Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
silurus glanis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от silurus glanis »

Която ти пасне най добре на теб.Отиваш в магазина
и пробваш всяка една от трите,и която ти допадне
и така.Аз лично несъм ползвал нито една от изброените ,но
нека се изкажат колеги които са ги ползвали.
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Аз бих заложил на Berkley Cherrywood 2 ,2.70m/2 144gr. 9-28 1.42M

Има си и ревю въдицата
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &start=105

Не за друго ами от изброените от теб въдици Серта колегите не го предпочитат от 2.40 нагоре,бил як кол.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

То и Черито на 2.70 е бая колесто , доста бая даже :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Ам тъй де,ама човека иска да лови бели и щуки а серта с същите параметри е доста по тежичък •2.70м.H10-40/ - 246 гр.ПОне от към грамаж да спести :D
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
lubomirco
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lubomirco »

Вчера тръсках Черито на 2,70.....е нема такъв кол :mrgreen: .Ей таз доста ми допадна във варианта 2,70 10-30гр.,ако че и тя не е от най-леките http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3992
А ето и една ,която се оказа доста добро попадение...много пъргава ,без грам да е колеста:
http://captainhook.bg/vmchk/%D0%A1%D0%B ... -Spin.html
Екстра пръчле за парите си и тежи 216гр......2,70 10-35гр.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

lubomirco написа: А ето и една ,която се оказа доста добро попадение...много пъргава ,без грам да е колеста:
http://captainhook.bg/vmchk/%D0%A1%D0%B ... -Spin.html
Екстра пръчле за парите си и тежи 216гр......2,70 10-35гр.
Гледайки ги в магазина, и аз останах с много добро впечатление от новите модели на Окума, особено от по леките модели. Старите модели на тази марка бяха отвратителни, но тези смятам са добър избор на всеки начинаещ спинингист.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
mandy73
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от mandy73 »

Колега Vid, виждам че имаш поглед върху продукцията на този магазин. Може ли да споделиш някакво мнение за тази пръчка http://captainhook.bg/Спининг-и-Байткас ... -XLNT.html на 2.28 с тест3-18гр, ако разбира се си я гледал. Предварително благодаря
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

mandy73 написа:Колега Vid, виждам че имаш поглед върху продукцията на този магазин. Може ли да споделиш някакво мнение за тази пръчка http://captainhook.bg/Спининг-и-Байткас ... -XLNT.html на 2.28 с тест3-18гр, ако разбира се си я гледал. Предварително благодаря
Някъде бях споделил. Savagear са добри пръчки и си струват парите. Личното ми мнение е че от каталога си заслужават два модела: Bushwhacker-а, която е твърда и с бърз строй, смятам по-подходяща за речен риболов и такъв от лодка. На мен не ми се нрави двуделната дръжка и предния винт на макародържача, но това е лично усещане и не означава нищо, пръчката като бланка, тегло, строй си е много добра. Parabellum-а, който си взех основно за риболов в затворени водоеми на джиг, но работи много добре и с други примамки е чудесна пръчка и съм много доволен от нея от гледна точка тегло, чувствителност, дължина и т.н.
Другите модели от каталога на фирмата не ги бива. Проявих интерес към УЛ Troutizimo - много добра изработка, но се оказа "сварен макарон"..
Конкретно модела на Bushwhacker 3-18 не съм го пипал, съветвам те да отидеш в магазина и да ги потръскаш, сам ще разбереш кое ти пасва и кефи или не, в зависимост за какъв тип риболов ще я ползваш...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Здравейте,от скоро се увличам по спининга и съм решил да си купя някакво прътле за риболов предимно на костур,кефал и пъстарва по родопските язовири ,имам примамки воблери и блесни от 2 до 10 грама с които ще работя най вече,за пръчка и макара мога да заделя като за начало около 100 лева,спрял съм се на далжина на пръчката 2,4м ,днес гледах в един магазин в Пловдив ето това- Globe New Hunter L-240, тест 2-15 гр.На тръскане ми се стори добра стегната пръчка за цената си-38 лева.Някои знае ли дали теста и отговаря на това което пише 2-15?Приемам и други предложения от този ценови клас.Благодария предварително!
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
lubomirco
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lubomirco »

В нИкъв случай теста не отговаря.Ако ти е първи спининг......"лапкай" едно Сертче на 2.10 и си свиркай.
http://www.bent-fishing.com/EXCEED-SPX-product-1258
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

stankof написа:Globe New Hunter L-240, тест 2-15 гр.
Преди време за кратко имах такава .теста по стари спомени е по скоро 2-10 гр.
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
lubomirco
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lubomirco »

Абе ,като цяло "Хънтъра" е лабава гега....Верайте ми :wink:
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

lubomirco написа:В нИкъв случай теста не отговаря.Ако ти е първи спининг......"лапкай" едно Сертче на 2.10 и си свиркай.
колега прав си че сертчето е по добър вариант от Глобето,но две неща ме спират при него:не е проблем че е с 15-тина лева отгоре цената,а това че на тази дължина на която съм се спрял-2.4 дръжката(корка) е разделена на две части и това ме дразни много-неудобно ми е и второто:вчера бях на изложението в панаира в Пловдив и на щанда на Серт ми дадоха да пробвам същата на 2.4 с тест 5-21 които ми върши работа,но беше телескоп,а не двуколенна което знам че не е за предпочитане,въпреки че събрана ставаше на 30 сантиметра.Иначе съм очарован от държането на двата Серта като ги тръсках в ръка колко са леки,удобни и пъргави пръчки,но засега тази дръжка главно ме спира тук за този модел и ме е адски много яд защото иначе пръчката ми харесва много и е 51 лева.
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

stankof написа:
lubomirco написа:В нИкъв случай теста не отговаря.Ако ти е първи спининг......"лапкай" едно Сертче на 2.10 и си свиркай.
колега прав си че сертчето е по добър вариант от Глобето,но две неща ме спират при него:не е проблем че е с 15-тина лева отгоре цената,а това че на тази дължина на която съм се спрял-2.4 дръжката(корка) е разделена на две части и това ме дразни много-неудобно ми е и второто:вчера бях на изложението в панаира в Пловдив и на щанда на Серт ми дадоха да пробвам същата на 2.4 с тест 5-21 които ми върши работа,но беше телескоп,а не двуколенна което знам че не е за предпочитане,въпреки че събрана ставаше на 30 сантиметра.Иначе съм очарован от държането на двата Серта като ги тръсках в ръка колко са леки,удобни и пъргави пръчки,но засега тази дръжка главно ме спира тук за този модел и ме е адски много яд защото иначе пръчката ми харесва много и е 51 лева.
Много колеги дръжката я модифицират и после няма проблем. Реже се, вкарва се вътрешна втулка, отгоре се залива и няма проблем. Може да я скъсиш и да си сложиш и корк отгоре и става цяла дръжката.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Има и друго-бързо се свиква, на Сертчето 2,10м за половин час му свикнах,даже се изучих да мятам с по-голяма точност.Подобен вид дръжка има и на Формакс Страйкър 2,70м,ама и там нямах проблеми с дразнене или неудобство.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”