Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- eroucma
- разбира нещата
Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
Влакната на "паяка" са плоски, груби и неотговярящи нито на диаметър нито на обявена здравина.
За цената на това "влакно" можеш да си вземеш нещо изпитано и доказало се http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... e-pe4-150m точно на същата цена като Паяка
За цената на това "влакно" можеш да си вземеш нещо изпитано и доказало се http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... e-pe4-150m точно на същата цена като Паяка

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Не е въпроса в парите,защото тука паяка струва 30 европееца.
Ще се поогледам утре пак в магазина и ще се реша какво точно да взема.
До сега бях с Berkley много здраво наистина,сега дали отговаря или не незнам,не ходя с микрометрър в мен.
Но след доста кратко време от черен на цвят,стана сив и после стана плоско,което мен не ме радва особено.
За това което е показал колегата не съм сигурен с точност дали го има,но ще постна сайта на магазина от който пазаря.Нищо,че е на шведски в търсачката като напишете брейд ще ви се покажат с какво разполагат и може да ми препоръчате най-доброто което виждате там да кажем.
http://www.huntyardberras.com/
Ще се поогледам утре пак в магазина и ще се реша какво точно да взема.
До сега бях с Berkley много здраво наистина,сега дали отговаря или не незнам,не ходя с микрометрър в мен.
Но след доста кратко време от черен на цвят,стана сив и после стана плоско,което мен не ме радва особено.
За това което е показал колегата не съм сигурен с точност дали го има,но ще постна сайта на магазина от който пазаря.Нищо,че е на шведски в търсачката като напишете брейд ще ви се покажат с какво разполагат и може да ми препоръчате най-доброто което виждате там да кажем.
http://www.huntyardberras.com/
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
По-добре НЕ .Красимир Атанасов написа:...Мнения бързи,...
Инак от тоя сайт няма как да ти препоръчам , най-малкото щото съм силно скаран с шведският , а да търся по картинки некакси не ми идва от вътре .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Благодаря все пак.Вечерта ще пиша какво съм взел.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
В крайна сметка това си закупих днес.
Хубаво или не незнам,но имаше добро намаление на всички тези стоки и ако трябваше да платя 80 евро за тях аз дадох само 40 евра.
Доволен съм от сделката,утре ще отида да си взема още малко железа,че днес бях с малката и по-закона на мърфи всякакви физиологически нужди ни полазиха

пп.Мепс Аглия и в бг ли е на тези пари,7евро за номер 4 и 8евро за номер 5?
Хубаво или не незнам,но имаше добро намаление на всички тези стоки и ако трябваше да платя 80 евро за тях аз дадох само 40 евра.
Доволен съм от сделката,утре ще отида да си взема още малко железа,че днес бях с малката и по-закона на мърфи всякакви физиологически нужди ни полазиха

пп.Мепс Аглия и в бг ли е на тези пари,7евро за номер 4 и 8евро за номер 5?
Перфектен избор за плетеноКрасимир Атанасов написа: пп.Мепс Аглия и в бг ли е на тези пари,7евро за номер 4 и 8евро за номер 5?

Тия Мепс Аглия Флуоро много скъпи

№5 в Бг да е около 7 лева, но пък точно тоя размер си е малко дефицитен

Много претеглени риби

Докато събера парици за Авид-а ще мине сумати време, най-малко сезона ще мине, освен ако не я взема утре и след това ще трябва да остана гладен 2 месецаПавел Иванов написа:JettroniX , упоменатият Карбофлекс си е по-скоро Мидиъм , а упоменатият Премиер си е чист Мидиъм Лайт . Послушай cronos39 и загледай серията Авид , особено модела AVS66LF2 . Друг е въпроса че в БГ на много добри пари могат да се вземат много читави пръчки от марките Путоон 21 и Палмс .

Тв'а толко пара за Лайт пръчле, в тая обезрибена държава направо си е грехота да даде човек, колко и да е запален, а пък да ловя с такава скъпа пръчка, на която да й сложа макара от 60 лв. и да закачам гоблерчета от около 10 лева си е направо смях

Ако си взема някоя от тия пръчки, ще трябва да ми вади хляба

Не мога да проумея що една такава шибучица стува повече парици от една класна сомска пръчка??
Благодаря за насоките.

изложение, май ще си е чиста излагация

Тъпото в случая е, че си замина сезона за дребни хищници. Остава Октомври и част от Ноември, ако е рекъл Шефа.....
П.П. : Ако имаше лизинг с 0 % лихва, да си вземе човек една такава шибучица и да й се радва на момента до насита......ама.....

