Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- AzAzEl
- научил се да хвърля
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Здравейте. Вчера на Доганово - 2 шаранчета, 10-тина каракудки, 5-6 рака
Стръв торен и шарен.

В петък на "Санчо Панса" - приятен риболов на добри каракуди. Кълвяха си на черволяци, като наблягаха на торен. Не видях някой да е по-резултатен с хляб. Житото не го брояха за манджа.
Доволно гадни слънчаци и край гьола-камиони и багери.
Вчера (събота) ходих пак със същите такъми, захранки, стръв. (Б)уй. Все едно не беше същият гьол.
За целият ден - едно рибе, като не броим слънчаците, ама и те редки и няколко костурчета.Като гледах колегите - същата работа. Слаб риболов. Жега ли беше...Щука ли беше...
Поне излета направихме
Доволно гадни слънчаци и край гьола-камиони и багери.
Вчера (събота) ходих пак със същите такъми, захранки, стръв. (Б)уй. Все едно не беше същият гьол.
За целият ден - едно рибе, като не броим слънчаците, ама и те редки и няколко костурчета.Като гледах колегите - същата работа. Слаб риболов. Жега ли беше...Щука ли беше...
Поне излета направихме

На 777 (седмиците) нямаше много хора, но и рибата беше още по малко! Като цяло на целия гьол за 24 часа я се извадиха 10тина риби, я не. Видях 1 амур , 2-3 сома (по 1-2 кг) и другото каракуди , костури и тн. Като цяло сляб, риболов и калпав арендатор!
Вчера на Веринско, дребна бабушка по някоя каракуда и редки толупи.
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Кое си е- си е

-
- разбира нещата
Колега,колко са големи толупите там? Благодаря за отговора!mikej написа:Вчера на Веринско, дребна бабушка по някоя каракуда и редки толупи.
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Около 2кг. Но 100% има и по големиmario67 написа:Колега,колко са големи толупите там? Благодаря за отговора!mikej написа:Вчера на Веринско, дребна бабушка по някоя каракуда и редки толупи.
То не кълве, ама ние си ловиме
Кое си е- си е

Кое си е- си е

- thunderboy
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
В събота бяхме на Челопечане, от към стопанския двор, много куца работа ни на дъно ни на плувка с каква ли не стръв (Царевица, торен, бял пинки, жито, живи рибки), много зле, само отделни слънчаци и костри + 2 дребни баби. Следобеда забръска един вятър гаден. На дънната чукна на Царевицата нещо обаче дали щото беше малка куката и не успя да ся закачи. До нас имаше едни местени старци дето ловяха от време на време по едри каракуди и перки обаче на 2 метра от тях нищо не пипа, като си тръгнаха към 5 и нещо пробвахме веднаха и чукана една добре перка към 15-20см ама скъса повода и се успя да скочи във водата. Сле дтова почна да духа вятъра в нашата посокоа и правешегадни вълни и така нищо.
На другия ден ходихме малко на Пънча, там много народ и водорасли. Позачистихме една дупка обаче в малкото врме в което нямаше вятър има едно две слаби почуквания без резултат. А и не видях никой до нас да лови, много хора идваха и си отиваха на бързо
А на Челопеча път може да правят но от другата страна към магистралата, иначе от към челопечане няма такова нещо, макар че има нужда от подравняване, че си потрошихме колите. Видяхме и две шиешета навътре - явно беше някакъв комбайн
На другия ден ходихме малко на Пънча, там много народ и водорасли. Позачистихме една дупка обаче в малкото врме в което нямаше вятър има едно две слаби почуквания без резултат. А и не видях никой до нас да лови, много хора идваха и си отиваха на бързо

А на Челопеча път може да правят но от другата страна към магистралата, иначе от към челопечане няма такова нещо, макар че има нужда от подравняване, че си потрошихме колите. Видяхме и две шиешета навътре - явно беше някакъв комбайн

Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Шишетата са за риболов на сом с/на буй, проверено от ИАРА!thunderboy написа:.... Видяхме и две шиешета навътре - явно беше някакъв комбайн
-
- фен клуб-скобар
Днес на Хераково,пак не улучих местото
.
Бях на плиткото,платих три въдици( още ме е яд)
и хванах 20-на каракудки по 50 грама.
На каквото и да хвърлях ,все каракудки.
Имаше едно момче до мен хвана едно шаранче и едно изпусна.
Като си тръгвах ,минах покрай фургона ,и там някакви са хванали доволно шарини и едри каракуди.
Не разбрах как и на какво.

Бях на плиткото,платих три въдици( още ме е яд)

На каквото и да хвърлях ,все каракудки.
Имаше едно момче до мен хвана едно шаранче и едно изпусна.
Като си тръгвах ,минах покрай фургона ,и там някакви са хванали доволно шарини и едри каракуди.
Не разбрах как и на какво.
-
- разбира нещата
В друг форум прочетох,че на Ботунец ловели големи каракуди...
За спорта става ли за риболов там?
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- bogno
- вече хвърля и на тежко
За спорт става,но за тигана-неmario67 написа:В друг форум прочетох,че на Ботунец ловели големи каракуди...
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
- bogno
- вече хвърля и на тежко
По повод питането на колегата искам ако има желание да обменим информация относно:От кои места рибата става за консумация и от кои- не.Аз например обичам напролет яз Тополница но никога не бих взел риба от там. Чул съм подобни мнения и за други места но не знам верни ли са.bogno написа:За спорт става,но за тигана-неmario67 написа:В друг форум прочетох,че на Ботунец ловели големи каракуди...
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
-
- разбира нещата
Колеги,някой ходил ли е скоро на сливнишкото гьолче.Интересува ме дали има толупи още там?
- StaAnt
- ще става разбирач
Ходи нa Херaково.ogi_peugeot написа:Колеги,някой ходил ли е скоро на сливнишкото гьолче.Интересува ме дали има толупи още там?
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
За пръв път ходих на Ботунец тази събота за едни "митични" щукиmario67 написа:В друг форум прочетох,че на Ботунец ловели големи каракуди...

Щуки нямаше, ама водоема е много "екстравагантен", особено с околността и силния "мюзик" от околните блокове, коли и пр. Лови се от бетона на стената

Та се ловях каракуди по 0.300 кг на дъно, на пружина, на торен червей!
Около обяд събрах и се прибрах !