Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от chirusa_bg »

miro253 написа: Водата беше на 2-3 метра от шубраците.
Благодаря ти, петък съм там :D
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

chirusa_bg написа:
Помисли за варианта да се позиционираш някъде по реката или ва втичалото около моста, така хем няма да си в тарапаната, хем ще можеш и риба да ловиш.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Е да де, но най-вероятно реката вкарва мътилка и е трудно да се подбере място, защото не се виждат водораслите. Аз утре мисля да отскоча. Ако не ми мине котка път ще драсна някой ред.
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

miro253 написа:Е да де, но най-вероятно реката вкарва мътилка и е трудно да се подбере място, защото не се виждат водораслите. Аз утре мисля да отскоча. Ако не ми мине котка път ще драсна някой ред.
Не забравяи че старите хора са казали че риба се лови в мътна вода.
Той Чироза сигурно има вече хидрографска картан а реката :mrgreen:
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

SBANKOV написа:
miro253 написа:Е да де, но най-вероятно реката вкарва мътилка и е трудно да се подбере място, защото не се виждат водораслите. Аз утре мисля да отскоча. Ако не ми мине котка път ще драсна някой ред.
Не забравяи че старите хора са казали че риба се лови в мътна вода.
Той Чироза сигурно има вече хидрографска картан а реката :mrgreen:
Старите хора също са казали "който лови риба в мътна вода - е напълно ясен" :wink:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Да. Приказката е вярна, но няма нищо общо с риболова, за който говорим тук във форума :D .
Аватар
kostura_24
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kostura_24 »

На Волуяк - Мрамор каракудата тръгнала ли е?Спешно!!!
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D
geri_fidera
новобранец
новобранец

Мнение от geri_fidera »

мисля в събота да отида до мрамор някакво инфо и вярно ли е че искат някакъв членски внос освен и билет
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

chirusa_bg написа:
Вчера се разходих до там.
Цирк. Каракудата се е навряла от лявата страна на острова, където се влива канала с отпадните води. Старците са наредени рамо до рамо още от тъмно. Дълбочината е около 30 сантиметра. Казаха, че ловят по 2-3-4 каракуди на ден, ма било добре щото им писнало цяла година само бабушки да ядат. Ако някой изкара рибка, веднага натам политат няколко плувки, и от съседите му и отсреща, от острова. Един беше метнал дънни и извади каракуда. Веднага друг се съблече и се бухна във водата и невъзмутимо дошляпа баш там където другия субект меташе дънните :lol: . На подвикванията отговори, че гьола е на всички, колегиалност не го интересувала...
Погледах, погледах и отидох на втичалото, под моста. Там имаше само един с булдо и нулев резултат. Помятах един час, колкото да установя, че реката отгоре вкарва студена вода (и мътилка) и риба в тоя район няма и се изнесох.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
reebok
новобранец
новобранец

Мнение от reebok »

Здравейте колеги. Как е положението на платения рибарник Панчерево, не съм ходил там и си мисля утре да заведа децата и евентуално да се зарадват на някоя риба. Знаете ли как се ценообразува там и дали има някакви забрани относно блесни и т.н., какво може да се лови там....

Благодаря предварително!
Аватар
pac_master_boy
новобранец
новобранец

Мнение от pac_master_boy »

reebok написа:Здравейте колеги. Как е положението на платения рибарник Панчерево, не съм ходил там и си мисля утре да заведа децата и евентуално да се зарадват на някоя риба. Знаете ли как се ценообразува там и дали има някакви забрани относно блесни и т.н., какво може да се лови там....

Благодаря предварително!
5 лева на пръчка + цена на килограм за различните риби. Пъстърва не може да се връща. Миналата година можеше да се лови с блесна само на заграденото с щуките. За тази година не знам.
Изображение Изображение
Аватар
BACARDI
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BACARDI »

Кърцата написа:
chirusa_bg написа:
Вчера се разходих до там.
Цирк. Каракудата се е навряла от лявата страна на острова, където се влива канала с отпадните води. Старците са наредени рамо до рамо още от тъмно. Дълбочината е около 30 сантиметра. Казаха, че ловят по 2-3-4 каракуди на ден, ма било добре щото им писнало цяла година само бабушки да ядат. Ако някой изкара рибка, веднага натам политат няколко плувки, и от съседите му и отсреща, от острова. Един беше метнал дънни и извади каракуда. Веднага друг се съблече и се бухна във водата и невъзмутимо дошляпа баш там където другия субект меташе дънните :lol: . На подвикванията отговори, че гьола е на всички, колегиалност не го интересувала...
Погледах, погледах и отидох на втичалото, под моста. Там имаше само един с булдо и нулев резултат. Помятах един час, колкото да установя, че реката отгоре вкарва студена вода (и мътилка) и риба в тоя район няма и се изнесох.
С други думи не си заслужава да се ходи да се нервира човек на такива "субекти".
http://aquaristicabg.com" onclick="window.open(this.href);return false;
reebok
новобранец
новобранец

Мнение от reebok »

pac_master_boy написа:
reebok написа:Здравейте колеги. Как е положението на платения рибарник Панчерево, не съм ходил там и си мисля утре да заведа децата и евентуално да се зарадват на някоя риба. Знаете ли как се ценообразува там и дали има някакви забрани относно блесни и т.н., какво може да се лови там....

Благодаря предварително!
5 лева на пръчка + цена на килограм за различните риби. Пъстърва не може да се връща. Миналата година можеше да се лови с блесна само на заграденото с щуките. За тази година не знам.
Благодаря за инфото. Ако е забранена блесната там, на плувка и бял може ли да се хване пастърва там :roll:
Аватар
pac_master_boy
новобранец
новобранец

Мнение от pac_master_boy »

reebok написа:
pac_master_boy написа:

Благодаря предварително!
Благодаря за инфото. Ако е забранена блесната там, на плувка и бял може ли да се хване пастърва там :roll:
Стига да има още пъстърва - може. Хваща се на всичко, като на всеки един платен водоем: бял, камола, паста и т.н. :)
Изображение Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

IMG_20140501_152007.jpg
IMG_20140501_152007.jpg (1.17 MiB) Преглеждано 1292 пъти
Разходих се до Пънча, естествено далече от навалицата. Рибите са в деветия месец и много ги мързи, но все пак хванах обичайните 100 риби, макар и доста по-дребни от последния път.
IMG_20140501_152236.jpg
IMG_20140501_152236.jpg (2.01 MiB) Преглеждано 1292 пъти
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”