Здравейте колеги, занимавам се с риболов от дете в момента съм над 40, по спининг залитам от две години. През последната година по-сериозно, oпитвам се да анализирам всеки един излет и да си правя някакви изводи. Няма да крия че съм начинаещ, успехите ми в спининга са само на платени водоеми. Като заглавие, темата ми допадна изключително, първаначалната ми нагласа беше че ще се възползвам от опита на хора с дългогодишен опит и да го приложа на практика, абсолютно съм наясно, че успешен рибиловец само с четене в интернет не се става, но все пак форумите са за да споделяме опит и да не открива всеки за себе си топлата вода. Благодарен съм на всеки отделил време да сподели мнениет си. За съжалини след като прочетох първите окол 200 поста, единственото което научавам, е кои такъми са подходящи и кои по-малко подходящи. Не изключвам важноста на такъма при риболова, но смятам, че опита на спинингиста е в пъти по-ценен. Бих се радвал за в бъдеще да намирам много повече споделен практически опит от рода на : каква проводка е подходяща при търсене на конкретен хищник, каква примамка е подходяща за различните риби, на какви места какъв хищник може да се очаква, според сезона какви техники и примамки се използват и други подобни, та дори и някой забавни истории по време на риболов, от които може да се трупа полезна информация
- Vid
- кандидат преподавател
Колега, спининга не е риболов, а е един експеримент... Никой не може еднозначно да ти отговори на по горния въпрос? Всичко зависи от конкретния водоем, от търсените риби, от деня в който ги търсим, от сезона, дали е облачно или слънчево, дали водата е замътена или бистра и пр.. и пр...k99 написа: Бих се радвал за в бъдеще да намирам много повече споделен практически опит от рода на : каква проводка е подходяща при търсене на конкретен хищник, каква примамка е подходяща за различните риби, на какви места какъв хищник може да се очаква, според сезона какви техники и примамки се използват и други подобни, та дори и някой забавни истории по време на риболов, от които може да се трупа полезна информация
Според мен та тема е отворена за това, всеки от нас да сподели слуката си и такъмите и примамките, които е ползвал.... Но, това съвсем не значи, че утре ще направи същата слука на същите примамки в същия водоем??

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Точно това имах в предвид: Споделяне на успехи - вид риба, водоем, участък в който е била слуката(в средата на водоема, до брега, до камъни, храсти...), начин на презентиране, водене(бързо, бавно, равномерно, неравномерно, плитко, дълбоко), вид примамка, темперартура, време (слънчево, облачно), по кое време на деня и в годината, бистрота на водата, ниво на водата (нормално, спаднало) ....Далеч съм от мисълта че ще получа правила за 100% успех. Но подобна информация ще ми е много по-полезна от това дали определен такъм трябва да е под 100 лева или по-скъп.Vid написа:Колега, спининга не е риболов, а е един експеримент... Никой не може еднозначно да ти отговори на по горния въпрос? Всичко зависи от конкретния водоем, от търсените риби, от деня в който ги търсим, от сезона, дали е облачно или слънчево, дали водата е замътена или бистра и пр.. и пр...k99 написа: Бих се радвал за в бъдеще да намирам много повече споделен практически опит от рода на : каква проводка е подходяща при търсене на конкретен хищник, каква примамка е подходяща за различните риби, на какви места какъв хищник може да се очаква, според сезона какви техники и примамки се използват и други подобни, та дори и някой забавни истории по време на риболов, от които може да се трупа полезна информация
Според мен та тема е отворена за това, всеки от нас да сподели слуката си и такъмите и примамките, които е ползвал.... Но, това съвсем не значи, че утре ще направи същата слука на същите примамки в същия водоем??
- Vid
- кандидат преподавател
Това си е леко жлъчно изказване. Колега, всички въдици ловят риба, даже и китайките за по 10 лв., т.е. ако си купиш скъпа въдица това съвсем не значи, че ще уловиш повече риби. Просто риболова със скъпите въдици е по как да го кажа - кефещ.. т.е. последните имат по стегнат строй, по ниско тегло и пр...k99 написа:Но подобна информация ще ми е много по-полезна от това дали определен такъм трябва да е под 100 лева или по-скъп.
Инак напълно те разбирам. И Я като ида примерно в Кауфланд плащам 100 лв. за продукти и като се прибера в къщи, се оказва че няма кВо да ям, ама трудно отделям 200 лв. за въдица, която върви с гаранция и ще я ползвам поне 3 години...

