Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от topsoft »

Стига си чешахте езиците. Истината е, че тройкаджиите намаляха драстично и тово позволява много хора на стръв до ловят. Трябва обаче да минава 1- 2 пъти Иара на ден и да види живарника - кой е над норма...обратно във водата...и съвестните да казват кой тъпче багажника.
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

DJONI RINGO написа: Пожар като казах че рибите са си били и 2012 година имах в предвид и много преди тази година:)
И аз това имам в предвид.
Хайде сега сериозно. На реката не съм ходил от два три месеца. Не че не минавам по международно известния вир на Бело поле.
От годините ходех почти всяка седмица на това място знам го по добре от детската стая в къщи.
Реката наистина се мени особено при тези порои последната година. Най голямата промяна бе 2010 след наводненията по Струма. 2011 рибата се държеше основно под моста реката изкопа дълбочини там. Лятото на бързея в началото на вира -повечето знаете вече кой бързей имам в предвид. 1-2 години по- късно пасажа основния се измести нагоре от моста защото на два пъти се насипва нещо като дига над него. и след пролетта като го отмие реката дълбочините при моста намаляха, заблати се и естествено няма толкова скобар. Зимите на 2011 скобар на вира имаше паралелно с морунаж но скобара не бе голям. 2012 2013 там на вира е основно скобар но да го ловиш не бе лесно. Реката не бе толкова пълноводна и риболова бе труден. Отделно вира бе с различни дълбочини. Примерно при дърветата надолу имаше 3 4 метра, нагре от дърветата бе пълно водорасли на не повече от метър. При пясъка и на изтичалото се сещам за от 1м до 4 м.
Сега е друга бира лютото на вира е мъртвило за скобар от многото вода вира се изравни като дълбочини и за това местата където държи риба са повече а и пасажите явно са повече от 2 3 тая зима. Но и това няма да е постоянно ако няма вода тая година и са затлачи от наносите от копане догодина пасажа няма да е там. И дано да е така.
Хайде пак на другата вълна......
Не ходя и защото много биячи се родиха по форума и ме СТРАХ да не ми счупят въдицата.
Но нема лошо аз знам и други места по Струма където има много риба и в момента но това не етема за този форум.
скобара е риба проклета
Изображение
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

topsoft написа:Стига си чешахте езиците. Истината е, че тройкаджиите намаляха драстично и тово позволява много хора на стръв до ловят. Трябва обаче да минава 1- 2 пъти Иара на ден и да види живарника - кой е над норма...обратно във водата...и съвестните да казват кой тъпче багажника.
Новобранци мирно :D :D :D
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

20150117_144051.jpg
20150117_144051.jpg (3.71 MiB) Преглеждано 1206 пъти
Един кратък обеден риболов днес на Бело поле. Благодаря още веднъж на колегата, който ми направи място под него та и аз да хвана някоя рибка. Днес свободни места на вира нямаше.
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Днес на Бело поле отидох в 9ч заех единственото свободно място по средата на вира с дълбочина 3,50 4м риболова не беше добър за мен седем закачени риби три изкарани, всичките на троха с много хляб. Срещу мене и над мене имаше две три момчета хванаха десетина риби и ги пуснаха всичките обратно в водата, като цяло зле масово се меткаха топки колко футболна топка рибата е наплашена сериозно, и почти ниска на моменти е.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Дочувам,че ще има състезание Топ Рибар на Югозапада?

Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

metoo написа:Днес на Бело поле отидох в 9ч заех единственото свободно място по средата на вира с дълбочина 3,50 4м .
:shock: Такава дълбочина не знаех, че има там?!
Хубавото на голямата навалица е, че риболова се прецаква и се излавя малко риба :mrgreen: Драскачите също не се развихрят :axe:
Само при рядката комбинация "хубаво място + грамотен рибар" се получава сносен риболов.

За Иво- не си "чешем езиците", а си търкаме клавиатурата :rolleyes:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

DJONI RINGO написа:Дочувам,че ще има състезание Топ Рибар на Югозапада?
да бе и че го прави ''топ рибар от блг '' на предишното състезание дали фана 1 риба ?
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

DJONI RINGO написа:Дочувам,че ще има състезание Топ Рибар на Югозапада?
А?
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Veleka написа:.... Един кратък обеден риболов днес на Бело поле...
При тая навалица, Васката направо ги е разбил, ама както винаги го раздава скромно :wink:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Valio_ribata
новобранец
новобранец

Мнение от Valio_ribata »

Колеги днес ходих на Бяло Поле с двама приятели. Хванахме само два скобара, нямаме опит на река. Останахме учудени когато, на троха ни клъвна сомче по наша преценка между 2-3 кг. но се откачи пред кепа. Колегите до нас казаха, че вчера на същото място им се е откачило сомче.
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

Valio_ribata написа:Колеги днес ходих на Бяло Поле с двама приятели. Хванахме само два скобара, нямаме опит на река. Останахме учудени когато, на троха ни клъвна сомче по наша преценка между 2-3 кг. но се откачи пред кепа. Колегите до нас казаха, че вчера на същото място им се е откачило сомче.
Потвърждавам , ние бяхме 20 метра над Вас :wink: Сутринта 7-8 рибета и след това полетяха гюлетата и всичко приключи.
Папарака и Риконото бяха срещу нас - и двамата с по една риба , но поне майтапите се вихреха с пълна сила :wink:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
montes1970
новобранец
новобранец

Мнение от montes1970 »

pampasa написа:
Valio_ribata написа:Колеги днес ходих на Бяло Поле с двама приятели. Хванахме само два скобара, нямаме опит на река. Останахме учудени когато, на троха ни клъвна сомче по наша преценка между 2-3 кг. но се откачи пред кепа. Колегите до нас казаха, че вчера на същото място им се е откачило сомче.
Потвърждавам , ние бяхме 20 метра над Вас :wink: Сутринта 7-8 рибета и след това полетяха гюлетата и всичко приключи.
Папарака и Риконото бяха срещу нас - и двамата с по една риба , но поне майтапите се вихреха с пълна сила :wink:
Да имах и късмет да го извадя :fishing6:
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Колеги,никой не спомена че,миналата седмица ИАРА направи проверка и то само за тройки,та от зор да ми види линията проверяващото девойче,си скъсах повода,та браво за инициативата.Не знам дали са хванали някой.Честито на Антоновците. :drinkers:
Изображение
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

pampasa написа:
Той Папи се появи отново на тази река-извадил е неговото ХЛЯБЧЕ :D а за бат Васко кво да кажа-утепал ги е с тактика-хем не е ставал рано,хем е застанал на правилното място да отбележа под човека:D Представям си как културно си му подходил-Васко има дар слово:)))))) Ебаси майката :D

Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”