Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
На кой гьол бе слуката
-
- научил се да хвърля
Водоема е Манастир колега .А ако някой друг има информация за някой водоем около Варна да споменава да не го пази в тайнаkalinse написа:На кой гьол бе слуката

-
- научил се да хвърля
Ето какво намерих в нета.Цитат от НДТ:
ТРОФЕЙНИ АМУРИ И ШАРАНИ В ЯЗОВИР ЕСЕНИЦА
2016-03-22 @ 13:31 EET
Лов и риболов
Любителите на риболова вече нямат търпение за нормален излет, след като се оказа, че дъждовното време ще продължи и през април. Но сега пък е време за подготвяне на такъмите и за повече информация за водоемите.
С Красимир Колев, концесионер на язовир Одринци, разговаряхме за новостите. Недостоверни се оказаха слуховете, че няма подписан договор за язовир Одринци. Таксата за риболов се запазва „комунистическа” – 5 лева. Вече е време за каракуда, особено за всички, които предпочитат лично да си приготвят най-вкусния хайвер. „Професионалистите” сред любителите на риболова, вече се хвалят с добри бели риби и костур. Елита сред тях прави опити и за сом.
Язовир Есеница
Красимир Колев е концесионер и на язовир Есеница /община Вълчидол/. Амбицията му е да превърне този язовир в един от най-посещаваните водоеми. Есеница не е много голям по размер, затова пък е удобен за охрана и недопускане на бракониери. Преди броени дни Есеница бе зарибен допълнително с шаран, амур и сом. Сред шараните и амурите има достатъчен брой трофейни, сомовете са около килограм-два и дори могат да се ловят на грозд от торни червеи. Във водоема има и добри екземпляри толстолоб. Таксата за риболов е 10 лв. /за светлата част на деня/, 15 лв. е ако се остава и нощем. Срещу това ще се разрешава на излет да се взема по една риба до 4 кг, по-големите ще се пускат задължително. Леките коли ще паркират до пазачите, тъй като язовирът е малък и не е трудно да се достигне до всяка желана позиция за хвърляне на въдица. Предстои да се изградят и специални сенници и бунгала да риболовците. Не се разрешават метални живарници.
Що се отнася до язовир Малка Смолница, Красимир Колев сподели, че за водоема отговаря бивш негов съдружник и няма конкретна информация за зарибяване и наличие на какъв вид риба има в него. НДТ
ТРОФЕЙНИ АМУРИ И ШАРАНИ В ЯЗОВИР ЕСЕНИЦА
2016-03-22 @ 13:31 EET
Лов и риболов
Любителите на риболова вече нямат търпение за нормален излет, след като се оказа, че дъждовното време ще продължи и през април. Но сега пък е време за подготвяне на такъмите и за повече информация за водоемите.
С Красимир Колев, концесионер на язовир Одринци, разговаряхме за новостите. Недостоверни се оказаха слуховете, че няма подписан договор за язовир Одринци. Таксата за риболов се запазва „комунистическа” – 5 лева. Вече е време за каракуда, особено за всички, които предпочитат лично да си приготвят най-вкусния хайвер. „Професионалистите” сред любителите на риболова, вече се хвалят с добри бели риби и костур. Елита сред тях прави опити и за сом.
Язовир Есеница
Красимир Колев е концесионер и на язовир Есеница /община Вълчидол/. Амбицията му е да превърне този язовир в един от най-посещаваните водоеми. Есеница не е много голям по размер, затова пък е удобен за охрана и недопускане на бракониери. Преди броени дни Есеница бе зарибен допълнително с шаран, амур и сом. Сред шараните и амурите има достатъчен брой трофейни, сомовете са около килограм-два и дори могат да се ловят на грозд от торни червеи. Във водоема има и добри екземпляри толстолоб. Таксата за риболов е 10 лв. /за светлата част на деня/, 15 лв. е ако се остава и нощем. Срещу това ще се разрешава на излет да се взема по една риба до 4 кг, по-големите ще се пускат задължително. Леките коли ще паркират до пазачите, тъй като язовирът е малък и не е трудно да се достигне до всяка желана позиция за хвърляне на въдица. Предстои да се изградят и специални сенници и бунгала да риболовците. Не се разрешават метални живарници.
Що се отнася до язовир Малка Смолница, Красимир Колев сподели, че за водоема отговаря бивш негов съдружник и няма конкретна информация за зарибяване и наличие на какъв вид риба има в него. НДТ
-
- научил се да хвърля
Миналата седмица бях само на разходка.На Засмяново имаше две три коли, но май колегите нямаха удар, пък и беше студено.
На Ботево никой не видях.
На Одринци условията същите като преди/виж статията в предния пост/.
На Звънец и Ген. Киселово също нямяше никой.
На Ботево никой не видях.
На Одринци условията същите като преди/виж статията в предния пост/.
На Звънец и Ген. Киселово също нямяше никой.
- gergi83
- научил се да хвърля
може ли някой да даде информация за засмяново,
дали е свободен или частен,благодаря предварително
дали е свободен или частен,благодаря предварително
Здравейте колеги!Днес на яз.Манастир от 10.30ч. до 15.00ч. на плувка на южния край на стената-пълна нула.Нито едно кълване на каракуда или костур.Такива риби има много там.Моето мнение - язовира е дълбок и студен.Рибата още не е активна.Вчера според пазача са извадили два ,,толупа'' на северния край на язовира.
-
- научил се да хвърля
Засмяново мисля, че е свободен.Само билет ти трябва.
Колега на Манастир се ходи юни или септември и то ако са го зарибили което много ме съмнява както на Бозвелийско.
Здравейте, някой да знае нещо за язовирчето до Любен Каравелово?
-
- научил се да хвърля
Колегата е прав в момента е адски студена водата дори и таранката не бутат . Някак си ми удари един толстолоб и толкова за 8 часа. Зарибяване ново не е правено , пазача каза че най вероятно няма и да се правиDoncho69 написа:Колега на Манастир се ходи юни или септември и то ако са го зарибили което много ме съмнява както на Бозвелийско.
Няма язовирче вече,пресъхнало е.Беше много плитко,и явно притока на вода е спрял..ПОследно минавах от там септември мисля.Balakchia написа:Здравейте, някой да знае нещо за язовирчето до Любен Каравелово?
-
- научил се да хвърля
Колеги нещо за добротич да сте чували
Миналата година на два пъти се засилих към Добротич -и двата пъти нямаше хора,което ме наведе на мисълта ,че няма и риба.За тази година -не знам, но не мисля че нещо ще се е променило.
-
- научил се да хвърля
За Николаевка нещо като информация . Смятам в неделя да ида да го пробвам , ама незнам какви са условията и какви риби има в водоема
Колеги нещо за добротич да сте чували
В понеделник се бях засилил към Добротич,но пътя беше затворен с въже .