Сенека
Сенека
OK, съжалявам че намесата ми в темата е прозвучала по този начин. Извинявам се че съм нарушил добрия тон. Не съм искал да засегна никого във форума. Това което исках да добавя, че за мен , предполагам и за всички останали, освен качеството на такъма (по никакъв начин не искам да го омаловажавам), има и ред други неща важни за постигане на успех. В предния си пост съм изброил някой от тях, но както казах съм начинаещ и не претендирам да съм изчерпателен. Ще се радвам ако по-можещите, в бъдещите си постове отделят малко повече внимание и на тях. И пак повтарям - разбирам че в риболова няма рецепта за 100% успех.Vid написа:Това си е леко жлъчно изказване.
- danev69
- сериозен играч
k99 написа: каква проводка е подходяща при търсене на конкретен хищник, каква примамка е подходяща за различните риби, на какви места какъв хищник може да се очаква, според сезона какви техники и примамки се използват и други подобни, та дори и някой забавни истории по време на риболов, от които може да се трупа полезна информация
Здрасти колега.
Мисля,че просто не си се поразровил из темите,както трябва, или те е примързяло да го направиш. .
Няма как отговора на всичките ти въпроси да се събере в една тема.
Защо просто не използваш търсачката ???
Аз написах в търсачката /проводка/ и виж ,излезнаха 27 страници.
http://www.nariba.com/forum/search.php? ... 0%BA%D0%B0
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- Vid
- кандидат преподавател
Колеги, тук искам да споделя проблема и невежеството си и да Ви попитам Как и с КВо?
Таа... Ходя на едно водоемче, кое държи хубави белки, че и успешно си ги ловя... Само че, напоследък са се навъдили и щуки 2-3 кг., кои ми гризат брейда... т.е. има леко ударче... и вадя само гола линия...
Винаги съм отричал ползването на поводи, но случая е по различен. Риболовът на щука с блесни и воблери няма нищо общо с този на джиг. В случая при лека стъпаловидна проводка (съчетана с голяма дълбочина- 3м. напред е 6м. в дълбочина) пропадането на примамката е съпътствана с отпусната линия при която пропада и влакното успоредно с примамката. Може би по та причина влакното е много по уязвимо от колкото при стандартен риболов??
Пробвах с кевларен повод, ама рибата спря да кълве. С метален не съм пробвал, ама той ще е и по лош. Дали да не пробвам с флуорокарбонов такъв?? И какъв бихте ми препоръчали от масово-ползваните в БГ? Целта на занятието е сулката и елиминиране на загуба на примамки от удари на щуки.
Преди години съм ползвал флуоро на Лазер, вече даже не помня точно какъв и колко качествен. При последната покупка на брейд получих и това:

Само, че като му драсна клечка кибрит, гори и се топи като обикновен монофил?? Някой разбира ли японски?
И КАКВО БИХТЕ МЕ ПОСЪВЕТВАЛИ ???
Таа... Ходя на едно водоемче, кое държи хубави белки, че и успешно си ги ловя... Само че, напоследък са се навъдили и щуки 2-3 кг., кои ми гризат брейда... т.е. има леко ударче... и вадя само гола линия...
Винаги съм отричал ползването на поводи, но случая е по различен. Риболовът на щука с блесни и воблери няма нищо общо с този на джиг. В случая при лека стъпаловидна проводка (съчетана с голяма дълбочина- 3м. напред е 6м. в дълбочина) пропадането на примамката е съпътствана с отпусната линия при която пропада и влакното успоредно с примамката. Може би по та причина влакното е много по уязвимо от колкото при стандартен риболов??
Пробвах с кевларен повод, ама рибата спря да кълве. С метален не съм пробвал, ама той ще е и по лош. Дали да не пробвам с флуорокарбонов такъв?? И какъв бихте ми препоръчали от масово-ползваните в БГ? Целта на занятието е сулката и елиминиране на загуба на примамки от удари на щуки.
Преди години съм ползвал флуоро на Лазер, вече даже не помня точно какъв и колко качествен. При последната покупка на брейд получих и това:

Само, че като му драсна клечка кибрит, гори и се топи като обикновен монофил?? Някой разбира ли японски?
И КАКВО БИХТЕ МЕ ПОСЪВЕТВАЛИ ???
Сенека
Сенека
Имаш го! Ами пробвай го!
20 либри си е сериозен флуорокарбон, та дори и монофил да е..
90% гаранция е че е флуоро, след като е сложен като бонус при плетеното.
Престраши се да жертваш още някоя примамка и го сложи. Надявам се да си доста приятно изнендан.
20 либри си е сериозен флуорокарбон, та дори и монофил да е..
90% гаранция е че е флуоро, след като е сложен като бонус при плетеното.
Престраши се да жертваш още някоя примамка и го сложи. Надявам се да си доста приятно изнендан.

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"