Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Знам моряк,аз се ограничавам с това което се продава в рибарските магазини,обаче Митака (Добрия1) ми показа какво се продава в тези магазини,за които говориш.Даде ми някои неща и сега се чудя вече какво да вързвам.Наистина има много алтернативи,всичко е въпрос на нахoдчивост и изобретателност.
Зарганолог

няма всякакви цветова коса затова може да се импровизира(връвка от маратонка,от ароматизатор,специални конци и мн.други)
Ламетата е друга работа там има голям избор и много цветове едноцветни,двуцветни,фосфорни,прави непросукани и мн.други
тази снимка я направих с друга цел но ще я покажа

има и още но нямаше място на перваза

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ето ви обещаните снимки:

Много трудоемко е да се прави чепаре от тази събирачка за прах,а и не става много хубаво.Косъмът е твърд и хлъзгав,незнам какво ще стане ако го хапне някоя рибка.Домашните ми рибки обаче проявяват голям интерес към жълтото.За разлика от купешкото ламе тези куки привличат необяснимо много декоративните рибки.
Сега ми идва на ъкъла дали да не разровя бабините чиизи за някоя прежда, с която да се пробвам на пролет.Може да е по добре защото мекият косъм като че ли по-добре стои на куката.
Обаче ми трябва някой нов лак или боя за куките.Дайте някоя идея за цвят и вид.

Много трудоемко е да се прави чепаре от тази събирачка за прах,а и не става много хубаво.Косъмът е твърд и хлъзгав,незнам какво ще стане ако го хапне някоя рибка.Домашните ми рибки обаче проявяват голям интерес към жълтото.За разлика от купешкото ламе тези куки привличат необяснимо много декоративните рибки.
Сега ми идва на ъкъла дали да не разровя бабините чиизи за някоя прежда, с която да се пробвам на пролет.Може да е по добре защото мекият косъм като че ли по-добре стои на куката.
Обаче ми трябва някой нов лак или боя за куките.Дайте някоя идея за цвят и вид.
Вие сте професори,а не помните ли годините когато на перо от юрдек цял чувал пълнехме.Другия вариант е рибата да е еволюирала и да е придобила интелект благодарение на химията и радиацията,знай ли човек! 

Според мен въпроса е до имането и нямането,съвсем нормално е като е по-голям пасажа(групата) рибата да се чувства по-сигурна(силна) и с инстинкта си на хищник да напада всичко което се джижи във водата.
Зарганолог
- Моряка
- кандидат преподавател
На третата снимка черното и по-специално жълтото какъв материал е?Mi7chell написа:Малко куки от последните дни
А сега де? 

И двете са така наречената коса.Моряка написа:На третата снимка черното и по-специално жълтото какъв материал е?Mi7chell написа:Малко куки от последните дни
Зарганолог

Mi7chell-после подрязваш ли ги,виждат ми се малко дълги

Колега Ribarina опитай да вържеш само 2-3 от тези струни(бих казал) и ще се получи по добре или нацяло се откажи от тази идея има много по меки и по добри материали за целта 

Аз по принцип ги оставам малко по-дълги,тея може би са с една идея по-дълги от другите,но накрая като ги наредя на чипарето ги подрязвам да станат еднакви.dobria1 написа: Mi7chell-после подрязваш ли ги,виждат ми се малко дълги
Зарганолог
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Направо се отказвам да връзвам с тези твърдите.Продължавам си със старите тъкъми.Аз само се чудя ако тази година не излезе сафрид какво ще ги правя толкова много чепарета!
Вярно продавам по малко,но миналата година имаше риба и пазара вървеше.Ако стане така че не мога да ги продам тази година ще имам чепараета за век и веков.Днес не съм връзвал ама вече 100 ги минах,а имам материали поне за 5- 6 хилки.
Чудя се ако си направя едно чепаре с 100-200 куки навързани на растояние достатъчно да се отреже и направи клуб за тежест или вирбел дали няма да ми е по- удобно.Ще мога да си го навия на една голяма навивачка и да си режа колкото ми трябва!Може и да стане а?
Какво ще кажете за проблема ми

Чудя се ако си направя едно чепаре с 100-200 куки навързани на растояние достатъчно да се отреже и направи клуб за тежест или вирбел дали няма да ми е по- удобно.Ще мога да си го навия на една голяма навивачка и да си режа колкото ми трябва!Може и да стане а?
Какво ще кажете за проблема ми
леле ти си готов да отваряш магазин,като знам колко пари съм дал за тези ламета на снимката по горе има няма 100лв. представям си колко ще са за 5хиляди лв.Ribarina написа:а имам материали поне за 5- 6 хилки.
и каква е идеята да са навити 100-200куки нацяло или по 10 нали пак ще си ги вързал

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Бе аз си мисля моите да ги правя вече с 8 куки на чепаре. 

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
А за лодка става и с 12-14 куки ама от брега най-добре с по 10, че по хубаво се замята.
Зарганолог