Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от Vid »

INCUBUS написа:Дайвата Икселър ще ти е първи братовчед на Серта Ексийд 2,10 ,който май имаме и двамата,а тва си е лайт -не е съвсем УЛ.Аз засега се въздържам от напиналки към УЛ,макар да имам некои залитания в тази насока,така,че не мога да ти бъда от помощ -ако благоволят некои други колеги да изтропат нещо по въпроса...
И аз до сега се въздържах от това УЛ, ама не съм ловил с такова на практика и ми е мерак да пробвам удоволствието с такова по Арда между Ст. Кладенец и Ивайловград, където през изминалата година ги "разбих" маломерките 200-300 гр., ама то големи няма, може би поради лошата хранителна среда и постоянното регулярно изпускане на яз. Ст.Кладенец. Затова и не се хвърлям на скъпа пръчка.
каридата написа:Триумфчето клони към лигаве,имам го, ако местата са чисти(без високи брегове или закачки)кефа при удър и вадене на риба е огромен.От друга стара колегите хвалят доста сертчето на 1.80 (1-5гр) което си отговяряло на 2-7гр и на тръскане си е доста добре,пък и кинтите са му двойно по малко.
Така ми се стори тръскайки го на сухо в магазина. Благодаря.
Май, че ще взема да пробвам това сертче 1.80 (1-5гр), а това което го имам, ще го подаря на брат ми, който сега се учи да лови....
Жалко, че в Б-те и-нет магазини при УЛ няма голямо предлагане и избор.

Приканвам и уважаемия гусин модератор, привърженик на УЛ спининг, да си изкаже мнението за въдичка до около 100 лв. закупена от Б-я пазар, макар че предполагам какво е неговото такова...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ако под "уважаемия гусин модератор, привърженик на УЛ спининг" както подозирам се крия аз , то за жалост в случаят ще се въздържа . Няма УЛ гегичка в този ценови диапазон която лично на мен да ми допада та за това тъй :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Тази я гледах, ама с тази акция ми изглежда като солетка... или по-точно макаронка, ако си я ползвал, кажи как се държи в реални условия....
Павел Иванов написа:Ако под "уважаемия гусин модератор, привърженик на УЛ спининг" както подозирам се крия аз , то за жалост в случаят ще се въздържа . Няма УЛ гегичка в този ценови диапазон която лично на мен да ми допада та за това тъй :wink:
Много добре казано, мислех че ще визираш серта, лично не искам да хвърлям много пари за УЛ с която при моето местоположение няма къде да ловя масово с нея, освен по Арда и още повече не съм ползвал толкова лека въдица и не зная дали ще ми пасне...

Благодаря за мненията, имам време още да мисля... до откриването на кефалския сезон.
Сенека
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

Vid написа:
Тази я гледах, ама с тази акция ми изглежда като солетка... или по-точно макаронка, ако си я ползвал, кажи как се държи в реални условия....
Аз не разбрах ти лайт ли търсиш или ултралайт? Гарболиното не съм го виждал, казват че е с по-висок тест нещо с горна граница 10гр по спомен. Мнение мога да ти дам за фокуса (на лични) ако проявиш интерес - горната му граница е 6-7гр.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

nabeden ribar написа: Аз не разбрах ти лайт ли търсиш или ултралайт? Гарболиното не съм го виждал, казват че е с по-висок тест нещо с горна граница 10гр по спомен. Мнение мога да ти дам за фокуса (на лични) ако проявиш интерес - горната му граница е 6-7гр.
Акция 0-1 или 0-2 съм убеден, че ще ми дойде в повече УЛ, а и пръчката е на три снадки, цената също ми е височка като за първа такава въдичка.
Относно фокуса, смятам горната му граница е повече (конкретно този на 1,80 м.), бих си предпочел сертчето пред него.
Сенека
lubomirco
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lubomirco »

Vid,
Ако имаш възможност да пробваш -виж и тази http://www.bent-fishing.com/TRUTTA-SPEC ... oduct-1701.
Миналата седмица я потръсках и направо ми заспа в ръката,много е пъргава(осичка отвсякъде),виж за теста не знам дали е завишен,но според мен си заслужава парата.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

lubomirco написа:Vid,
Ако имаш възможност да пробваш -виж и тази http://www.bent-fishing.com/TRUTTA-SPEC ... oduct-1701.
Миналата седмица я потръсках и направо ми заспа в ръката,много е пъргава(осичка отвсякъде),виж за теста не знам дали е завишен,но според мен си заслужава парата.
То, първото ме питане бе за тази пръчица.. Ако ми споделиш къде да я потръскам в София (защото съм в София тази седмица), ще съм ти благодарен...
Сенека
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Vid написа:...
Акция 0-1 или 0-2 съм убеден, че ще ми дойде в повече УЛ, а и пръчката е на три снадки, цената също ми е височка като за първа такава въдичка.
...
В слуая не говорим за "тест" по примамки в класическия смисъл на думата(и го научете най-после - акцията е нещо съвсем различно), а за размер блесни по спецификацията на "Мепс", за които е разчетена въдицата. Първата е за такива 0-1, а втората - до 2.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Vid написа:
lubomirco написа:Vid,
То, първото ме питане бе за тази пръчица.. Ако ми споделиш къде да я потръскам в София (защото съм в София тази седмица), ще съм ти благодарен...
евентуално тук можеш да я потръскаш :)
гр.София бул.`Цар Борис III ` № 311
това е след околовръстното в посока Княжево :) ако си пеша най-лесно е с трамвай 5 от съдебната палата и слизаш на спирката след околовръстното :wink
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
lubomirco
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lubomirco »

Точно там я има,написах му го на лс. :D
niki23
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от niki23 »

попадна ми един спининг Shimano Beastmaster на 2.10 с тест 5-20 бива ли го
мисля, че серията е Shimano Beastmaster AX (само него намерих с тази дължина и тест нета) за съжаление го подгледнах набързо и не обърнах внимание
Отговаря ли си на теста
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

5-20 е много сериозен тест, ако е реален, колега. За какво мислите да я ползвате?
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
sme6ko83
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sme6ko83 »

Vid написа:Благодаря за мненията, имам време още да мисля... до откриването на кефалския сезон.
Колега Vid ако още не си избрал,сега видях че в Филстар са докарали и по-леки тояжки от Триумфите та може да погледнеш и тях!
http://filstar.bg/%D0%9F%D1%80%D1%8A%D1 ... Rods/2019/
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

sme6ko83 написа:
Vid написа:Благодаря за мненията, имам време още да мисля... до откриването на кефалския сезон.
Колега Vid ако още не си избрал,сега видях че в Филстар са докарали и по-леки тояжки от Триумфите та може да погледнеш и тях!
http://filstar.bg/%D0%9F%D1%80%D1%8A%D1 ... Rods/2019/
Определено ще ги погледна следващата седмица. Благодаря.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”