Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Как да направим добър харпун в домашни условия
Модератор: nkolev66
Re: Как да направим добър харпун в домашни условия
Миро а ти пробва ли новата пуцалка . 

Утре,утре ще са тестовете и то само по трофей. 

За тебе знаеме ма Миро нали беше затънал в ремонти та за това питам.
Вече са залепнали трайно и качествено и само чакам да ми узрее идеята в чутората и почвам да дялкам,шкуркам и пробивам за сега толковаaustralia написа:![]()
Няма кво да се чудиш преспивай тази нощ и утре с пресни сили дялай и все нещо ще излезе.Давай щото с Миро днес почнахме неговия нов а и аз тия дни започвам пак. 

Пуу, не се спряхте бреterzo написа:Няма кво да се чудиш преспивай тази нощ и утре с пресни сили дялай и все нещо ще излезе.Давай щото с Миро днес почнахме неговия нов а и аз тия дни започвам пак.

Ееее не-е толко лесно вие имате инерция а аз още стартираам
Ма ше се опитам да ви догоня де. Тея дни ще да е , само да ми светне крушката
че съм на кръстопът и се двоумя точно какъв да е ,за сега съм твърдо решен само за вида на спусъка (реверсен). 

Ма ше се опитам да ви догоня де. Тея дни ще да е , само да ми светне крушката

Австралия,според мен бързането със започването на харпуна ,не е добра идея,при положение,че не си определил за кое море ще го използваш/или за какви условия на лов/.Зимата е дълга и има достатъчно време за всичко - от идеи до практическото изпълнение.
А Лъчо и Миро хич не ги гледай.....те си направиха конвейр за изработка на дървени харпуни и правят по стотина на ден....Тук само ни пускат "базовите модели" да "изплакнем" окото....

А Лъчо и Миро хич не ги гледай.....те си направиха конвейр за изработка на дървени харпуни и правят по стотина на ден....Тук само ни пускат "базовите модели" да "изплакнем" окото....

Така е приятел но все пак ще видиме кога ше ми светне крушката
Върти ми се една идея в главата която е малко по различна от обичайните решения за дървени харпуни ,а именно една разновидност на ролковите . Абе ше видим какво ще излезе .Както казва Владо най много накрая да става за камината

Върти ми се една идея в главата която е малко по различна от обичайните решения за дървени харпуни ,а именно една разновидност на ролковите . Абе ше видим какво ще излезе .Както казва Владо най много накрая да става за камината

Ако ме питаш мен, когато срещна рибата дето не мога да и "сваля шалтера" с традициония харпун, тогава ще седна да мисля по въпроса...
Такава още не съм срещнал, пък не знам...
Сигурно защото още не съм срещнал кой-знае колко риби...
Направи си нещо традиционно и му се радвай, вместо да се мъчиш да направиш нещо, дето само разочарованието да ти остане от него...
ИМХО
Такава още не съм срещнал, пък не знам...

Направи си нещо традиционно и му се радвай, вместо да се мъчиш да направиш нещо, дето само разочарованието да ти остане от него...
ИМХО
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
A пък аз съм на друго мнение и не мисля че трябва да спираме да бъдем креактивни а и няма нищо лошо в това да си размърдам малко мозъка да не закърнее от консерватизъм А иначе си прав по принцип но все пак съм почти решил да се ориентим в тази посока и ще съм благодарен ако споделите опит по въпроса. 

-
- ще става разбирач
Само да попитам като невежа,какво значи "ИМХО" ? и друг път съм го срещал....а относно създаването на оръжие(според мен това си е точно такова ),дори и да му викаме харпун...си е малко мистика,в смисъл всеки влага частичка от себе си докато твори,и по това се различава от серийното производство,когато видиш клеймото на работника,оставено върху неговото изделие,някак си е по различно от това да вземеш нещо от щанда с кутиите...дано да съм разбран правилно,има и ръчно стъкмени въдици,които ловят като серийните китайки или марковите скъпарки,но друго си е сериен номер 0001,и друг едва ли да има като него.Та творчеството е съвсем различен процес от "създаването".И аз творя на хартия едно произведение-хибрид между ластичен и пневматик,но само за удоволствие,създадох моята летва с ластик и дръжка,върши работа ,и следващото ниво е на път. Имам страхотен спусък подарък от колега,и поради куп ангажименти не мога още да се заровя в талаша за неговото приложение...но това не значи че не ме държи в напрежение да мисля и да съм го сглобил на ум поне 20 пъти до сега.Не мога да се разчекна,макар и да искам.
От цялото това бръщолевене исках да отбележа,че всеки творец,криейтър,създател на нещо такова като комбинация от механизми,които в края на краищата да сработят и да удовлетворят своя собственик,заслужава аплодисменти и поклон.Дерзайте пичове,всеки е бил под съмнение,всеки е бил разубеждаван,че земята е плоска и небето е на птиците...

От цялото това бръщолевене исках да отбележа,че всеки творец,криейтър,създател на нещо такова като комбинация от механизми,които в края на краищата да сработят и да удовлетворят своя собственик,заслужава аплодисменти и поклон.Дерзайте пичове,всеки е бил под съмнение,всеки е бил разубеждаван,че земята е плоска и небето е на птиците...

Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Благодаря за подкрепата. 

ИМХО = IMHO = In My Honest Opinion = Според Моето Скромно Мнение
-
- ще става разбирач
Humble пич- humble, не е honest, иначе другото си е наредmorgan написа:ИМХО = IMHO = In My Honest Opinion = Според Моето Скромно Мнение

Австралия, кажи за материала, какви са дъсчиците и откъде ги спазари, ако не е тайна