Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Mr. Angelov
новобранец
новобранец

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от Mr. Angelov »

pampasa написа:Младежи , интересува ме някой ловил ли е хищници ( и какви :?: ) на Казичене -ски влека :roll:
Виждал съм в гьола малки щуки (0,7 - 1,0 кг.) да дабнат в плиткото. Предполагам, че ще има и прилични, но не съм виждал някой да лови целенасочено. Пазачите казват, че арендатора бил пуснал и бяла риба заради уклея. Също така съм чувал за извадени големи сомове, но аз лично не съм виждал.
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Няма нищо там,умряла работа.Нито щуки,нито сомове,нито калкани и др.
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

Mr. Angelov написа:
pampasa написа:Младежи , интересува ме някой ловил ли е хищници ( и какви :?: ) на Казичене -ски влека :roll:
Виждал съм в гьола малки щуки (0,7 - 1,0 кг.) да дабнат в плиткото. Предполагам, че ще има и прилични, но не съм виждал някой да лови целенасочено. Пазачите казват, че арендатора бил пуснал и бяла риба заради уклея. Също така съм чувал за извадени големи сомове, но аз лично не съм виждал.
Мерси ,за Щуките и Аз чух ( че и за доста по-големи) , иначе преди години съм ловил там прилични Костури 8)
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
mitkom
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mitkom »

Минах през Безден - напълнил се е до дупка, водата е мътна, риболова труден. Видях да вадят шаран 12 кг. около 16 ч. близо до кафето.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

На Доганово дали се раздвижиха шараните, че миналата седмица Венци каза, че вообще не барат?
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

На 777 кога откриват сезона на нощния риболов?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Surveyor
новобранец
новобранец

Мнение от Surveyor »

Баластиери и корекции не са ми сред любимите места а за платено досега не съм ходил и не мисля да ходя, но пак има какво да се лови. Та обикалям реките в търсене на красавицата на планината (балканска пъстърва). Наслука на всички колеги.
Аватар
mikej
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от mikej »

chirusa_bg написа:На 777 кога откриват сезона на нощния риболов?
Вече е открит.
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е
Изображение
stivanoff
новобранец
новобранец

Мнение от stivanoff »

Вчера на Пънча откъм трибуните около две оки шарена, между 11 и 17 часа. Преобладаваше дребния костур, който си взимаше почти през цялото време и също толкова ситни бабки, като имаше и две баяти по 250-300 грама. Бабушките са се раздвижили и идват на серии за по половин час, после офейкват и хич не им дреме дали се хвърля захранка. Търсех и целенасочено уклей но хванах само три измежду костурите. Основния проблем са водораслите, които са по протежение на цялата брегова ивица и трудно се намира прозорец за нормален риболов.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

mikej написа:
chirusa_bg написа:На 777 кога откриват сезона на нощния риболов?
Вече е открит.
Благодаря ти!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

stivanoff написа:.
Аз акостирах на стената към 1:30 да пробвам бабушките. Мач, 2.5кг Трапер за баби, една бисквита, мятам, захранвам здраво и като се изви един ужасен насрещен вятър към 2 часа и направи риболова мъчение. Две баби и две костурчета за около 3 часа и се предадох. С оглед на последните ми ходения и аз стигам до извода, че захранката в момента няма ефект - бабите изобщо не ги интересува. Идват и си отиват, като к**ви. :finga: Водораслите са станали нетърпими и ако не се зариби в най-скоро време с амур и толстолоб, дори и гребците няма да могат да спортуват, за нас на да не говорим. Как е възможно пловдивската иара да зарибява всяка година гребния канал, който е забранен за риболов, с хиляди риби за да го чистят от водораслите, а в София НЕ???...питам аз и отговор (не) чакам. :ANAL: Понеже много мразя да ловя във водорасли задрасквам окончателно Панчарево като дестинация и се насочвам към кариерите, поне до края на забраната. Чакам насоки. :drinkers:
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
siliko
новобранец
новобранец

Мнение от siliko »

topsoft написа:На Доганово дали се раздвижиха шараните, че миналата седмица Венци каза, че вообще не барат?
В понеделник бяхме,пълно капо.
На целия водоем се извадиха точно три шарана по 500гр.
clinku
новобранец
новобранец

Мнение от clinku »

На платеното на панчарево на каквото хвърлиш ще хванеш пъстърва... аз като аматьор със спининга реших да се пробвам и взех че хванах :mrgreen: по табелите пише пъстърва но си е чист сивен ;)
гледайте в hd:
https://www.youtube.com/watch?v=2H9xH8O ... e=youtu.be
Аватар
krajbata
новобранец
новобранец

Мнение от krajbata »

Здравейте, някакво актулно инфо за риболова по водоемите на Орландо и Световрачене... интересува ме също и какви са условията за риболов..? Интересува ме също как върви напоследък риболова на хидропарка "Вятърните мелници". Благодаря предварително
Manchester United !
Аватар
nocalled
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nocalled »

siliko написа:
topsoft написа:На Доганово дали се раздвижиха шараните, че миналата седмица Венци каза, че вообще не барат?
В понеделник бяхме,пълно капо.
На целия водоем се извадиха точно три шарана по 500гр.
вчера бях там, на средния гьол шарана беше активен.

през нощта са пуснали и прясно омрежарена каракуда предполагам от огняново.
по случайност видях мрежите докато чистеха другата риба в тях.

това ми беше последното ходене на доганово.
you'd better run...
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”