Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
В интерес на истината на 777 тоя боклук пуска често риба но просто не кълве.За това съм склонен а вярвам,че пуска нещо във водата и рибата се забива и спира да пипа.Мой познат който познава собственика-помяр ,твърди,че пуска ултразвук.Ставало за около 10 секунди.Създава някакви вибрации във водата все едно земетресение и рибата се забива.После не я търси поне до утре.Няма как при 100 човека на гьола всеки да е извадил по 2 - 3 рибета сутринта към 07:00 и след 07:30 рибата да изчезна.Колкото и да го мисля,нещо се случва.Това не можа да е истина.Понеже съм ходил стотици пъти там и съм наблюдавал как и кога кълве рибата та това ми прави силно впечатление.Аз лично го зачеркнах този гьол пък всеки сам си преценява.Успех колеги.трябва да спрем да ходим при тия боклуци арендатори за да не им пълним гушите.По добре капо но без да си давал пари от колкото платено капо:)
- gloupan
- разбира нещата
Ето един излет от 21.05.2013 г на 777
gloupan написа:Та да драсна и аз няколко ред , след "многото" излети ,които направих за тази година ( общо 3)
Имах следната дилема .Да остана да гледам Левски-Лудогорец в нас или да направя 24 часа на въпросното гьолче.
Надделя риболова поради факта, че във всички случаи когато гледах мач на Левски , те падаха, та реших да им дам един шанс за победа.
Събрах багажа и към 18:00 вече бях там и разпъвах циганията
Захранката, която използвах е Мундиал Скопекс Шаран,пелети Сенсас 4 мм и 10 мм цели,пелети Робин Ред 10 мм натрошени,варен коноп, водата от варения коноп, аромат на сенсас царевица и скопекс.Към всяка кошничка добавях по малко царевица и шарен червей.Кука 14 Комик N 500,повод 0,16 поради инфо за 5 кг екземляри.
Преди свечеряване удари едно шаране малко над 1 кг.Вечерта мина "приятно" спокойна.но с настъпване на деня дойде и моето време.Та за какво става въпрос.Започнаха да се обаждат вече прилични шарани между 2 кг и 3 кг.,но всичко тепърва предстоеше.към 10:00 часа се чувсвах като героя на Луи дьо Финес от "Ни чул, ни видял":
Хвърлям фидера ,почвам да обирам корема и удар,запознавайки се с едно приятелче около 3 кг.Замятам пак, обирам корема и удар ,друго приятелче около 2,5 кг.До тук добре си казвам и замятам пак,обирам пак корема и отново удар.Появи се и трето приятелче около 3 кг.Вече си повярвах хвърлям пак, но мръднах с около 2 метра от петното и всичко хубаво си има своя край.
Пожелавам Ви и на Вас да усетите тръпката от "Хвърли,Хвани".
Накрая финиширах с 12 броя .
Към 12:00 дойдоха и приятелчета от Фидер форума и мохабета беше на 6 както и риболова
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... SJwWwsrERk" onclick="window.open(this.href);return false;
Всички се прибрахме доволни от излета и приятните мигове изкарани заедно, но те да пишат.
TRS70MLF2
Кире, тия да не са едни и същи всяка година дето си ги ловиш, те може да те познават и за това да ти кълвът 

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Или пък Кирето ги познава и затова му кълве
Абе гаранция не е в нас проблема, просто пускат земетресения.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- gloupan
- разбира нещата
Сменям живарника и дрехите, отивам на "НОВО" място и .. Готовоtopsoft написа:Кире, тия да не са едни и същи всяка година дето си ги ловиш, те може да те познават и за това да ти кълвът

TRS70MLF2
Добре де, гусин модератор на въпроса не ми отговорихтеchirusa_bg написа:Или пък Кирето ги познава и затова му кълве![]()

П.С. Съжалявам за спама, но не търпя някой да ме нарича неграмотен

И само да добавя, гледам излета на колегата с шараните е от 2013. Както казах в един от предишните си постове 2013та ВСИЧКИТЕ ми излети на 777 бяха ОК, някои по- добри, други по- лоши НО никога не съм се връщал с по- малко от 5 пъстърви

Започвам с уговорка, че не съм стъпвал на платено с постановка "плащаш и си прибираш целия улов". Колко риба очаквате да хванете, че и вие да сте доволни и арендатора да е на печалба
Там където може да си вземеш риба по пазарни цени или е "хвани-пусни" не пускат земетресения.

