Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Честит празник и от мен!
Днес смятам да посетя р.Девненска и после ще споделя как е минал излета.
не успях да отида поради проблем с колата, но днес бяхме на Одринци, абсолютно ни забраниха да ловим на стената и околоо нея , пробвахме на плитката част , и дълбокото към края , на всякакви примамки но нищо, грам удар нямаше, после се преместихме на Засмяново, стана добър кърлинг по леда с примамките, беше замръзнал, пълно капо в хубавия слънчев ден.s.a.m.i написа:Здравей колега,пробва ли на Одринци да дадеш малко инфо,благодаряI. Seykov написа:днес ще пробвам на Одринци по късно ще споделя резултата . ако някой се е обидил от по горния ми коментар се ИЗВИНЯВАМ не знаех ,че има толкова чувствителни съфорумници
Ок колега,благодаря!
- velas
- новобранец
- Обратна връзка:
Яз.Цонево, срещу стената, също капо... блесни, силиконки, бял и шарен червей, даже и царевица...
, не клъвна...

Честито рождество Христово!На всички колеги здраве,успехи и наслука.
Благодаря колега и на теб също!
Здравейте колеги!
Днес направих един риболов на Девненска река. Бях там много рано сутринта. Настаних се на едно място след моста. Хванах три прилични кефала и изтървах няколко. Като цяло съм доволен от риболова. Лових на плувка на изтичане, и познатата схема "ловиш на бял(шарен) и стреляш бял" Малко се нервирах за изтърваните риби, но ми мина. Рибите са върнати обратно в реката. Съветвам всички да връщат рибата, за да запазим едно от малкото места на които можем да ловим хубави риби.
Поздрави,
Петър!
#catchandrelease
Днес направих един риболов на Девненска река. Бях там много рано сутринта. Настаних се на едно място след моста. Хванах три прилични кефала и изтървах няколко. Като цяло съм доволен от риболова. Лових на плувка на изтичане, и познатата схема "ловиш на бял(шарен) и стреляш бял" Малко се нервирах за изтърваните риби, но ми мина. Рибите са върнати обратно в реката. Съветвам всички да връщат рибата, за да запазим едно от малкото места на които можем да ловим хубави риби.
Поздрави,
Петър!
#catchandrelease
CATCH AND RELEASE
Браво колега и за излета и за рибите които си хванал и после пуснал обратно!
-
- вече хвърля и на тежко
Като цяло не препоръчвам на колегите да се взема риба от Девненска река. От едната си страна реката граничи с всички девненски химически заводи, включително и Полимери, на които територии има силно отровни вещества. Цялата земя на Полимери е замърсена и токсична, като при всеки дъжд или топенето на снега вкарва тези отрови в реката. На практика малко по-надолу от моста от другата страна на реката започват заводите. Аз лично ходя няколко пъти през зимата на реката и каквото хвана всичко връщам обратно. Отделно от това има знаете множество канали от заводите които директно се вливат в реката и то само отрови. Рибата мигрира по цялата река така, че дори и да е хваната в горното й течение не е гаранция да е чиста и годна за консумация, но пък всеки си решава сам.
-
- ще става разбирач
Някой да е чувал или хващал шарани на Девненска през топлите месеци?
-
- научил се да хвърля
Преди 15тина години с приятели пуснахме няколко десетки шаранчета (500гр-1кг) ,каракуда и платика .Limanov написа:Някой да е чувал или хващал шарани на Девненска през топлите месеци?
Количествата не бяха големи .
Какво и дали е оцеляло ,нямам идея .
Шарана и каракудата си я има. Аз ходя там от 10 год. и съм ги виждал доста пъти, и то много хубави екземпляри, но ловя само на спининг и не съм хващал.
Реката е прекрасна. Пазете я.
Ето и една снимка с хубави шарани.
Реката е прекрасна. Пазете я.
Ето и една снимка с хубави шарани.
Уникална снимка ,колега ,тези са ,,забранени,,!!!
Утре там е Бай ......!
Иначе,евала за адреналина!!! 

- kikk4o
- ще става разбирач
Да се поопрарави времето и ще се пробвам на реката, а за рибата апелирам към всички да я връщат обратно.