Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
BACARDI
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от BACARDI »

lazo65 написа:
nasko940 написа:а има ли откъде да закупя скакалец или щурец за стръв в София?
Щурци продават в зоомагазините за храна на гущери, хамелеони и друга такава гад. Миналата седмица проверих в зоомагазина в ХИТ хипермаркет Люлин. Има щурци на 30 ст. броя, но са едни такива жълто-бежови като хлебарки. Незнам що за ГМО са но изглеждат прозрачни и анемични, докато нашенските са черни и лъскави. Не рискувах да си взема първо защото в аквариума имаше доста измрели и не е сигурно дали ще оцелеят до водоема, а и цената ми се видя височка. Заложих на скакалците и не сбърках, а тях си ги ловя около водоема. Навсякъде където има треволяци и буренаци има скакалци. Трябва ти малка пластмасова бутилка в която слагаш малко откъсната трева-иначе скакалците се самоизяждат. Преди да пъхнеш скакалеца в бутилката откъсни задните (дългите) крака, така хем не скачат и няма гелета при кълването. Ваденето от бутилката е лесно-пъхаш пръст в бутилката и като полазят просто вадиш пръста. От мен На слука, а м/у другото забелязал съм, че много по-добри резултати има когато ползвам скакалци ловени около самия водоем. :drinkers:
http://aquaristicabg.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
kostura_24
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kostura_24 »

Костура и щуката са на 2.И може да се достигне от 1 до 2 и пътя не е лош.http://www.prikachi.com/images/189/7522189F.png" onclick="window.open(this.href);return false; ето на снимката съм ти начертал пътя от единия до другия и ограденото е най - хубавото място.Съветвам те рано да отидеш на 2 и да метнеш две тапи на рибка за костур.Ако не кълве после мини на 1 защото на първия места колкото искаш докато на втория това място дето съм ти го оградил бързо ще го вземат.И да споделиш как е минало. :)
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D
Аватар
kostura_24
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kostura_24 »

Ето миналата година тема от мене за 2 (тъй наречения Изомат) http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=82103" onclick="window.open(this.href);return false;
borenceto86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от borenceto86 »

kostura_24 написа:Костура и щуката са на 2.И може да се достигне от 1 до 2 и пътя не е лош.http://www.prikachi.com/images/189/7522189F.png" onclick="window.open(this.href);return false; ето на снимката съм ти начертал пътя от единия до другия и ограденото е най - хубавото място.Съветвам те рано да отидеш на 2 и да метнеш две тапи на рибка за костур.Ако не кълве после мини на 1 защото на първия места колкото искаш докато на втория това място дето съм ти го оградил бързо ще го вземат.И да споделиш как е минало. :)
Златен си... окей нямаш проблем. На мен ми се искаше докато съм метнал тапите да ловя и нещо на плувка в този 2 как стоят нещата с дребосъка :) както и за каракуда съм чувал, че има ама явно е в 1 цата...
Аватар
kostura_24
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kostura_24 »

Колега на плувка там можеш да хванеш каракуда ама на троха говорим за каракуди около 700 грама , дребен костур и слънчевки това е на плувка. :)
borenceto86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от borenceto86 »

kostura_24 написа:Колега на плувка там можеш да хванеш каракуда ама на троха говорим за каракуди около 700 грама , дребен костур и слънчевки това е на плувка. :)
То би трябвало и на пружина да пипат тези 700гр каракуди, а да те питам как е дъното обрасло ли е с водорасли, като на Богроов.
А и един друг въпрос не е свързан с Кътинските гьолчета.
Преди месец бях на река Искър на моста преди 777 и там дойде един колега който си хващаше малки рибки за стръв и отиваше на няква баластриера зад седмиците, на която обаче има там някакъв тип който мрънкал и се карали искал пари понеже там се прави нещо индустриално... копае се чакъл или нещо друго не знам какво точно. И ми показа на телефона Костур колкото пластмасова бутилка от каменица и сом имало. После се оказа, че е от квартала и вечер след работа ходи там за хищник. Някой знае ли нещо за тази баластриера.
Аватар
kostura_24
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kostura_24 »

