Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- danev69
- сериозен играч
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Здравейте,колеги. Днес бях по обяд на реката,нивото беше малко високо. Водата не беше много мътна,ама като измерих температурата,ми показа 12-13 гр.
Дълбочината на която бях хвърлил термометъра беше 2,5-3м. При тия ниски показатели ме съмнява да има повече удари от сом,освен ако не дойде циганското лято. На реката заварих един колега ,който беше там от сутринта и чакаше за щука на тапа. Каза,че дори не е видял да подгони някъде. При това застудяване поне щуката трябваше да е активна,ама дръжки и тя се покри някъде.
На слука на всички

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- batjoro76
- научил се да хвърля
Коце, и ние след теб нищо не направихме,даже и риба не видяхме. 

- tiktak
- ще става разбирач
Абе аз си мисля, че по това време щуката вече не се вижда да гони на повърхността. Имам едни мои си наблюдения - всяка есен, когато студената вода изведнъж пресече активността на мирните риби, щуката полудява. Може да е за седмица, а може и да е за ден. Вече две години под ред успявам да хвана този пик на активността. Миналата година, един ден, имах седем извадени щуки на Марица за два часа. В тази връзка утре ще си направя експеримент - един типичен "пенсионерски", на перо. Захранки, бял, както си трябва. Ако върви другата риба, значи още не е време за щука. Айде ще видим.
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И аз днес цял слетобед до тъмно чак въртене в града - от Родина до моста на ВХВИ и нищо.Кави ли не боблери и блесни не сменях само един удар на воблер-жабка - един кефал който само поведох и се откачи.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
- danev69
- сериозен играч
Днес на 9км. от страната на Оризаре класически валат. Там температурата отчете 15 гр. Не вярвам от вчера да се е стоплила със 2 гр.
,сигурно защото там няма почти никакво течение и водата е по-застояла и затова е по-топла. Едни колеги срещу мен изкараха една щука на тапа,иначе всички други бяхме туристи
,ама квото е тва е. Другият път дано е по-добре.

- Don4o_62
- учете се от него
Коце,днес може да го притесним малко надвечер,пак там
.Викам да пробвам първо щуката,па после да го натиснем от двете страни
.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Големи засадници сте,ама така трябва,Don4o_62 написа:...па после да го натиснем от двете страни.

-
- ще става разбирач
Имах малко почивка миналата седмица. В четвъртък на Първомай-около 3кг. основно карабалък и добра мряна и няколко кефала на сладка царевица.Към 15,30 удари шаран на царевицата.Около 6-7мин. го държах пред мен и мислех,че ще успея да го уморя, но по едно време тръгна навътре и скъса основното/повод 0,12 и осн. 0,16/.Явно при някое от завъртанията е срязъл основното.Така и не успях да го повдигна малко нагоре поне да видя колко е голям, но явно си беше едър, защото със същия дюзен не съм имал проблем с шаран ок.2,5кг.На другия ден отидох по-амбициран и подготвен на същото място и към 16.00 на фидера се оказа един 3кг.дивак.

- Don4o_62
- учете се от него
Разбираш им на мирните риби по Марица,спор няма
.

- tiktak
- ще става разбирач
И моя резултат от вчера от 8 до 11 - 7 кефала, 3 дърти мряни, един карабалък и десетина чаушана. Захранка Трапер тъмно-зеления пакет(за пръв път я ползвам и нещо не ме кефи) + глина + бял. Стръв пак бял. Мирната риба си взима, ама вятърчето и на мен ми ... майката. Бях на Рогошкия бряг срещу сепарациите. Адаш, ти ли въртеше отсреща с черното яке и маскировъчните панталони ?
- danev69
- сериозен играч
Don4o_62 написа:Коце,днес може да го притесним малко надвечер,пак там.Викам да пробвам първо щуката,па после да го натиснем от двете страни
.

-
- учете се от него
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
БРАВО супер дивак си изкаралangel.tr написа: ....и към 16.00 на фидера се оказа един 3кг.дивак.

Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
-
- учете се от него
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
Коце,очаквам снимки на сомче по-късноdanev69 написа:Да му направим предложение,на което не може да откаже.

Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
- Don4o_62
- учете се от него
Коце,щях да дойда ама завих за друго място.Широко,тихо и спокойно,даже нямаше кой да ме напсува
.Рай за такива като нас.Проба основно на клатушка,щото или ще е,или хич
.Преди това пробвах на блесна,но някви дребни кефали гонеха и се отказах.След това обход с работещ воблер
,но и него неще.След което на голяма клатушка.За 4ч.въртяне,една дамска бота,един голям парцал,найлон и 2-3 стари парашута
.Абе направих яка уборка на дъното
,няма лабаво.Уж на това място, на един градски оня ден 0,45 му е скъсал,но може би е късмет,може и да е партенка,кой знае.Бях длъжен да пробвам и изкарах, но не квото трябва
.Имаше много следи от видри по брега,даже прикалено много,та може и рибата да я няма там.Нищо,поне бях на сефалък