Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Видове кльонкове
Модератор: bobopeli
- Don4o_62
- учете се от него
Re: Видове кльонкове
Като гледам горните кльонкове,всички са по каталог.Особено ъгъла на петите,спрямо ножа.И сега вече, някой ако почне пак да подскача и да убеждава,че първия за който спорехме,щял много да работи,значи грешката е в неговия телевизор
.Бати ви Дончо,като пише нещо,се основава от едно време на много,много питане,гледане,правене и най важното проби.Също и четене на литература,докато съм в лодката,и му чукам(между 2-3 почуквания,прочитам половин страница)
Но всеки не може да знае всичко.Нали за това са споровете,да излиза истината

Но всеки не може да знае всичко.Нали за това са споровете,да излиза истината

Последно промяна от Don4o_62 на Съб Май 29, 2010 7:39 am, променено общо 1 път.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- Don4o_62
- учете се от него
Франко,тоя ако не го ползваш,дай ми го под наем за тва лято

Онзи за който говориш ти е модел на Жоро Токов.Естественно е да имат общи черти,защото сме ходили заедно на сом.Сам знаеш....,когато нещо ти хареса....се опитваш да го повториш с всички подобрения.pachosz написа:Красота тоя люляк
За него знам, аз си го харесах от една твоя снимка до чинията с агнешко, само че там беше металенEmo-83 написа:...От на Люсеин кльонковете 1-я е изцяло мой модел.Чука с голяма лекота....Не беше точно същия, но почти. Кръстих го "козия крак" щото формата на ножа му на такова ми приличаше
![]()
Направих си и за мен 2-3 такива и за лекотата на чукане се убедих сам![]()
Що касае мнението на Дончо.Не бива да говориш за нещо,което не си виждал,а още по-малко пробвал.Не е тази темата за да вадя снимки със сомове от неговата работа.
Все пак ми е интересно да се запозная с литературата за кльонковете,която четеш в лодката.
От това което съм научил за кльонка....зная.
Няма значение какъв път ще използваш за да стигнеш от точка А до точка Б.Важни са ъглите и дреболиите,които за повечето хора са невидими.Визията е важна,даваща завършеност на бижуто.Но най-важна е самата работа.Има неугледни кльонкове,които работят перфектно и красавци,които не могат да мъцнат.

- pachosz
- сериозен играч
Мда, така е... Понякога с много усилия вършим изключително безполезни дела. В други случаи с малко усилия постигаме блестящи резултати. Естествено е, че втория вариант винаги е за предпочитане
Аз пък днес си намерих една орехова дъска в гаража и реших да я прекроя

Като ми дойде музата някой ден за дялкане, ще пусна тук резултата

Аз пък днес си намерих една орехова дъска в гаража и реших да я прекроя

Като ми дойде музата някой ден за дялкане, ще пусна тук резултата

- Don4o_62
- учете се от него
Емко,тоя кльон го знам от едно друго място.Даже и завършен.Затова казвам че петата му е изправена още.Иначе как ще говоря за нещо което не съм го виждал.Но нещо работата отива към национален въпросEmo-83 написа:
Що касае мнението на Дончо.Не бива да говориш за нещо,което не си виждал,а още по-малко пробвал.
Все пак ми е интересно да се запозная с литературата за кльонковете,която четеш в лодката.

Литературата дето я чета е от всякво естество,че иначе е много скучно,особено като си сам и да гледаш цял ден вода и брегове.Нали знаеш, първия час си нахъсан,втория леко отегчен,третия правиш всичко механично,а след четвъртия всичко пребирам и му удрям една дрямка в лодката

Емо и аз съм имал такъв или подобен.Виж го горе.Петата му е от сребро и ми е подарък от 2006г .
Много писклив звук вадеше,но трудно бачках с него.Трябваше да го приводнявам доста назад и това ме затрудняваше.
Опитах се да му вложа малко творчество от мен и му е..х мамата.
Люляковия е много гот и знам ,че ще бачка яко.Мяса ми на онзи от ракията.

Данчо ,смятам да го ползвам този ,но ако се засечем може и да ти го дам.Кльонка е от глог и е добър.

http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
- Don4o_62
- учете се от него
Знам Франко,аз съм малко като екстрасен
. По снимка познавам кой кльон е добър.Не че и вие не познавате,но аз го казах пръв

-
- ще става разбирач
Ето го моите надежди за новия сезон.За моето ухо всички са конец,за рибите-надявам се

ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
Браво! Кой е лидера?
-
- ще става разбирач
Ще мога да отговоря едва ноември предполагам.Дано има такъв 

ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
Тая година ще е сомска-кои ходи ще хване-сигура,случва се през 5 години големци.....но всичко е относително...аз си спомням за 26 на 5 дневен риболов в заграденото 

Риболовци.
-
- новобранец
Баба меца казала пред другите горски животни- Тая година ще има мнооооого дренки. А те я попитали откъде знае. На което Баба меца отговорила- Ами защото много ми се ядат.lusienn написа:Тая година ще е сомска-кои ходи ще хване-сигура,случва се през 5 години големци.....но всичко е относително...аз си спомням за 26 на 5 дневен риболов в заграденото

Колега, твоя пост много ми прилича на тоя кратък виц- ама ако сомовете знаят колко много ни се иска на всички да има яко кълване, сами ще излязат от водата.

-
- вече хвърля и на тежко
Въпросният кльонк изкара звук. Малко трудно в началото но се получи. Ще се направят предложените поправки и ще пиша какво е станало.Don4o_62 написа:На тоя етап на снимката,съм сигурен на 200пр.,че няма да изкара звук.Пак се обзалагам на пона някой язовир.Нека колегата първо пробва,и като каже резултата, продължаваме спора,докато излезе истината
Ето го кльонка на раздора![]()
Нека и майсторите кажат нещо.
Мисълта убива действието!
-
- сериозен играч
И аз ги мога тези номера
Всичко започна на сбирката с агнето преди една година .
И сега така след два месеца бачкане се получи това -Матряла е бедрена кост от Сатана

За петата съжалявам че не се вижда , но това май е Всеобща Тайна.
Е тва е ся ЛюлИЯк а не някъФ Кюстендилски лОкум
Златните елементи са гравирани в дълбочина и релефа който се получава засилва усета при допир и не позволява да се хлъзга (дано женската аудитория не ме разбере погрешно)
Магията на всеки кльонк е пряко свързана с положените усилия с които е направен , но всичко това отива на вятъра ако не го подариш .
Ето и някой идеи как да подсилим шарките на дървото

Всичко започна на сбирката с агнето преди една година .
И сега така след два месеца бачкане се получи това -Матряла е бедрена кост от Сатана

За петата съжалявам че не се вижда , но това май е Всеобща Тайна.
Е тва е ся ЛюлИЯк а не някъФ Кюстендилски лОкум

Златните елементи са гравирани в дълбочина и релефа който се получава засилва усета при допир и не позволява да се хлъзга (дано женската аудитория не ме разбере погрешно)

Магията на всеки кльонк е пряко свързана с положените усилия с които е направен , но всичко това отива на вятъра ако не го подариш .
Ето и някой идеи как да подсилим шарките на дървото

Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Ииибаси и змиЪта.Мяса на Кралска Кобра.