Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Къца- кълве воблери BG
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- къца - кълве
- сериозен играч
Re: Къца- кълве воблери BG
Виждам,че можеш да поправиш воблера щом подобряваш оцветяването и сменяш куката да не закачва на крачетата на жабката.Аз пробивам отвор с бургия 2мм. от двете страни на лопатката 3-4 мм. дълбочина и капвам корселин мисля,че може и бензин след това изваждам с игла остатъка изапилвам новата лопатка преди да я залепя.След това регулираш воблера като изкривиш телта на ляво или на дясно в зависимост от движението.Трябва да бъде добре почистено от лепилото защото може да попречи на играта.Със сигурност ще имаш бонус.Радвам се,че хвана кефалите първо с моя воблер без значение от причините.dancho.danev написа:Благодаря за предложението,но не смятам да се възползвам.Това,че си пращал резервни лопатки за мен означава,че ти сам знаеш за кофти материала с който работиш.Смени го ! Този е подходящ за бъркалки за кафе,не за лопатки на воблери. Следващия път когато си дойда ще купя още няколко,че моите свършиха,тогава ще ми пратиш и лопатки. Не ми е ясно обаче как ще извадя парченцето останало във воблера. Виждам че бъзикаш радиото на тема японски воблери,но не си прав. С такъмите които имам не мога да хвърля 2гр. японче на 20м.затова твоите имат предимство. Планирал съм за пролет една нова гега и тогава ще видим голяма ли е разликата между българското и японското воблеростроене.
- Vid
- кандидат преподавател
Кръстьо, ша ма убиеш напраУ.. От 15 г. насам, единственото кое хващам между пръсти е химикалка...къца - кълве написа:Аз пробивам отвор с бургия 2мм. от двете страни на лопатката 3-4 мм. дълбочина и капвам корселин мисля,че може и бензин след това изваждам с игла остатъка изапилвам новата лопатка преди да я залепя.След това регулираш воблера като изкривиш телта на ляво или на дясно в зависимост от движението.Трябва да бъде добре почистено от лепилото защото може да попречи на играта.Със сигурност ще имаш бонус.Радвам се,че хвана кефалите първо с моя воблер без значение от причините.
Ама, щом се налага и бургия ша фана...

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- къца - кълве
- сериозен играч
[quote
Кръстьо, ша ма убиеш напраУ.. От 15 г. насам, единственото кое хващам между пръсти е химикалка...
[/quote]
С химикалка се правят добри пари ще си купиш нови воблери и няма да ти се налага да ловиш бургия.

Кръстьо, ша ма убиеш напраУ.. От 15 г. насам, единственото кое хващам между пръсти е химикалка...

С химикалка се правят добри пари ще си купиш нови воблери и няма да ти се налага да ловиш бургия.

- къца - кълве
- сериозен играч
Не винаги работата опира до пари.Когато нещо излезе от твоите ръце и работи добре удоволствието е неописуемо !!!
- stefan4etoo
- сериозен играч
Абе де да знам за материала на лопадката ама при мен от началото на годината до сега ,при доста риболов с Къца кълве нямам шчупена лопадка,нито от падането във водата ,нито от джасането при закачки по дървета и така нататък.Имам и резервни лопадки ама...............
- къца - кълве
- сериозен играч
stefan4etoo написа:Абе де да знам за материала на лопадката ама при мен от началото на годината до сега ,при доста риболов с Къца кълве нямам шчупена лопадка,нито от падането във водата ,нито от джасането при закачки по дървета и така нататък.Имам и резервни лопадки ама...............

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
И аз не съм имал проблеми с лопатките на воблерите КЪЦА-КЪЛВЕ.Друг е въпроса,че на малките рибки и жабки нямам сефте на Марица.Иначе щукарските воблери се отчитат от време на време.

- къца - кълве
- сериозен играч
Благодаря,че споделяш в моята тема ! Имам молба към всички които ползват КЪЦА - КЪЛВЕ на Струма,Искър,Швейцария,Гърция и т.н.да пускат по една снимка и тук.Вуйчо-Ваньо написа:И аз не съм имал проблеми с лопатките на воблерите КЪЦА-КЪЛВЕ.Друг е въпроса,че на малките рибки и жабки нямам сефте на Марица.Иначе щукарските воблери се отчитат от време на време.

- Vid
- кандидат преподавател
Кръстьо, жабките са идеални, воблерите аналог на жабките не ги бива, щото в по силно течение изплуват отгоре....
Големите ти воблери работят идеално и ловят риби, ама кастинга им куца...
Почвай за работиш.... конструктивно...