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не знам. Може да си избрал лош момент или нямаш късмет. А може и арендаторът да ви е прецакал. Сега, като не ходиш там, кой е виновен за слабите излети или всеки път разбиваш пъстървите? Аз имам 4 капота тие дни, къде ми е грешката?ILEGAL написа: Добре де, гусин модератор на въпроса не ми отговорихте, казах как съм ловил и питах културно къде ми е грешката
![]()
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
В местото 

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Гледам че мн го обсъждате тоя гьол 777 та да изклюкаря без да искам дочух разговор между въпросния арендатор и негов приятел та това което чух е че човекът иска да си пробва новите блесни на гьола та му казваше кой ден ще ходи да не му прави мизерии че да разбере дали блесните са уловисти но за какви мизерии става въпрос нз че разговорът приклучи след като ме забелязаха та може да има някаква конспирация 

Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Слаби излети и капота всички сме имали и ще имамеchirusa_bg написа:Сега, като не ходиш там, кой е виновен за слабите излети или всеки път разбиваш пъстървите? Аз имам 4 капота тие дни, къде ми е грешката?

-
- научил се да хвърля
Момчета,каквото и да си говорим сега след като забраниха до 23 май риболова на по голяма част от водоемите,като изключим баластриерите само на платено може да се ходи и щем нещем ще посетим някои от въпросните платени водоеми...аз също съм твърдо против тях и още повече не виждам смисъла да ида за риба и от ляво и дясно от мен на по един метър да има хора...това не е моита представа за риболовен излет...аз се натоварвам в пъти повече от колкото се отпускам...да не говорим за Требич,където е 20 на 20...през 50 см плувка...абе трагедия...наслука на всички и не пълнете гушата на арендаторите!!!
- SBANKOV
- ще става разбирач
Прословутите 777, ми аз не съм доволен. Вчера цял ден бяхме там. Двама души с по две въдици, имаме един шаран, дето аха да мине килото и не може, една пастърва, тип искърски уклей, и около 50 костура, дето може да минат за цаца, и още поне 30 слънчака.Костура и слънчака за 30минути къъм 16часа.
Цял ден на фидерите нищо, два три удара тип "извинявай не видях кордата" и това е. Имаше още няколко колеги единия имаше две пастърви едната биваше, другата като мойта. Другия имаше един шаран и един толстолоп, още един колега си хвана шаране, те така. От страната на портала имаше един колега с 12 шарана явно беше набарал ЦДГ-то. Водорасли яко по дъното, пътя е лунен, толкова ли не може да се вземе един булдозер и да се заравни.
Иначе е чисто, и става за пикник и някакъв риболов, явно идеята за англииски рибарник е разбрана, ама нещо липсва още.
Цял ден на фидерите нищо, два три удара тип "извинявай не видях кордата" и това е. Имаше още няколко колеги единия имаше две пастърви едната биваше, другата като мойта. Другия имаше един шаран и един толстолоп, още един колега си хвана шаране, те така. От страната на портала имаше един колега с 12 шарана явно беше набарал ЦДГ-то. Водорасли яко по дъното, пътя е лунен, толкова ли не може да се вземе един булдозер и да се заравни.
Иначе е чисто, и става за пикник и някакъв риболов, явно идеята за англииски рибарник е разбрана, ама нещо липсва още.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
- gloupan
- разбира нещата
Дай инфо как и къде лови-захранка, монтаж, поводи ..
TRS70MLF2
-
- разбира нещата
Точно за това говоря.Забелязал съм,че когато има малко хора,арендатора-боклук пуска аванта да се хване по някое рибе.Има ли обаче над 150 човека не се пуска никаква аванта.Също съм виждал да си играе с нивото на водата.днес пълни - утре спада.Миналото лято ходих два дена по ред и на вторият ден нивото беше с около 60 см по ниско.Правете си сметка.Там поне това е много лесно.....страшен боклук с две думи.geibriel написа:Гледам че мн го обсъждате тоя гьол 777 та да изклюкаря без да искам дочух разговор между въпросния арендатор и негов приятел та това което чух е че човекът иска да си пробва новите блесни на гьола та му казваше кой ден ще ходи да не му прави мизерии че да разбере дали блесните са уловисти но за какви мизерии става въпрос нз че разговорът приклучи след като ме забелязаха та може да има някаква конспирация