Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Може би за Гърция ще ти трябва,
Това на 75 мм.
Те са много видове риби,
Където ще ги харесат тия
Октоподи.
Лефер,Дорадо и Паламуда със сигурност.
Това на 75 мм.
Те са много видове риби,
Където ще ги харесат тия
Октоподи.
Лефер,Дорадо и Паламуда със сигурност.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Риболовци.
- Ribar
- ще става разбирач

не мога да се сдържа да не ви се похваля, извинявам се предварително, но това е май-красивото чепаре, което съм правил:
Seaguar ф.к. 0.185 бидеми, 0.20 м.ф. (някво си) майка.
Само от ролки на Сиа Фишинг, без допълнителни екстри. "Главичките" са конец за шиене зелен и розово-оранжев.
Бидемите са с точки, направени от запалка от двата края, като този към куката е хванат с конците, в другия край стандартно връзване към майката. Конецът е вързан и след това залепен с епоксидно лепило.
Всичко е "майсторено" на менгеме за мухи. Отне ми 2ч и 30 минути
))), ама аз така или иначе ги правя за по толкова и по стандартния начин.
Това е, още веднъж се извинявам, доста съм нескопосан в правенето на чепарета, та това ми се получи (по моите скромни критерии), затова ви занимавам с него.
Отворен съм към всякаква критика, ще ми бъде от полза със сигурност.
Само от ролки на Сиа Фишинг, без допълнителни екстри. "Главичките" са конец за шиене зелен и розово-оранжев.
Бидемите са с точки, направени от запалка от двата края, като този към куката е хванат с конците, в другия край стандартно връзване към майката. Конецът е вързан и след това залепен с епоксидно лепило.
Всичко е "майсторено" на менгеме за мухи. Отне ми 2ч и 30 минути
Това е, още веднъж се извинявам, доста съм нескопосан в правенето на чепарета, та това ми се получи (по моите скромни критерии), затова ви занимавам с него.
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
Щом се стараеш ще се получат нещата, а и изгледа не по-лошо от на някои Майстори вързали около 100 кила чепарета вече . Със сигурност ще работят, но ако искаш по-силен ефект може да се добави туй-онуй.Този начин с конеца според мен е доста бавен, но кой-както му е удобно.Ти си мераклия и дано не се зарибиш като мен , че няма лекRibar написа:не мога да се сдържа да не ви се похваля, извинявам се предварително, но това е май-красивото чепаре, което съм правил:
Всичко е "майсторено" на менгеме за мухи. Отне ми 2ч и 30 минути))), ама аз така или иначе ги правя за по толкова и по стандартния начин.
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
- Ribar
- ще става разбирач

благодаря за поощрението
Предполагам, че има безброй варианти за "туй-онуй", някакви конкретни неща ако можете да ми издадете, ще съм безкрайно благодарен, щото в 400 страници с мнения ще ми е доста трудно да намеря..не е задължително, разбира се
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
Ще ти пиша във фейсбук(мисля , че се сещам кой си тамRibar написа:благодаря за поощрениетоПредполагам, че има безброй варианти за "туй-онуй", някакви конкретни неща ако можете да ми издадете, ще съм безкрайно благодарен, щото в 400 страници с мнения ще ми е доста трудно да намеря..не е задължително, разбира се
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Ribar написа:благодаря за поощрениетоПредполагам, че има безброй варианти за "туй-онуй", някакви конкретни неща ако можете да ми издадете, ще съм безкрайно благодарен, щото в 400 страници с мнения ще ми е доста трудно да намеря..не е задължително, разбира се
Колега, ако се върнеш страници назад(може би 20-30стр.), ще откриеш много и различни комбинации! Там е описано какво и как се слага! Адмирации за старанието!
Последно промяна от tugman на Чет Сеп 26, 2019 11:43 am, променено общо 1 път.
lusienn написа:Леферите са различен размер
В Гърция,не става с едно да
Пипнеш и 250 гр лефер и 5 кг.
Ю зури бачкат,на нашия лефер
45 мм.
Ти да видиш, и от Гръцки лефери ли взе да разбираш???
п.п. Кажи де са тез 5килограмовите риби, пък аз знам с ко да ги ловя. Заеби тез ГУМИ да оцелеят
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Нещо за любителите на зарган на изкуствена примамка:
Пилкер :7/10/12г.
Чепаре от три куки: бидем 45мм., разстояние между куките 300мм.
dobria1 написа:lusienn написа:Леферите са различен размер
В Гърция,не става с едно да
Пипнеш и 250 гр лефер и 5 кг.
Ю зури бачкат,на нашия лефер
45 мм.
Ти да видиш, и от Гръцки лефери ли взе да разбираш???
п.п. Кажи де са тез 5килограмовите риби, пък аз знам с ко да ги ловя. Заеби тез ГУМИ да оцелеят
Не им разбирам на 5 кг лефери,
Но за по малките вързах хе хе.
В Гърция не ловя риба,
Но връзвам поръчки.
Риболовци.
На какво хващаш зарганите - на пилкера или на чепарето.tugman написа:Нещо за любителите на зарган на изкуствена примамка:
rap66 написа:На какво хващаш зарганите - на пилкера или на чепарето.tugman написа:Нещо за любителите на зарган на изкуствена примамка:
Хващат се и на двете
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
С каква пръчка го мяташ пилкерчето ?tugman написа:Нещо за любителите на зарган на изкуствена примамка:
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Тихо, Megaforce наDaiwa-2.20/1-9гр.Може да ти се струва странно, но 7гр. пилкер около 40м.кастинг! От две години я имам и винаги когато ходя за зарган на бомбарда е с мен като резервен вариант, добре работи и с малките грамажи клатушкиtiho_roev написа:С каква пръчка го мяташ пилкерчето ?tugman написа:Нещо за любителите на зарган на изкуствена примамка:
Това е нещо,рядко срещано
В морските среди.
В морските среди.
Риболовци.
И защо е резервен вариант, а не основенtugman написа: Тихо, Megaforce наDaiwa-2.20/1-9гр.Може да ти се струва странно, но 7гр. пилкер около 40м.кастинг! От две години я имам и винаги когато ходя за зарган на бомбарда е с мен като резервен вариант, добре работи и с малките грамажи клатушки