На пружина не знам не съм пробвал обаче на троха дава и дъното не е обрасло.
Един колега също беше написал в моята тема за гьола 2 , че е виждал как скачат линове там.Аз мисля да ходя на гьола но след една или две седмици до тогава ще чакам да пишеш какво е положението и заслужава ли си да ходя до там.
nasko940
новобранец
новобранец

Мнение от nasko940 »

kostura_24 написа:На пружина не знам не съм пробвал обаче на троха дава и дъното не е обрасло.
Един колега също беше написал в моята тема за гьола 2 , че е виждал как скачат линове там.Аз мисля да ходя на гьола но след една или две седмици до тогава ще чакам да пишеш какво е положението и заслужава ли си да ходя до там.
Колега можеш ли да ми кажеш разстоянието от спирката на градски транспорт "Сепарацията" до тоя гьол 2 горе долу какво разстояние е, че сега ми хрумна утре след работа да отскоча набързо :Д
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Пичове, не обръщайте темата на чат. Има ЛС за страничните въпроси.
Благодаря Ви!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

borenceto86 написа:
kostura_24 написа: А и един друг въпрос не е свързан с Кътинските гьолчета.
Преди месец бях на река Искър на моста преди 777 и там дойде един колега който си хващаше малки рибки за стръв и отиваше на няква баластриера зад седмиците, на която обаче има там някакъв тип който мрънкал и се карали искал пари понеже там се прави нещо индустриално... копае се чакъл или нещо друго не знам какво точно. И ми показа на телефона Костур колкото пластмасова бутилка от каменица и сом имало. После се оказа, че е от квартала и вечер след работа ходи там за хищник. Някой знае ли нещо за тази баластриера.
Зад 777(по точно 300 метра след тях)има действуваща баластриера на която до скоро не се плащаше.Дълбока е около 20м.и съм ловил клен и уклей а съм чувал за платика,щука и др.Има и"Пет могили".Там един тип от време на време обикаля с една лодка и събира по 5лв като бива повсеместно псуван а и бит.Там ходят сомаджйй,но мястото само предполагам къде е.Като цяло гьола е труден,има хубави риби но трябва да се знаят местата.
Последно промяна от bogno на Чет Авг 07, 2014 7:10 pm, променено общо 1 път.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Emanuilcho00
новобранец
новобранец

Мнение от Emanuilcho00 »

Здравйте колеги искам да попитам кво е положението на суходол. Какви са условията какво дава и на какво хаха :)
Emanuilcho00
новобранец
новобранец

Мнение от Emanuilcho00 »

Emanuilcho00 написа:Здравйте колеги искам да попитам кво е положението на суходол. Какви са условията какво дава и на какво хаха :)

Може да предложите някое друго място,но пак да е близо нали около този район
Аватар
kostura_24
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kostura_24 »

nasko940 написа:
kostura_24 написа:На пружина не знам не съм пробвал обаче на троха дава и дъното не е обрасло.
Колега можеш ли да ми кажеш разстоянието от спирката на градски транспорт "Сепарацията" до тоя гьол 2 горе долу какво разстояние е, че сега ми хрумна утре след работа да отскоча набързо :Д
Ами колега следващата спирка като гледам е мината обаче вече там не спира рейса.И аз спирам на Сепарацията и до там ходя пеша към километър е и за 15 минути няма и толкова си на гьола.Мръдни и пиши как е положението :)
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

Положението и на 1 и 2 е ПЕРФЕКТНО за пукница на теферич, от към риболов си е традиционната трагедия.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
nasko940
новобранец
новобранец

Мнение от nasko940 »

Днес ходих на Челопече и на Враждебна и на Искър частта дето е близо до Враждебна и на тая баластриера до Враждебна общо взето никъде нищо пробвах и на блесни и на дъно и на плувка на каквато стръв се сетите рибата я няма :@ кажете някое свястно място в района на София до където има градски транспорт или някакъв транспорт, че имам 4 почивни дни от работа и ми се ще да идем с приятели на палатки за риба. Мерси предварително
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”