Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
NAPALM
новобранец
новобранец

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от NAPALM »

gogoh написа:
NAPALM написа:Здравей колега,
на пожарево има риба със сигурност :D . В момента толстолоб и шаранчета. Миналата седмица като ходих беше излязъл и бял амур.
Платен ли е водоема и ако "да" - какви са цените?
Платен е. Таксата е 7лв. на пръчка за 24 часа. Рибата не се плаща отделно.
barim
новобранец
новобранец

Мнение от barim »

Някой има ли информация за ето този гьол: http://maps.google.com/maps?t=h&hl=en&i ... 08562&z=16
До колкото знам до миналата година го нямаше, т.е имаше само един канал. Намира се между Д.Миленков и Казичене.
gogoh
новобранец
новобранец

Мнение от gogoh »

barim написа:Някой има ли информация за ето този гьол: http://maps.google.com/maps?t=h&hl=en&i ... 08562&z=16
До колкото знам до миналата година го нямаше, т.е имаше само един канал. Намира се между Д.Миленков и Казичене.
Мисля, че е охлаждащия на ТЕЦ Тр. Костов ... т.е. ТЕЦ София - Изток сега. Някой беше писал, че има дребна каракуда. Но може и да бъркам.
Аватар
yaata
фен клуб-скобар

Мнение от yaata »

hristotihov написа:
yaata написа:Незнам за вчера, но днес от 10 до към 15 часа на стената около 15 каракуди-всичките над 0.5 кг., но шарана никакъв го няма.На царевица- никакво пипане, само на жито, както обикновенно.
Браво, голямо значение има какво е времето, особено за каракудата, ако е слънчево се активизира, ама по закона на Мърфи, през уикенда почти винаги времето е гадно. :)
Житото е най-добрата стръв за тоя гьол и за тоя сезон, включително и за шараните, а те са си там, просто не са толкова гъсти и са най-активни рано сутрин към 4-5 часа.
Ти на стената на какво ловиш, на директен или на мач, на каква дистанция и каква дълбочина взимат каракудите ме интересува, щото си мисля че се държат на 15-20 метра на вътре, на 4-5 метра дълбочина и не излизат на дистанцията на директен.
По принцип само на мач- на около 20 метра и на дълбочина около 4м.Най важното е стръвта да е на около 5-10 см от дъното.Но и на директен също е успешно- стига да е активна рибата- това е най-вежното според мен.
А пък вчера 15.09. бях с колежката на Богров-платения-доста добър риболов се получи.Изненадващо рибата бе активна през целия ден и доста добри шарковци паднаха в кепа-най-големия бе 9.500 кг,иначе другите бяха 2х7, 1х8,1х6 кг и по дребни.
http://www.facebook.com/index.php?lh=54 ... 001&ref=nf
Не съм качвал снимки досега-извинявам се ако това не е начина,но това ми дойде на прима виста.
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
iv4o_pif4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iv4o_pif4o »

Уважаеми съфорумници,някоя (надявам се добра) думичка за Огняново,че понеделник пътувам за там???Благодарско предварително. :)
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от drat »

Костур на плувка, стръв рибе, рибета си вземи от тука защото на място се ловят много трудно. Аз ги лових на кубинки, кълве на приливи и отливи, но рано сутрин рибата е най-активна.
Изображение
Аватар
gloupan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gloupan »

Вчера на Враждебна пуснаха доста риба.Сомчета около 1 кг,шарани и амури-като големина са:повечето са около 3 кг.Пуснаха също и трофейни амури и шарани с големина и над 10+.Предполагам че ще е лудница,понеже още вчера вечерта се напълни.Много уловиста стръв са пуканките.Айде и късмет!! :drinkers:
TRS70MLF2
Аватар
4akala
новобранец
новобранец

Мнение от 4akala »

gloupan написа:Вчера на Враждебна пуснаха доста риба.Сомчета около 1 кг,шарани и амури-като големина са:повечето са около 3 кг.Пуснаха също и трофейни амури и шарани с големина и над 10+.Предполагам че ще е лудница,понеже още вчера вечерта се напълни.Много уловиста стръв са пуканките.Айде и късмет!! :drinkers:

Какви са условията там?
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Знае ли се на Панчака какво е положението. Може ли да се хванат 2-3-4 кила риба. Има ли места. Народ много ходи ли? Благодаря предварително :drinkers:
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
nikozia
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nikozia »

vlado-fidera написа:Знае ли се на Панчака какво е положението. Може ли да се хванат 2-3-4 кила риба. Има ли места. Народ много ходи ли? Благодаря предварително :drinkers:
Колега, не ти го препоръчвам, от към риба не знам някой да е вадил кой знае какво освен някой йедър костур(около педя :lol: )и дребни бабушки, по- добре избери друга дестинация...
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Аватар
gloupan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gloupan »

4akala написа:
gloupan написа:Вчера на Враждебна пуснаха доста риба.Сомчета около 1 кг,шарани и амури-като големина са:повечето са около 3 кг.Пуснаха също и трофейни амури и шарани с големина и над 10+.Предполагам че ще е лудница,понеже още вчера вечерта се напълни.Много уловиста стръв са пуканките.Айде и късмет!! :drinkers:

Какви са условията там?
На пръчка -10 лв -за 12 часа,а за 24 часа -15 лв.Каквото си хванеш -твое е ,няма ограничение.Не знам обаче как седи въпроса с трофейните риби?
TRS70MLF2
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

Някой има ли инфо за Санчо Панса и Световрачене?
Аватар
ben_lyusien
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ben_lyusien »

crazybot написа:Някой има ли инфо за Санчо Панса и Световрачене?
За Световрачене недава нищо никъде освен слънчаци и мрежари :axe: :axe: :axe:
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

ben_lyusien написа:
crazybot написа:Някой има ли инфо за Санчо Панса и Световрачене?
За Световрачене недава нищо никъде освен слънчаци и мрежари :axe: :axe: :axe:
На кой по-точно има мрежари. На езерото има много трева, ако е на патичарника............. :axe: :axe:
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Здравейте колеги,дочух че на Пожарево са пуснали толстолопи,вярна ли ми е информацията и някой да сподели малко,ако е ходил скоро?!
Благодаря предварително!
Обмислям излет за там за сряда,ако иска някой да заповяда!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”