Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КЕФАЛОВИ - 2011 г.
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- научил се да хвърля
Re: КЕФАЛОВИ - 2011 г.
На топлата вода на ТЕЦ Вн. е пълно с тармъци.Някои хващат по 4-5 риби и си ходят, а други пълнят човали.
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Вчера минах покрай "топлата вода" да се разходя,повярвайте ми такова чудо не бях виждал-чак ми дожаля!!!
Имаше поне 60-70 човека(гъз до гъз),всеки от тях имаше поне по половин чувал риба.Общо взето имаше гадове които на всяко хвърляне вадеха риба,че някой и по две .Голямо клане
,аз съм изумен как е възможно такова безхаберие от страна на контролните органи.
Аз ги гледах 20 мин и ми бе достатъчно
,а те сигурно всеки ден са там.
Всеки ден с чувалите,това са тонове риба,чак се чудя как не е изчезнал кефала от Черно море?
Имаше поне 60-70 човека(гъз до гъз),всеки от тях имаше поне по половин чувал риба.Общо взето имаше гадове които на всяко хвърляне вадеха риба,че някой и по две .Голямо клане

Аз ги гледах 20 мин и ми бе достатъчно

Всеки ден с чувалите,това са тонове риба,чак се чудя как не е изчезнал кефала от Черно море?
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
- smel1968
- ще става разбирач
по 2-3 пъти на ден ги гонят,конфискуват пръчки и глобяват от ИАРА и Гранична полиция,но-който хванат де.Но при толкова много риба мисля че нищо не може да ги откаже.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Доста се говори, че по време на последната бурнотия морето е изхвърлило кефали по едно кило, че и на горе на различни места. Един познат ми каза, че на Дюни е имало такова нещо, а и за Поморие със сигурност е имало изхвърлена риба но не знам дали е бил само меджид или е имало и кефали. Някой може ли да разкаже дали е виждал подобно нещо и каква е причината кефаловите и паурите да обръщат посоката към плажа при такова мъртво вълнение? И друго искам да ви попитам колеги - въпросната риба, която колегите я търмъчат въобще как е като хранителни качества през този период на годината,щом самата риба е с пердета на очите и не е активна?
- big chopar
- новобранец
Кефала хваща перде на очите ,когато влезе в гавана и задържи много -време под ,,0,,градуса-кор-кефал 

- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Да приемем,че не е трябвало да пиша във форума,не съм се замислял че тука може да има "къртици",но аз наистина останах възмутен от гледката и исках да го споделя.Всеки знае какво се случва всяка зима на канала,ама аз никога не бях спирал да видя с очите си,затова и писах.
Лично аз много пъти съм звънял на 112 за бракониери по язовирите,и много пъти нищо не се е случвало.Просто много ме е яд на такива гледки.Ама защо трябваше да ми се нахвърляте и да ме обвинявате че съм баракониер?
Лично аз много пъти съм звънял на 112 за бракониери по язовирите,и много пъти нищо не се е случвало.Просто много ме е яд на такива гледки.Ама защо трябваше да ми се нахвърляте и да ме обвинявате че съм баракониер?
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
На мен пък ми е кеф да я ловя тая риба, най често я раздавам, по рядко консумирам... Една платеринка от 500 грама нагоре или един кефал добре дърпа (не че ги различавам платерините и илариите ама както и да е....) но има още много време за да започне да се храни... Поздрави!

- Моряка
- кандидат преподавател
То в тоя сезон споделянето е нож с две остриета,и аз имам прясно инфо ама ще мълча
В интерес на истината и аз не я долюбвам тая риба от към вкусови качества,и я раздавам,но ако ходя лятото то е за адреналина 

А сега де? 

Бре,то яка дискусия за една смотана риба дето само голям кулинар може да докара на човешки вкус.Както има любители на чалгата така и на кефала,тъкмо сега смърди и е отврат.
Един изкарал 116см кефал на топлата вода , дали е вярно.
- ivalpetkov
- разбира нещата
.......,не гледай само в мойта тенджера,че тя вече е почти изпразнена.
Дано се светниш за какво говоря де.
[/quote]
Аааа Кирчо пак ли ти се изпразни тенджерата със солената риба бре? Пази си кръвното ей...
Я да палиш "нисана " ако е оцелял от морските бури и да влизаш за риба в морето....

Дано се светниш за какво говоря де.

Аааа Кирчо пак ли ти се изпразни тенджерата със солената риба бре? Пази си кръвното ей...
Я да палиш "нисана " ако е оцелял от морските бури и да влизаш за риба в морето....

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
ivalpetkov написа: Я да палиш "нисана " ако е оцелял от морските бури и да влизаш за риба в морето....![]()

Нисана май скоро ще го запаля,ако така върви времето,
може би до месец ще се разходя из морето.Очаквам нови градинки да намеря,
след тази бурунтия дето беше.
Иначе от солената хамсия - артиса една доза,ама си я пазя за зорзаман.

Кефал в канала и езерото не гоня,
ако в открито море извадя нещо от този род го прибирам.
Но целенасочен риболов на тези риби не правя -
по-добре дракони и скорпиди да вадя.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
А защо не погледнете на ситуацията от малко по-различен ъгъл!nasko_sym написа:На топлата вода на ТЕЦ Вн. е пълно с тармъци.Някои хващат по 4-5 риби и си ходят, а други пълнят човали.
Не знам как и колко я "търмъчет" рибата, никога не съм ходил на топлата вода до ТЕЦа, но знам една друга истина:
1."От хляба по-голямо няма". В тази криза и природата трябва да се напъне малко за да се замаже ситуацията. Нека да напълнят тумбака фукариите! Халал да им е рибата!

2. Бракониери от как свят светува винаги са биле бедните. От бракониер до бракониер има разлика - едни мислят как да се нахранят, а други мислят за бизнес. И в най лошият случай социалния ефект е на лице - евтина риба на борсата.

3. Не вярвам с "търмъчене" да се затрие популацията на кефала. Да не надценяваме способностите на "варненските унищожители на рибата" (според подвизите им по сайтовете

4. Работата става сериозна, когато се намесят мрежите, бомбите и отровите от предприятията. Тогава последиците могат да бъдат сериозни и аз съм твърдо против тези въздействия в конкретната ситуация

Така, че аз съм за:
1. Да хапнат варненци евтина риба по време на големите пости!
2. От природните несгоди за рибата да не се прави бизнес!
3. Контролните органи

P.S. Законността няма нищо общо с моралните норми и съвестта! Господ ни дава знаци когато сме прави, стига да можем да ги разчетем!
Може да не си най-добрия рибар, с кьопава въдица, да нямаш и 20 лв. за билет, но да закачиш някоя риба и да се почувстваш най-щастливия човек на земята! Може да си собственик на най-голямата риболовна фирма, с най-големите риболовни кораби - и да не си щастлив!
Има една тънка граница между риболова и това да стоиш на брега като идиот!
това за голямата риболовна фирма ми напомня за една случка във варна
Давай случката де,що замълча???ianimar написа:това за голямата риболовна фирма ми напомня за една случка във варна
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!