написа:Менка много ли е спаднал от понеделник, когато беше ходил последния път, или още не се усеща източването. Аз в събота мисля да отивам за платики пак.
Все още не се усеща източването.20 см спадане "по тревите" като гледах вчера сутринта :wink:
Ivoriba
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ivoriba »

Голям красавец следващите излети по големи.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”