Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Инфо за р. Струма!
Прясна информация от събота. В района между моста за село Вълково (мотел Мамин Кольо) и село Струма, реката е малка и бистра, като сълза. Места бол, но риба не. Пълно е с групирани мрени, най-вече по тихите места, но не пипат. За 4-5 часа риболов имам само един клен около 300 гр. За пръв път ми се случва такова нещо, да хвърлям в килим от риби и да нямам пипане. Надявам се скоро да се размъти реката и да почне силният мренски риболов.
- BOBI MITREV
- новобранец
[quote="tegov86"]Прясна информация от събота. В района между моста за село Вълково (мотел Мамин Кольо) и село Струма, реката е малка и бистра, като сълза. Места бол, но риба не. Пълно е с групирани мрени, най-вече по тихите места, но не пипат. За 4-5 часа риболов имам само един клен около 300 гр. За пръв път ми се случва такова нещо, да хвърлям в килим от риби и да нямам пипане. Надявам се скоро да се размъти реката и да почне силният мренски риболов.[/quote
Градски мрена вече няма да има, чак на пролет.
Градски мрена вече няма да има, чак на пролет.
и аз си мисля,че вече е легнала,чак догодина 

- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Вчера на Невестино един дядка направо разби мрените, но на съчма и ловеше на попадики и зеленки. Такива баби не бях виждал скоро една от големите беше около 40 см. А всички останали чакаха да хванат по някой скобар, а те скачаха като пъстърви над водата но не бяха активни в храненето, играеха постоянно и най вече като метна някоя прашка бели - тогава пощуряваха. Е имаше епизодимни удари но общо взето слабо. Аз спасих капото с 3 мрени, като бях седнал под този дядка дето скубеше мрените, имах и 4 откачания на добри скобари, но вината явно не бе в куката, а в това че само бутат стръвта. В понеделник времето бе по мъгливо и мрачно и тогава са се ловили много риби и то навсякъде.
Наслука и дано завали, че да размъти и да се лови по добре.
Наслука и дано завали, че да размъти и да се лови по добре.
- prodigy666
- разбира нещата
моста преди село Покровник - Благоевград ври от мряна и то с размер на бирени бутилки има много скобар ... рибата кълве но мн слабо даже понякога хич .... 2-3 ма лохяха вчера и днес .. няма да казвам как че може голяма част ох хората да не знаят тоз метод
...
Някои ако има инфо за Железница при кафето стримона и вира дето е под барчето на е 79 че мисля там да търсим скобарите че на покровник мизерия с тоя метод на ловене !!! и лошото е че е напълно легално :Х

Някои ако има инфо за Железница при кафето стримона и вира дето е под барчето на е 79 че мисля там да търсим скобарите че на покровник мизерия с тоя метод на ловене !!! и лошото е че е напълно легално :Х
Легално, ама друг път закони си нямяме и самосъзнание и това си е.Лека вечер на всички нормални риболовци.prodigy666 написа:моста преди село Покровник - Благоевград ври от мряна и то с размер на бирени бутилки има много скобар ... рибата кълве но мн слабо даже понякога хич .... 2-3 ма лохяха вчера и днес .. няма да казвам как че може голяма част ох хората да не знаят тоз метод...
И дари ни с много сила
кога хванем много риба
да преборим алчноста
да я пуснем по вода
кога хванем много риба
да преборим алчноста
да я пуснем по вода
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Колега на Пастух е умряла работа има смисъл на Мурсалево на моста ама трябва в 6 да си там а скобара почва към 3-4prodigy666 написа:моста преди село Покровник - Благоевград ври от мряна и то с размер на бирени бутилки има много скобар ... рибата кълве но мн слабо даже понякога хич .... 2-3 ма лохяха вчера и днес .. няма да казвам как че може голяма част ох хората да не знаят тоз метод...
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

