Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Не знам дали е ставало въпрос, но бомбардите Albastar отговярят на изписаните грамажи. Аз лично вече ги смятам за евтин и не лош избор.
-
- ще става разбирач
Не винаги,Raven,не винаги:
А белите/плаващите/ са с 1 грам по-леки,тези от 25 гр са 24, 30 са29.Освен ако не сменили калъпа де .Мерил съм ги преди 2-3 години.onzinasi написа:Да кажа и моето мнение за бомбардите. :winkпримерно прозрачните alba [като на rumci] пише 20-дефакто са 27гр, 25 са 33гр.и т.н.Това за колегите с по-фини пръчки.

Точно плуващите имах предвид. Един грам разлика не го считам за разминаване в обявеното тегло. Потъващи не съм пробвал.
Потъващи ползвам на Exori и Maver и Tubertini. Тубертинито не съм го теглил, Екзорито и Мавера си отговарят, като едната също имаше отклонение с 1 гр. Цените са им около 5-6-7лв. Мавера ми е от черните и малко ме изнерви, че се пропука при едно изпускане на камък и се наложи да я лакирам след това. При друго изтърване се пропукатръбичката и се наложи подкастряне. Все си мисля, че една бомбарда за 7лв. трябва да е малко по-корава.
Потъващи ползвам на Exori и Maver и Tubertini. Тубертинито не съм го теглил, Екзорито и Мавера си отговарят, като едната също имаше отклонение с 1 гр. Цените са им около 5-6-7лв. Мавера ми е от черните и малко ме изнерви, че се пропука при едно изпускане на камък и се наложи да я лакирам след това. При друго изтърване се пропукатръбичката и се наложи подкастряне. Все си мисля, че една бомбарда за 7лв. трябва да е малко по-корава.
-
- вече хвърля и на тежко
Аз лично използвам бомбарди на SPRO ( евтини не съм ги теглил но по пръчката съдя че горе долу отговарят на грамажа си ) иначе и от ni Tubertini съм доволен. Влакно миналата година бях с влакно на trabucco създаваше ми ядове и тази година реших да използвам Focus Energy засега съм доволен ( но не съм го използвал много 3-4 риболова) 

Незнам това влакно Focus Energy дали е като отпреди 3-4 години. Зная, че доста колеги го използват, но аз се отказах отдавна да ловя с него зарган. Бонбардата потъва влакното не иска
Вятъра духа, а то се вее над морето, като хайдушка песен 

-
- вече хвърля и на тежко
Не знам засега съм доволен и не ми е направило впечетление да не потъва ... това което каза за веенето във въздуха така си е доста големи "кореми" прави
- Black sea_fb
- вече хвърля и на тежко
Колега spro дава 5гр разлика ако е 20 значи тежи 25.Тубертини са точноIvan_nikolov написа:Аз лично използвам бомбарди на SPRO ( евтини не съм ги теглил но по пръчката съдя че горе долу отговарят на грамажа си ) иначе и от ni Tubertini съм доволен. Влакно миналата година бях с влакно на trabucco създаваше ми ядове и тази година реших да използвам Focus Energy засега съм доволен ( но не съм го използвал много 3-4 риболова)
Aми точно това е лошото .. леко влакно е, като перушина и като духа вятър,( а по морето все има ) трудно потъва прави корем и трудно се работи . Някъде назад в тази тема писахме за потъващи и Фърчащи влакнаIvan_nikolov написа:Не знам засега съм доволен и не ми е направило впечетление да не потъва ... това което каза за веенето във въздуха така си е доста големи "кореми" прави

-
- вече хвърля и на тежко
До колкото съм запознат Шимано не произвеждат влакна. Аз лично втора година ползвам товаkkiryazov написа:Здравейте
Някой има ли преки наблюдения върху този флуорокарбон на Шимано . Досега ползвах на Balzer Platinum, флуорокарбон, 0.14мм - 5.5 лв, ама сега го няма, а шиманото си е доста по-скъпо, ама дали е и толкова по-ефикасно. Благодаря
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=2835
и съм доволен. Цената не е много различна от тази на Шиманото, но пък това от 5.5лв, едва ли е ФК.
-
- научил се да хвърля
Колеги, според вас има ли значение вида на бомбардата(плуваща потъваща) според сезона
. Моето скромно мнение е че през лятото е по-добре на плуваща, а през есента на потъваща. 

ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
- kkiryazov
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Благодаря ти за отговораtatkoogi написа:До колкото съм запознат Шимано не произвеждат влакна. Аз лично втора година ползвам товаkkiryazov написа:Здравейте ...
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=2835
и съм доволен. Цената не е много различна от тази на Шиманото, но пък това от 5.5лв, едва ли е ФК.
Ами да ти кажа доволен бях, ама и миналата година го ползвах октомври и ноември месец - а токага поне според мен заргана е най-активен. Тази година си взех 0.12 - ама ми идва много слабо - за кефалови, за заргани същоberk0199 написа:Колега здрасти доволен ли си от Balzer Platinum че мисля да го пробвам поздравиkkiryazov написа:Здравейте ...
- Black sea_fb
- вече хвърля и на тежко
Според мен всеки път е различно зависи от рибатаkrasikostadin написа:Колеги, според вас има ли значение вида на бомбардата(плуваща потъваща) според сезона![]()
![]()
. Моето скромно мнение е че през лятото е по-добре на плуваща, а през есента на потъваща.
-
- вече хвърля и на тежко
При активна риба според мен не е толкова голямо значението на вида на повода, а неговата дебелина. Миналата есен имах доста добри резултати с повод на Мавер-Смарт 0.12, разбира се изключваме сериозни кефалови постижения в кг. Стане ли капризна рибата обаче, ФК винаги е с едни гърди напред - доказано! Sunline също е един перфектен вариант за ФК. Успех!
и от морето, ако има вълна няма как да сложиш плаваща.Black sea_fb написа:Според мен всеки път е различно зависи от рибатаkrasikostadin написа:Колеги, според вас има ли значение вида на бомбардата(плуваща потъваща) според сезона![]()
![]()
От миналата година ползвам Spiderwire Ultracast плетено 6 lb. 0.10mm - нямам забележки ( за съжаление спряха от продажба 6 и 8 lb ).
На този бранд ползвам и Stealth за спининг и съм наистина доволен от качеството.
Влакното не го купувам от БГ, не мога да се доверя на търговците тука дали не е менте ( пълно е с такива ), все пак не давам 5 лева.
Тефлоновото покритие се износва, но мисля че това е нормално при употреба.
Наистина удоволствието от допира с рибата е уникално.
На този бранд ползвам и Stealth за спининг и съм наистина доволен от качеството.
Влакното не го купувам от БГ, не мога да се доверя на търговците тука дали не е менте ( пълно е с такива ), все пак не давам 5 лева.
Тефлоновото покритие се износва, но мисля че това е нормално при употреба.
Наистина удоволствието от допира с рибата е уникално.