Големите ти воблери работят идеално и ловят риби, ама кастинга им куца...
Почвай за работиш.... конструктивно...

Сенека
Сенека
- къца - кълве
- сериозен играч
Знам приятелю !Ама за да стигне до теб на цена колкото кутия цигари трябва ниска себестойност.Ако имаш повече пари що да ги фръгаш на клоня по добре пий едно хубаво питие в приятна обстановка и добра компания.Грозното пате е хубаво а хубавите къца-кълве са грозни.Французите направиха крастава жаба а аз имам и крастави рибки.Надявам се един ден името къца-кълве да продава защото лови и е грозно и евтино.Един колега лови със зарчета те са готини и евтини.Хвърляйте на зарове !!! Стига глупости !!! Ползвайте къца-кълве.Vid написа:Кръстьо, жабките са идеални, воблерите аналог на жабките не ги бива, щото в по силно течение изплуват отгоре....
Големите ти воблери работят идеално и ловят риби, ама кастинга им куца:lol:![]()

- къца - кълве
- сериозен играч
Не са толкова грозни.melhinor написа:По молба на колегата къца - кълве
качвам снимка с воблерите

- Vid
- кандидат преподавател
Ха, Ха, ти го написа, а в следващото си мнение си противоречиш...къца - кълве написа:Не винаги работата опира до пари.Когато нещо излезе от твоите ръце и работи добре удоволствието е неописуемо !!!
Няма как да правиш хубави воблери с подръчни матрияли, кои да продаваш в БГ на цена под кутишка цигари...??? Качеството и цената са съпоставими понятия, принципно де и във времето в което живеем... и ако ги произвеждаш за продажба, не за лична употреба..
Кръстьо, в БГ бизнес отдавна няма. Българите са калпави хора- бедни, мързеливи, завистливи, ама с големи претенции- те искат да си купят евтин продукт с голямо качество и ако се разочароват плюят в несвяст.....
Ние, Хасковската група сме много доволни от твоите воблери за 5 лв. - може да не са с японското изящество и перфекционизъм, ама за парите си ловят риби доволно..
Сенека
Сенека
- къца - кълве
- сериозен играч
Кръстьо, в БГ бизнес отдавна няма. Българите са калпави хора- бедни, мързеливи, завистливи, ама с големи претенции- те искат да си купят евтин продукт с голямо качество и ако се разочароват плюят в несвяст.....
Ние, Хасковската група сме много доволни от твоите воблери за 5 лв. - може да не са с японското изящество и перфекционизъм, ама за парите си ловят риби доволно..[/quote]
Много точно си напипал пулса на нашата действителност.Явно си врял и кипял.
Който го може е доволен.Има хора които си признават,че не ги бива.Има и такива дето всичко друго е виновно само не и те. Моите воблери са уловисти,много уловисти,но ако ги хвърлиш в шадравана на площада в Хасково ще се разочароваш от тях.
Не знам дали са по уловисти от Японските защото не ги ползвам.Всички знаем как се губят воблери.Като скъсаш три броя по 25 лева не е приятно.То и по 5 лева не е приятно,но е по друго.Благодаря на теб и Гендо за хубавия излет на Марица.Няма да забравя като ми каза,че в Марица имало два кефала и аз съм ги хванал.

Ние, Хасковската група сме много доволни от твоите воблери за 5 лв. - може да не са с японското изящество и перфекционизъм, ама за парите си ловят риби доволно..[/quote]
Много точно си напипал пулса на нашата действителност.Явно си врял и кипял.

- 6tukara
- ще става разбирач
Воблерите от тази снимка с какъв размер са в сантиметри без лопатката.къца - кълве написа:Не са толкова грозни.melhinor написа:По молба на колегата къца - кълве
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
- къца - кълве
- сериозен играч
Тук са два размера.6tukara написа:Воблерите от тази снимка с какъв размер са в сантиметри без лопатката.къца - кълве написа:Не са толкова грозни.melhinor написа:По молба на колегата къца - кълве
1. 10 сантиметра 12 грама
2. 7 сантиметра 8 грама
Един колега от София поръча от седем сантиметровите без да са оцветени и да не са залепени лопатките.Показа ми негово производство перфектна изработка.Помолих го като ги оцвети да покаже перфектния "КЪЦА-КЪЛВЕ"на снимка.Не,че ще лови повече от оригинала,но ще радва окото.