КЕФАЛОВИ - 2011 г.

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
lefera1
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: КЕФАЛОВИ - 2011 г.

Мнение от lefera1 »

Гебеджанците правят луканка от гурливки. :lol: :lol: :lol:
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Това от мен - вчера на Страшимирово . А на тези ,които се опитват да иронизират риболова на тази борбена и доста трудна за ловене риба , ще им кажа да го духат :D

http://youtu.be/4HQk08dTfyM

А това се случи миналата неделя

http://youtu.be/rgL2Hno1nKU
ATANAS GANCHEV
новобранец
новобранец

Мнение от ATANAS GANCHEV »

Вчера се разходихме до Страшимирово да видим тия страшни места, врящи от риба и евентуално да ги бележим на рибарската "карта" за бъдещи излети, но това, което видяхме за краткото време, през което бяхме там не беше по-различно от аспаруховските канални риболовци - много дедовци с геги и дребни рибета (не толкова много). Може би сме улучили сбирката на пенсионерския клуб, не останахме дълго, че половинката имаше рожден ден и по случая направихме пътешествие из района (че тя нали каръкова - все не улучва хубаво време :lol: )
Само да отбележа - голееема кочина :evil: Сега разбирам хората, които си имат "тайни" местенца и не ги споделят - разбере ли се, че някъде има риба след два дни не може да се види трева или пръст има под боклуците :cry: Абе хора, нали пак ще отидете там - на масата у вас с...те ли?
Номера е не да попаднеш в Рая, а да те изгонят от Ада. Раят е миг, почувстваш ли го, той живее завинаги в теб.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

ribarshe написа:. А на тези ,които се опитват да иронизират риболова на тази борбена и доста трудна за ловене риба , ще им кажа да го духат :D ]
не иронизирам уникалния риболов а да се подиграя с това че никой не пише (до преди коментара ми) и каква стана пак
трябва май да се чете таз тема http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=162&t=38865

щото риба се взема там от преди 10 дена,не съм ходил да вида мястото но си представям как изглежда може би както изглежда вълнолома след като избие и там тази риба след рибарите става КОЧИНА (ribarche много добре се познаваме и знам че това с боклука не се отнася за теб,както и за много други от тук,винаги съм казвал че ПАМПЕРСИТЕ(пенсионерите) цапат много повече )
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Митак, там за мръсотията не са виновни пенсионерите - те са местни и ловят по тия места от много години . Виновни са еднодневните рибари , които чули ,че дава риба , като дойдат нищо не хващат , ядосват се ,теглят една майна ,хвърлят си боклуците и повече не идват.
zazec
новобранец
новобранец

Мнение от zazec »

това е от днес на константиново вярно не е много едра но я има
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

колега, zazec, тази риба е маломерна и трябва да се пъска ама мямам думи. такива като тебе трябва да ги глобябат.
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Напълнил легена с дребосък , вижте го голям рибар е .В Португалия за това се лежи в затвора /работил съм там /
zazec
новобранец
новобранец

Мнение от zazec »

голеги такава риба прибират всички които са там такаче няма какво да ме съдите,но съм съгласен с вас
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Днес на КРЗ-то капо. Плаващи, потъващи, плувки, дънни. Из между 30-ината колеги имаше 1-2 общо извадени маломерки.
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

А дали е маломерна дейдтвително!? Има ли посочен минимално допустим размер за улов на морските кефалови? Лично мен количеството ме смущава малко ама..... поне не са затралвани рибите.
Аватар
kkiryazov
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от kkiryazov »

Ето минималните размери
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=148&t=16927
номера 50, 51, 52 и 53. Рибите на снимката със сигурност не ги покриват. А това, че взимал понеже всички прибирали - жалка история. Гладни години.
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Минимални размери - илария 22см,платерина 25см , кефал 30см / има тема за това /

Няма лошо да се хващат, но после дребаците да се пущат
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

ribarshe написа: Няма лошо да се хващат, но после дребаците да се пущат
то ако ги питаш,сигурно ще кажат и че е много вкусна

(който ме познава знае че такава риба не докосвам без значение какъв калибър е)но се дразня от това че само тогава избиват мераците на много от УЖ рибарите,през другото време не знаят къде е морето,и повечето не го правят заради удоволствието (като ribarche) а го правят заради МЕСОТО
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

За много праведните (не приемайте поста ми като оправдание за 10-на сантиметровите иларийки ), дето показват чернокопи по мивки и легени, прочетоха ли колко е минималния размер в тоз цитиран документ. Ако ще се придържаме към стандарта, по-вечето от уловената илария/платерина ще се наложи да я върнем, а за чернокопа-всичкия. Огледайте се на пазара и ми намерете чернокоп над 28 см. :D
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”