Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЗАРГАН - 2010
Много капризен заргана тая седмица. Тази сутрин едвам 5 броя.
Печелившата тактика според мен:
-плетено влакно за най-плахите подръпвания
- бавно потъваща бомбарда 3гр за бавно водене близо до дъното
Печелившата тактика според мен:
-плетено влакно за най-плахите подръпвания
- бавно потъваща бомбарда 3гр за бавно водене близо до дъното
- sardina
- научил се да хвърля
Вчера бях на север от Тюленово от 14.30 до 18.00. Имаше леко вълнение и средно силен вятър. Заварих около 7-8 рибари, които търсиха рибата както на чепаре, така и на бомбарда. Резултати - много слаби. След като похвърлях половин час, започнах да си мисля за преместване, но един от колегите изкара едно зарганчи и аз взех да хвърлям отново. Започнаха да се редуват няколко удара последвани от дълги паузи. Приключих с 16 заргани, 3 дребни сафридчета/едра граца/, 1 чернокопче- 10 см. Брат ми хвана почти колкото мене, но една котка намери къде крие зарганите и му остави 2 риби и няколко глави с човки. При колегите беше по-зле. Предишните години ходех по същите места на север и риболов с по-малко от 30 заргани се смяташе за слаб, а сега ако хвана 20 и се радвам. Къде е рибата и въобще има ли я?
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
-
- новобранец
Днес приятели са били на Русалка рано сутринта, след това на Тюленово. Рибата е пипала плахо, единични бройки на потъваща и плаваща бомбарда. Морето било приятно, но един харпунджия им казал, че долу е боза. Дано да се размърда заргана през уикенда. Наслука 

-
- вече хвърля и на тежко
Днес на Фичоза от 14h до 18 h 21 заргани ... тегав риболов ( особенно в самото начало) до 16 h 4 риби след това се активизира но за малко . Беше много предпазлива и не отиваше на по груб такъм ( 0.14 и кука 10 номер) след бърза смяна на куката работата потръгна ( повод 0.12 кука 12 номер)
Veche ne kazvash khde :\hgtod написа:Днес риболова беше доста тегав - от 8.30 до около 17.00 - 24 заргани около средния размер.
P.S. Sori za shrifta ama sum v Pleven i prez mobilniq naBG ne stava
- emilh
- новобранец
- Обратна връзка:
Сега се връщаме от едно тридневно походче по южните морета.Нищо съществено като резултати. Хванахме прекрасно времи компанията беше идеална. Какво му трябва на човек? По принцип тегав риболов много мамене иска добра стръв не е още май много изгладняла,общо да сме хванали по 50-60 риби на човек за трите дни. До към 10 влачихме воблери като резултат само едно шаранче.Обедна софричка и след това по камъните около Синеморец.Малко снимков материал.

URL=http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?User ... Id=8455687]
[/URL]

URL=http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?User ... Id=8455687]

Последно промяна от emilh на Чет Окт 14, 2010 6:54 am, променено общо 1 път.
Рибата къща няма
ами биракомпанията беше идеална. Какво му трябва на човек?

Браво пичове! Големи красоти.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:

Митак,ся туй от 9-та буна ли е,или си е размразено естественно

Дей е третия?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- новобранец
ее най после и аз да се реша да драсна някой ред ,вчера от 14:30 до 17:30 11 зизита , мястото 1 буна
[quote="emilh"]До към 10 влачихме воблери като резултат само едно шаранче.
Браво Митак!
Бързо му намажи дупето със сол и за Никулден чакай гости!
Браво Митак!
Бързо му намажи дупето със сол и за Никулден чакай гости!
Има една тънка граница между риболова и това да стоиш на брега като идиот!
аре и аз да се изкажа, на12.10 на Шабла между паметника и Мартината около 70 заргани 2-ма човека, без да броя пуснатите маломерни(при мен бяха няколко,а при колегата незнам), рибата вземаше мн. нвътре.
Вчера влязох с лодка от Варна до Кам4ия основно граца и някой кандидат сафрид
Преди влошаване на времето, заргана беше особено активен и в крайните южни райони. Размерите започнаха да се увеличават осезателно:

- 1000n
- разбира нещата
Какъв ти е телефонът, колега?BOBCAT написа:Veche ne kazvash khde :\hgtod написа:Днес риболова беше доста тегав - от 8.30 до около 17.00 - 24 заргани около средния размер.
P.S. Sori za shrifta ama sum v Pleven i prez mobilniq naBG ne stava

- sardina
- научил се да хвърля
farfuec написа:аре и аз да се изкажа, на12.10 на Шабла между паметника и Мартината около 70 заргани 2-ма човека, без да броя пуснатите маломерни(при мен бяха няколко,а при колегата незнам), рибата вземаше мн. нвътре.
Явно сме били на морето край Шабла по едно и също време и наблизо един от друг. Направили сте добър риболов дори и да сте били цял ден - 30-40 заргани на човек си е добра цифра на фона на общия пейзаж по северното черноморие. Дай Боже всекиму.
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
възможно е, имаше поне 10 човека наоколоsardina написа:farfuec написа:аре и аз да се изкажа, на12.10 на Шабла между паметника и Мартината около 70 заргани 2-ма човека, без да броя пуснатите маломерни(при мен бяха няколко,а при колегата незнам), рибата вземаше мн. нвътре.
Явно сме били на морето край Шабла по едно и също време и наблизо един от друг. Направили сте добър риболов дори и да сте били цял ден - 30-40 заргани на човек си е добра цифра на фона на общия пейзаж по северното черноморие. Дай Боже всекиму.