- prodigy666
- разбира нещата
миналата неделя бях до Дупница и видях че на Мурсалево беше панаир отдавна ми се ходи нагоре (аз сам от Благоевград) но незнам къдеDimitar_allianz написа:Колега на Пастух е умряла работа има смисъл на Мурсалево на моста ама трябва в 6 да си там а скобара почва към 3-4prodigy666 написа:моста преди село Покровник - Благоевград ври от мряна и то с размер на бирени бутилки има много скобар ... рибата кълве но мн слабо даже понякога хич .... 2-3 ма лохяха вчера и днес .. няма да казвам как че може голяма част ох хората да не знаят тоз метод...
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз бях в неделя ама слабо тръгнах си към 2 часа с 2 скобара иначе в събота 2 скобара към 800 гр 1 яка мрена и един клен но следобяда иначе неще само ако имаш за опашката или другия вариант кука 20(аз такава сложих) и влакно 0.10 има почуквания ама мнооооого леки и неможеш да засечеш иначе малко по-нагоре над моста в реката имаше черни петна от риба ама като пуснеш само ти заобикалят стръвта и толкозprodigy666 написа:миналата неделя бях до Дупница и видях че на Мурсалево беше панаир отдавна ми се ходи нагоре (аз сам от Благоевград) но незнам къдеDimitar_allianz написа:Колега на Пастух е умряла работа има смисъл на Мурсалево на моста ама трябва в 6 да си там а скобара почва към 3-4prodigy666 написа:моста преди село Покровник - Благоевград ври от мряна и то с размер на бирени бутилки има много скобар ... рибата кълве но мн слабо даже понякога хич .... 2-3 ма лохяха вчера и днес .. няма да казвам как че може голяма част ох хората да не знаят тоз метод...

Tell people there’s an invisible man in the sky who

И при Благоевград се лови храниш с червей и ловиш на него говоря за Бело поле Покровник /макар че моста на покровник е зает от много драскачи/ сигурен съм че и на други места дава, но си трябва постоянствоо. Проблема е че повечето скобари са маломерни но никой не ги пуска обратно било то драскачи или тези които ловят на стръв казвам стръв защото в такава бистра вода се нагледах на методи на ловене които ми разбиват представата за фин риболов.
скобара е риба проклета

- prodigy666
- разбира нещата
мерси колега имам 300 гр червеи и малко захранка .. гледам маи няма вятър и мисля да ида до Бело поле а за покровник видя ли модерния метод за драскане :Хpojara28 написа:И при Благоевград се лови храниш с червей и ловиш на него говоря за Бело поле Покровник /макар че моста на покровник е зает от много драскачи/ сигурен съм че и на други места дава, но си трябва постоянствоо. Проблема е че повечето скобари са маломерни но никой не ги пуска обратно било то драскачи или тези които ловят на стръв казвам стръв защото в такава бистра вода се нагледах на методи на ловене които ми разбиват представата за фин риболов.
шарен риболов от днес. Реката е бистра и малка Драскачи колкото искаш
- Прикачени файлове
-
- 14112011090.jpg (105.25 KiB) Преглеждано 1017 пъти
скобара е риба проклета

- prodigy666
- разбира нещата
инфо от Покровник до Благоевград Няма и помен от рибата 5 човека 3ма драскача .. 2 риби от моста не се виждаше никаква риба ... няма и вода рибата е много плашливаpojara28 написа:шарен риболов от днес. Реката е бистра и малка Драскачи колкото искаш
никой ли не ходи по реката да каже какво, къде, на какво или Всиччки сте на риболов и няма време за писане.
скобара е риба проклета

- prodigy666
- разбира нещата
колега от няколко дена се чудя къде да ида и аз .. :Х знам че на железница вече има много скобар .. на покровник рибата изчезна казваха някаде на баражите при някаква помпа горе долу знам каде е ма там 1000 % няма по голям скобар от 500 гр .. някои ако може да каже за монца и раиона ще е суперpojara28 написа:никой ли не ходи по реката да каже какво, къде, на какво или Всиччки сте на риболов и няма време за писане.